Durere la tuse si durere in spate

10-06-2012
AlexandraT
Nu este medic/terapeut
AlexandraT
Buna ziua, as avea si eu nevoie de un sfat...varul meu s-a accidentat cu motocicleta acum cateva zile...refuza sa mearga la medic sub orice forma...are un junghi puternic sub sanul drept care i se intinde pana in spate.aceasta durere nu apare la apasare ci doar in anumite pozitii si atunci cnd tuseste i se taie respiratia si junghiul devine si mai puternic...i-am facut masaj si acuza ca punct dureros sub omoplatul drept, el spune ca e ruptura de muschi dar au trecut 2 zile si imbunatatirile sunt f.mici, eu cred ca si-a fracturat vreo coasta...i-am dat niste flamexin, aflamil ce antiinflamator am gasit pe acasa si s-a simtit mult mai bine! Nu vrea nicicum sa mergem la medic si nu am ce sa ii fac...ce medicamente sa ii dau sau cu ce as putea sa il masez in zona respectiva, vreun unguent ceva...in cazul in care nu se va simti mai bine sa pot exclude injuriile minore si poate cumva sa il conving sa mergem la urgente!Multumesc
3 comentarii
0
10-06-2012, ora 12:35
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca omu-i prost nu ai cum sa-i dai minte
in zona respectiva aceasta durere poate provine de la lucruri banale (leziuni de muschi), de leziuni mai grave (fracturi de coaste) pana la leziuni care pot fi in orice moment fatale (pneumotorax, ruptura de ficat, de rinichi, de plamani).
fara un examen fizic, radiologic si echografic aceste leziuni nu pot fi excluse si nici tratate.
cel mai bine ar fi sa-i nu-i dati nici un medicament, in prima faza durerea il va convinge sa mearga la medic, in al doilea rand calmantele pot acoperi aparitia unor noi simptoame care ar arata inrautatirea situatiei (peritonismul de ex)
poate ca nu se va intampla nimic insa poate ca va muri acasa
0
10-06-2012, ora 14:39
AlexandraT
Nu este medic/terapeut
AlexandraT
multumesc pentru raspuns, dar nu cred ca este cazul de astfel de exprimari' va muri acasa' sau 'daca omu-i prost'..durerea nu o are cand respira doar cand tuseste si numai in anumite pozitii...este asa de 3 zile daca probabil era ceva mai grav banuiesc ca se intampla ceva...cazatura este de acum o saptamana...mai exact duminica trecuta a avut aceleasi dureri.i-au trecut in 2 zile insa vineri s-a dus iar cu motorul si s-a fortat si iar a aparut durerea insa acum este mai intensa! starea generala de sanatate nu i este afectata cu nimic, ci pur si simplu acest junghi la anumite miscari bruste, de aceea nu vrea sa mearga la medic pentru ca spune ca daca ar fii ceva mai grav ar simti si bntls pentru ca este incapatanat!
0
10-06-2012, ora 15:30
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
si fara examen fizic, röntgen si echograf de unde stiti ca nu este nimic grav? durerea la tuse este un semn des intalnit in fracturile de coaste. sunt rupturi subcapsulare de ficat (sau mai des la splina), care in prima faza produc numai dureri, dupa care la o miscare brusca se deschide capsula hepatica si pacientul moare in 10 minute in soc hemaragic.
Dvs stiti ce faceti, sau mai degraba el, insa ce sfat sa dam daca el refuza sa fie tratat corespunzator? sa-l incurajam?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
  • Fizioterapia durerii de spate - cum te poate ajuta un fizioterapeut
  • Durerea de spate - când ar trebui să mergem la medic
  • Cele mai comune dureri de spate și afecțiunile care le produc
  •