Durere la premolar cu nerv scos

04-02-2014
Daniel07
Nu este medic/terapeut
Daniel07
Am avut o durere initiala la rece la un premolar.
Cand am mers la stomatolog s-a constatat ca am o carie. A fost curatata si plombata.
Durerea la rece a ramas insa. Am mers pentru a doua oara si mi-a schimbat plomba.
Nici de data asta nu m-a lasat durerea la rece, ba dimpotriva, ma trezeam noaptea cu o durere care crestea in intensitate (durere de nerv) care ceda in final cu putin alcool pt amortire sau daca suportam 30-45 minute.
La a treia vizita mi s-a scos nervul la premolar, si s-a intervenit pe canale. Durerea la rece a disparut.
Dupa cateva zile s-a facut obturatie de canale, cu depasire (am resimtit durerea cand a facut obturatia).
Am ramas o zi doua cu o sensibilitate la percutie, si la masticatie. Din pacate dupa 3-4 zile, durerea la rece a reaparut. Iar sensibilitatea la percutie apare si dispare dupa fiecare masa (fie ca mananc sau mestec guma).
De asemena resimt un fel de durere ascutita (gen cutit, sau impuls) in obraz deasupra la acel premolar.
Sa fie de la depasirea obturatiei de canal?
Ce poate fi in cazul sensibilitatii la rece? Mentionez ca mi-a testat dintii vecini cu acel aparat cu aer rece, si singurul loc unde m-a durut a fost la acel premolar in spate (cumva intre acel premolar si maseaua vecina). Doctorul spune ca nu am alte carii si ca ar fi de la gingie posibil. Mi-a aplicat doar un pansament acolo si atat.

Nu stiu ce sa mai cred.
Sfaturi, pareri?

Va multumesc anticipat.
9 comentarii
0
04-02-2014, ora 23:53
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Durerea la percutie este de la depasire, dar se va estompa in timp. Cat despre durerea la rece, aceasta este specifica dintilor vitali si cel mai plauzibil ar fi o carie la dintii vecini, eventual intre ei, si detectabila pe o radiografie
0
05-02-2014, ora 06:34
Daniel07
Nu este medic/terapeut
Daniel07
Va multumesc pentru feedback.

Am sa merg astazi pt a face o radiografie. Dar ce solicit?
Radiografie individuala a maselei invecinate acestui premolar?
Pana acum stiu ca am facut numai radiografii individuale pt dintii cu probleme.
0
05-02-2014, ora 21:33
Daniel07
Nu este medic/terapeut
Daniel07
Am facut o radiografie retroalveolara la molarul in cauza si la vecinul acestuia. Am mers cu radiografia la medicul stomatolog, si acesta spune ca pe radiografie nu se vede a fi nicio urma de carie (interdentara, etc).

De o saptamana de la obturatia de canale, durerea la percutie este suportabila (se accentueaza doar daca mestec mult in zona respectiva), DAR durerea la rece se accentueaza pe zi ce trece. Orice stimul rece (apa, alimente, aer) care actioneaza mai mult de 2-3 secunde in zona dintre molar si masea, genereaza o durere intensa care se diminueaza si dispare daca este indepartat stimulul.

Recapitulez:
- durere initiala la rece
- curatat carie si plombat - fara succes
- scos nerv, obturat canale si plombat - fara succes
- durerea exista in continuare, dar nu mai este la fel de intensa ca inainte si pare localizata intre molar si masea
- facut radiografie - medicul spune ca nu sunt alte probleme si ca poate fi de la gingie ?!

Am atasat pentru referinta doua radiografii facute astazi.

poza 1 (radiografie retroalveolara)
http://postimg.org/image/pjkx1n9vp/

poza 2 (radiografie contrast)
http://postimg.org/image/aowbnh0at/

Astept o parere de la un specialist sau macar de la cineva caruia ii place aceasta meserie si cauta sa rezolve problema identificand cauza nu tratand efectele si asteptand ca "poate trece de la sine sau cu anti-inflamator".


Va multumesc.
0
06-02-2014, ora 12:10
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Ati fost la medic cu radiografia aceasta de control, dupa "obturarea" canalului? Obturatia este incompleta, probabil sa nu se fi facut extirparea completa, asa ca trebuie reluat tratamentul de canal.
0
06-02-2014, ora 12:46
Daniel07
Nu este medic/terapeut
Daniel07
Da doamna Alina, am mers cu radiografia dar nu a zis nimic. Exista riscul sa se infecteze daca nu se reintervine asupra refacerii obturatiei?

Spuneti-mi va rog daca merg din nou pt tratamentul de canal cand pot efectua o noua radiografie pentru a confirma obturarea completa? Mentionez ca medicul imi face obturarea canalelor folosind un fel de ac pe care atunci cand il folosea (desi eram sub anestezie) incepea sa ma doara. Se oprea din cand in cand zicand ca e normal, el face cu depasire si din cauza asta doare.

Am facut deja 2 radiografii. Ce ma sfatuiti sa fac pt a afla un rezultat corect de obturatie?
0
07-02-2014, ora 08:08
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Sunt "sanse" mai mari sa "se infecteze" varful dintelui daca nu se reintervine pe canal... radiografia de control se face dupa obturarea radacinii.Uneori, este nevoie de o radiografie intermediara, pe parcursul tratamentului, daca medicul are nevoie de anumite detalii.
0
09-02-2014, ora 08:40
Daniel07
Nu este medic/terapeut
Daniel07
Am mers ieri la medic pentru refacerea obturatiei.

De data aceasta, a folosit un aparat "Apex Locator" pentru a masura canalul si am simtit ca a impins acul acela pana dincolo de apex. S-a simtit o durere ca o intepatura.

Mi-a facut obturatie si mi-a pus plomba temporara. Urmeaza sa merg marti la un control.
Prolema este ca azi noapte n-am putut sa dorm de durere. De dimineata ma doare incontinuu (e ca o senzatie de presiune acolo), iar daca vrea sa imping cu limba in locul respectiv sau sa fac percutie pe molar, ma doare foarte rau.

Am luat de dimineata un nurofen.
Alte radiografii n-am mai facut in urma interventiei.


Daca durerea nu se estompeaza, e posibil sa fie din cauza ca a depasit nivelul obturatiei de data aceasta? Ce se poate intampla grav in cazul acesta? Se poate face o alta radiografie intr-un timp asa scurt (e sanatos)??

Multumesc.
0
10-02-2014, ora 11:19
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Se poate si este indicata radiografia retroalveolara in urma reinterventiei pe canal pentru a confirma obturatia completa. Dozele de radiatii de la radiografiile dentare sunt minime, mai ales daca mergeti la un centru cu aparate bine calibrate si vi se pune si protectie cu sort de plumb. Disconfortul despre care ati zis este normal in urma obturatiei de canal si poate dura 7-10 zile, mai ales la masticatie. Numai bine!
0
10-02-2014, ora 12:18
Daniel07
Nu este medic/terapeut
Daniel07
UPDATE:

Confirm indrumarile dvs., durerile la percutie si senzatia de presiune au cedat dupa administrarea a 2 pastile de Nurofen, in decurs de 12 ore.
In prezent resimt doar usoara jena la masticatie, insa din cand in cand primesc cate o intepatura la la radacina molarului. Intepaturile se simt destul de puternic. Sper ca si acest disconfort sa dispara complet.
Astazi merg pentru a face o radiografie retroalveolara pentru a vedea exact "calitatea" obturatiei de canal.

Va multumesc pentru sfaturile utile, dna. Alina. V-am studiat atent si alte comentarii pe acest forum, si de fiecare data ati oferit indrumari / sfaturi calificate si foarte utile.

Stiti, in principiu, cei care scriu pe acest forum se impart in doua categorii: cei care nu au timp sa mearga la medic si cei care au o incertitudine cu privire la serviciile primite de catre un anumit medic si doresc aflarea mai rapida a unei alte pareri calificate, fara a trece prin procesul costisitor de re-diagnosticare la diversi alti medici.

In orice caz si unii si altii au o problema comuna: sanatatea. Si asta ne preocupa pe toti.
Recunosc, ca in urma scrierii pe acest forum, am invatat multe lucruri utile. In cazul in care ma voi confrunta cu o situatie asemanatoare pe viitor voi stii clar la ce sa ma astept ca tratament, evolutie, etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •