Durere la plamani sau durere intercostala?

31-08-2010
stefun
Nu este medic/terapeut
stefun
Buna ziua,

Acum vreo 2 saptamani am fost racit (febra, frisoane) si dupa disparitia febrei, adica in momentul cand credeam ca mi-am revenit, a inceput tusea. Tusea a fost seaca de la inceput si chiar si acum nu pot spune ca este altfel. Problema mea este ca de vreo 3-4 zile am inceput sa simt aceasta durere in partea dreapta, in partea de jos a coastelor. La inceput nu a fost atat de insuportabila dar acum, in momentul in care tusesc simt de parca cineva ar apasa foarte tare pe coastele mele. E o durere destul de puternica care ma face sa ma gandesc la o problema la plamanul respectiv. Din fericire, cel putin asa cred eu, nu am alte simptome care ar sustine ideea de problema la plamani pentru ca inafara de tuse si aceasta durere care a aparut, nu am nimic. Ma simt bine, nu am temperatura, nu am nasul infundat sau altceva. As fi incercat sa ma duc la medicul de familie dar fiind in alt oras si neavand medic de familie aici, mersul la spital m-ar usura de vreo 2 milioane in 5 minute. As avea nevoie de o parere de specialist cu privire la problema mea. Se poate sa fie o durere pulmonara pur si simplu sau e posibil sa fie o durere intercostala? Macar sa am o vaga idee despre ce ar putea fi ca sa pot sti daca e cazul sa merg la un spital/medic specialist si sa las ceva banuti acolo.
3 comentarii
0
31-08-2010, ora 16:16
zyzyca
Nu este medic/terapeut
zyzyca
Mergeti la spital sa va faceti o radiografie pulmonara. Am avut aceeasi problema si era pleurezie, adica apa la plamani. Nu-i de joaca. Va doresc multa sanatate.
0
31-08-2010, ora 16:26
stefun
Nu este medic/terapeut
stefun
Se poate ca in 2 luni sa apara? Pentru ca acum 2 sau 3 luni am fost si am facut radiografie. Si mi s-a spus ca nu am absolut nimic, ca sunt sanatos tun. Oricum, merci pentru sfat, cred ca pana la urma saptamana asta imi voi face putin timp sa ma duc sa-mi fac niste analize.
0
13-10-2010, ora 12:30
elen27
Nu este medic/terapeut
elen27
Buna ziua! Si prietenul meu are o problema asemanatoare, in primavara(cam luna martie) a facut viroza respiratorie, cum era fumator nu putea sa respire, am ajuns la urgente si i.a facut radiografie, dupa tratament s.a facut bine...Dupa o luna iar se simtea rau, adica greutate in respiratie, dureri la plamani sau in zona intercostala, , , cu anumite intepaturi cand se misca...am fost iar la control...si i.a spus ca nu are nimic, nu i.a mai facut radiografie...i.a dat un tratament cu antibiotic si niste pastile de tuse...asta a fost in primavara...Problema este caci nici in ziua de azi nu se simte bine...aceleasi sintome...greutate in respiratie, durere la plamani...ce putem face??? suntem foarte dezamagiti de ultimul control pe care l.a facut.. :(
Tin sa mentionez ca numai fumeaza de cand a avut viroza.Va rog ajutati.ne!!!
Va multumim!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Plămâni funcționali, creați din celule stem
  • Adulții tineri expuși la poluarea aerului casnic prezintă scăderea funcției pulmonare
  •