Durere la nivelul gleznelor care s-a mutat la genunchi

19-05-2009
lylde3
Nu este medic/terapeut
lylde3
Buna ziua, in urma cu 6 luni m-am trezit intr-o dimineata cu o durere acuta de glezna la piciorul drept(la incheietura gleznei). Am crezut ca am calcat cumva gresit de ma doare, dar la 2 zile a inceput sa ma doara si glezna piciorului stang. Dupa alte 2-3 zile m-a lasat durerea de la glezna dreapta si a inceput sa ma doara foarte tare genunchiul de la piciorul drept. Cam o saptamana m-a durut glezna stanga si genunchiul drept. Apoi degetul mijlociu de la mana dreapta mi s-a incovoiat si nu il mai puteam tine drept. in urmatoarele zile m-a lasat durerea si de la glezna stanga si a inceput sa ma doara si genunchiul stang (inclusiv degetul pe care nu il puteam tine drept). Durerea de la genunchi a fost acuta cam 3 zile apoi a disparut instant. Degetul incovoiat m-a tinut cam 1 luna apoi s-a indreptat peste noapte. La 2 luni a inceput sa ma doara iar genunchiul drept si glezna stanga dar nu era insuportabil si m-a tinut cam 2-3 zile. In urma cu o saptamana m-au durut iar gleznele foarte tare, timp de 4 zile, si pentru a merge trebuia sa calc numai intr-o anumita pozitie (pe lateralele exterioare ale talpilor ). Din lipsa de bani si de asigurare medicala nu am reusit sa ajung la un control. Precizez ca am 24 de ani, am inaltinea de 1.57 si 50 de kg si in adolescenta am facut sport de performanta (lupte libere) iar in momentul de fata alerg dimineata sau seara catziva km. De asemenea in momentul cand a aparut durerea treceam printr-o perioada dificila si eram foarte stresata.
1 comentarii
0
19-05-2009, ora 12:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Trebuie sa consultati un specialist reumatolog. Aveti o artrita de tip "fugace", caracteristica reumatismului poliarticular acut post-streptococic.
Nu trebuie sa neglijati: afectarea articulara este temporara si benigna, insa poate fi afectata inima, cu consecinte grave.
Nu amanati consultatia reumatologica.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.