Durere insuportabila sub rotula din cauza serviciului

21-04-2013
dan deleanu
Nu este medic/terapeut
dan deleanu
Buna ziua!
De aproximativ o saptamana/10 zile ma confrunt cu aparitia unor dureri atroce in genunchi. De cateva saptamani lucrez ca muncitor pe un camion, picioarele sunt supuse unui efort maxim, trebuie sa sar pe asfalt in timpul mersului de pe o scara exteriora de cateva sute de ori zilnic, de la o inaltime de cca 40/50 cm, dupa cateva secunde trebuind sa flexez picioarele pentru a urca la loc.
In urma cu aprox. 10 zile am fost confruntat cu o durere, mai degraba un fel de intepatura permanenta in genunchiul drept, chiar la nivelul rotulei. Nu a fost o surpriza pentru ca de-a lungula anilor m-am mai confruntat cu asta, in special in sedintele mai lungi de inot. Dupa cateva zile m-a lasat, nu total insa puseurile sunt minore si suportabile.
Problema este ca de o saptamana durerea s-a instalat in genunchiul stang. Nu a trecut dupa cateva zile cum ma asteptam, crezand ca sunt doar crampe musculare ci s-a inrautatit constant. Nu am intrerupt lucrul in ultima saptamana, am reusit sa imi fac treaba insa cu cu dureri ingrozitoare si abia reusind sa calc in picior. Mi-am luat liber vineri (azi fiind duminica), sperand ca imi voi reveni intre timp. Din pacate nu sunt semne de ameliorare, ieri am iesit in oras, deabia puteam calca in piciorul stang, in special cand piciorul era neflexat, deci drept, practic cand calc simt cum ma 'taie' durerea sub genunchi. Durerile sunt atroce numai cand calc in picior, cand stau intins totul este perfect, nu simt nimic. Nu ma doare rotula ci exact sub ea, in dreapta. Sub rotula, de-o parte si alta au aparut 2 umflaturi, nu exagerate insa vizibile. Cand merg nu o mai pot face normal, pentru a evita durerea calc cumva contorsionat, sprijinindu-mi greutatea corpului pe partea exterioara a talpii stangi si trebuie sa ma opresc ca sa ma odihnesc dupa cativa zeci de pasi
M-ar ajuta parerea unui specialist, mentionez ca am 45 de ani, barbat, stil de viata foarte echilibrat, nefumator, 180 cm si 73 kg. Nu sunt in tara, pana ma voi lamuri daca pot beneficia de servicii medicale gratuite as vrea sa stiu si parerea unui specialist roman, pe baza simptomelor descrise.
Va multumesc foarte mult si va stau la dispozitie pentru alte detalii, daca este nevoie.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.