Durere insuportabila in urma tratamentului cu hidroxid

08-02-2016
adrita89
Nu este medic/terapeut
adrita89
Buna ziua.
Acum o saptamana au debutat niste dureri ingrozitoare la nivelul dintilor din fata sus. Am fost la dentistul meu si mi-a spus ca am un nerv mort si o infectie la radacina dintelui. Mai intai mi-a dat o gaura in dinte pentru eliberarea presiunii, lucru care m-a usurat de durere ingrozitoare pe care o aveam. A doua zi mi-a pus un antiseptic si a inchis dintele, urmand ca in doua zile sa ma duc la dansa sa imi puna tratamentul cu hidroxid. Cand m-am intors la dansa gingia era umflata, ma durea foarte tare toata zona, simteam ca pulseaza, asa ca nu m-a mai deschis ci mi-a dat sa iau augmentin. Astazi am fost pentru tratamentul cu hidroxid de calciu. Initial nu m-a durut deloc, dar treptat treptat, pe parcursul zilei, a debutat durerea, mai intai surda, ulterior devenind la fel de puternica cum fusese initial, inainte de debutul tratamentului. Intrebarea mea este: e normal ca sa mai apara aceasta durere in conditiile in care nervul este mort, conform spuselor doamnei dentist? E normal ca tratamentul cu hidroxid sa declanseze aceasta senzatie de durere?
Multumesc.
2 comentarii
0
08-02-2016, ora 22:40
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
durerea pe care o simtiti nu este data de terminatiile nervoase din pulpa dentara ( dupa cum v-a zis si medicul dvs, " nervul este mort"), ci este data de terminatiile nevoase din osul di jurul radacinii dintelui. deci da, poate sa doara si daca dintele nu mai este vital.

tratamentul cu hidroxid de calciu poate exacerba o durere sau poate reacutiza o infectie cronica. mergeti din nou la medic, probabil este nevoie de de curatarea suplimentara a canalelor.
0
11-02-2016, ora 03:56
DrOboroc Elena
Identitate neconfirmată
DrOboroc Elena
Tratamentul cu hidroxidul de calciu se pune pentru dezinfectia canlelor radiculare, dar numai dupa ce se dreneaza dintele si se prelucreaza in prealabil cu substante antiseptice. Durerea ce a aparut in urma hidroxidului de calciu indica faptul ca la nivelul apexului (virful radacinei) mai este infectie, nu este un lucru de speriat, doar ca mai dureaza citeva sedinte pina cind dintisorul va fi bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul