Durere in zona pieptului.

26-06-2012
jail10
Nu este medic/terapeut
jail10
Buna ziua, am 18 ani si de ceva vreme ma confrunt cu unele probleme de sanatate.
As dori sa fac un scurt rezumat inainte de a ajunge la problema care m-a condus spre forumurile romedic.
In luna februarie (inceputul lui martie) m-am prezentat la spital datorita unor asa zise palpitatii ( inca nu sunt sigur ca asta era dar fie.. ). Practic cu o seara in urma m-am trezit in mijlocul noptii plin de energie, panicat, etc, asta dupa ce in ziua precedenta mi-am masurat TA (avand un tensiometru electronic acasa) si constatand a fi cam peste limita. 13/7 si putin tahicardic.
M-am dus a doua zi la scoala ( nu realizez inca cum am adormit in noaptea aceea) si m-am prezentat la cabinetul medical al liceului. Mi sa remasurat tensiunea arteriala ; era, din nou cam mare. Mi sa facut o trimitere la spital la urgente (pentru a nu sta mult ca coada se pare :)) ) unde mi-a facut o radiografie un EKG si, din nou, mi sa luat tensiunea. Dupa EKG mi sa spus e clar - tu te internezi. Zis si facut. M-am internat, la sectia de cardiologie. Mi sa-u facut un set de analize complete de sange, urina, o radiografie (care se pare ca a iesit ceva cam incarcata, dupa cum sa exprimat doamna doctor ' tu fumezi nu gluma, nu-i asa? ' ; si eu chiar nu fumez), o ecografie abdominala, un consult la endocrinolog ( cu inca o ecografie la tiroida), ma rog - intr-un final din aceste analize a rezultat asa: Am colesterolul un pic cam ridicat, trigliceridele un pic marite ( dat fiind faptul ca am avut ficat un pic marit, constat eu ) si deja sunt cam multe picuri, ecografiile bune, glanda tiroida buna, putin supraponderal.Ciudat-nu s-ar vedea. Mi sa zis - nimic prea grav; in spital mi s-au administrat metoprolol 25 si un antiinflamator, plus ceva pastile pentru gat; pentru ca la consul aveam gatul cam rosu. Foarte bine. M-am externat, m-am simtit relativ bine. Am luat metoprolol in continuare, alaturi de niste hepatoprotectoare si pilule cu omega6 sau ceva de genul. De asemenea mi sa prescris un regim alimentar pe care nu am sa mint - nu l-am respectat cu strictete si pe care, se pare ca in ultimele 2 luni l-am cam ignorat. Consulturile pe care le-am facut dupa din 2 in 2 saptamani la fel au fost bune.
Suntem in luna iunie acum, si de ieri am observat ca de fiecare daca cand ma ridic de pe scaun simt o oarecare durere in zona pieptului. As putea sa o descriu ca fiind o apasare, de intensitate relativ mica. Mai mult ma sacaie ca nu stiu de la ce provine cat durerea in sine.
Un alt lucru pe care vreau sa il mentionez este ca uneori, simt unii muschi (cateodata de la mana stanga, cateodata de la mana dreata, cateodata de la picior, practic de peste tot; nu simultan) au anumite contractii...ca sa le zic asa. Scuzati-ma daca nu m-am exprimat bine, am incercat sa descriu cum am putut mai bine.
De asemenea, cand ma ridic brusc din pat sau de pe scaun ma apuca usoare ameteli care dispar dupa ceva vreme.
Sunt constient ca toate aceste probleme de sanatate se datoreaza in mare parte, sedentarismului meu, lucru pe care doresc sa il schimb.
As dori si eu niste.. pareri. De la ce as putea prezenta eu cele descrise mai sus. ^_^
Multumesc.
2 comentarii
0
27-06-2012, ora 01:01
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Poate ca nu ar strica sa iei magneziu, are o influenta foarte buna asupra musculaturii si starii in general. Intreaba medicul de familie sau pe cel de la cabinetul scolar daca poti lua aspacardin.
Daca simptomele persista si analizele ies bune, e posibil sa ai si ceva atacuri de panica, adica sa fie pe fond psihic, sa ai temeri chiar neconstientizate sau stilul de viata sa nu fie chiar cel mai potrivit.
Incearca sa socializezi cat mai mult, sa faci miscare si sa nu iti mai urmaresti orice "tresarire" fizica.
Oricum, respecta ce ti-au indicat medicii si eventual poti repeta EKG si ce iti mai indica cardiologul. Daca zici ca esti un pic suprapoderal si cu un pic de colesterol in plus, tensiunea de care spuneai nici nu poate fi numita "marita", e normala. Vezi sa nu devii dependent de tensiometru.
Ametelile usoare la ridicatul brusc in picioare sunt si ele foarte normale, asa isi echilibreaza organismul noul "status".
Sanatate!
0
27-06-2012, ora 01:30
lacrimosa_01
Nu este medic/terapeut
lacrimosa_01
Iti multumesc pentru raspuns ^^. Am luat calciu, merg si pe magneziu. Am sa fac niste noi analize si am sa intreb de ce mi-ati spus.
Multumesc frumos ! Multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici