Durere in piept care se muta dintr-o parte in alta !

03-12-2009
mamaleone74
Nu este medic/terapeut
mamaleone74
Am o problema care ma deranjeaza de ceva timp.
Totul a inceput cu o viroza puternica care s-a manifestat prin tusa seaca la inceput, care in 2 zile s-a transformat intr- o tusa cu expectoratie abundenta. De regula dimineata era mai nasol pt ca peste noapte se aduna "ceva marfa" iar pana nu eliminam acest ceva, de culoare abicios gabuie, am tusit foarte farte tare, simtind efectiv cu se desprinde ceva din zona pieptului. Probabil datorita efortului depus la expectoratie, zic eu, dupa cateva zile a inceput sa ma doara pieptul in partea dreapta. dupa un tratament cu antibiotic de 5 zile m-am intors la medicul de familie deoarece situatia se inrautati-se pe zi ce trecea in loc sa se remedieze. Am primit un antibiotic mult mai puternic (Avelox, sper sa nu fie publicitate) dupa care intradevar a inceput sa apara semne de imbunatatire in ceea ce priveste tusea, a disparut si expectoratia, nu mai curgea nici nasul, doar ca durerea in piept a inceput sa fie si mai intebsa. Durerea in piept a aparut si in partea stanga iar dupa cateva zile s-a localizat doar in partea stanga (in partea din fata lateral canm intre ultima si penultima coasta). Aceasta durere azi "s-a transferat" in zona de mijloc a pieptului. Deja incep sa fiu disperat.
Mentionez ca am facut o radiografie pe care a aparut o pata in partea stanga (radiografia s-a facut cand ma durea in partea stanga), de 2-3 cm. Medicul pneumolog m-a trimis cu diagnosticul de sarcocidoza la un CT Torace. Rezultatul a infirmat diagnosticul, pata a aparut si pe CT dar de 1, 2 cm (12 mm) si intr-o pozitie putin diferita.

Nu mai stiu ce sa fac.
Astept sugestii. Medicii spun ca nu am nimic doar ca ma doare pieptul si nu pot face prea mari eforturi.

Multumesc.
2 comentarii
0
06-12-2009, ora 07:35
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
"Pata la plaman " arata ca o portiune de 12mm din plaman are o densitate crescuta, acest lucru fiind expresia mai mltor afectiuni : pneumonie de cauza diversa [ dar tu spui ca ai tratat-o ] ; plurezii inchistate [ e importanta pozitia "petei" ]; chisturi benigne, chist hidatic pulmonar ; TBC sau cancer.Trebuie sa gasesti un alt medic pneumoftiziolog bun pentru ca investigatiile trebuie completate si cu altele cum ar fi o bronhoscopie, un examen al sputei, o ecografie abdominala [ e importanta starea ficatului deoarece frecvent hidatidoza pulmonara este secundara celei hepatice ], probele functionale respiratorii, repetarea ex. radiologic pulmonar pentru a se vedea cum evolueaza acea pata, daca se mareste sau dispare si, daca este absolut necesar, chiar o biopsie pulmonara din acea "pata". Deci eu zic sa nu te impacientezi si sa nu-ti faci griji caci nu cred ca este ceva grav, dar trebuie sa continui cu analizele pentru a te lamuri ce ai la palman.Si NU FUMA ! Numai bine!
0
25-03-2010, ora 16:32
noade
Nu este medic/terapeut
noade
Buna ziua,

in urma unui RMN, tatal meu a fost diagnosticat cu urmatoarele : fibroza pulmonara incipienta, bile de enfizem de 17 mm, leziuni fibrotice, nodul tisular de 7mm bazal stang posibil sechelar/secundar si ateromatoza cu calcificari grosiere la bifurcatia arterei carotide bilaterala. Parintii mei sunt aproape de Constanta si implicit de spitalul de pneumoftiziologie Palazu Mare. Eu insa sunt in Bucuresti, intrebarea mea este daca imi puteti recomanda un medic specialist la care sa i se dea trimitere de la cel care il trateaza acum.
Multumesc anticipat,
Romina
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.