Durere de umar persistenta

24-01-2011
MariusDaniel
Nu este medic/terapeut
MariusDaniel
Buna ziua! Ma numesc Marius, am 17 ani, am practicat sala un timp, pana am facut un set de miscari cu ganterele mai precis o supraantrenare si ma doare umarul cand il solicit, cand fac flotari, cand ridic greutati.Dupa aceea am facut fizioterapie, doctorul spunandu-mi ca am periartrita scapulo-humerala bilaterala.Toate bine si frumoase.Am facut.Nu mi-a trecut, insa au trecut 3 luni de la fizioterapie si tot ma doare atunci cand fac efort fizic si ma doare decat acolo.Dupa aceea am fost la medicul de familie, am facut analize mi-a spus ca am post-streptococ, insa..am ASLO decat 194 si in prezent fac a 2a luna de injectii cu moldamin, o data pe saptamana, dar tot nu trece dupa aceea am citit la analizele de exsudat faringian si scrie "Streptococ [...] absent, am fost la medic, mi-a spus ca nu am streptococ, e doar o infectie mai veche..dupa aceea am avut niste palpitatii si mi-a venit rau la scoala si mi s-a zis de cineva calificat, de data aceasta..ca am spasmofilie...si iau MgB6, aspacardin si cal-c-vita.insa eu nu simt nimic..a trecut atata timp de la accident, si cu toate astea nu simt nicio inbunatatie.Va rog sa ma sfatuiti in vreun fel, daca se poate.Va multumesc Marius-Daniel
4 comentarii
0
24-01-2011, ora 22:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va raspund punctual:
- nu putem exclude un diagnostic de reumatism poliartricular acut post-streptococic, insa afectarea articulara este fugace si scurta, problema majora fiind afectarea cardiaca;
- nu exista in ortopedia moderna diagnosticul de """periartrita scapulo-humerala""". Putem vorbi despre o patologie a coafei rotatorilor, o instabilitate gleno-humerala sau diagnostice precise de aceasta natura.
- in cazul D-voastra este mai mult decat probabila o leziune musculara a coafei rotatorilor, obtinuta prin suprasolicitare (hiper-antrenament).
Un repaus relativ, cu excluderea eforturilor sportive timp de 2-4 luni ar putea rezolva problema. In caz contrar trebuie sa consultati un specialist in artroscopia umarului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
24-01-2011, ora 23:08
MariusDaniel
Nu este medic/terapeut
MariusDaniel
Va multumesc pentru raspuns si ca sa fac o mica paranteza..a cam trecut 6 luni sa zic de la accidentare si eu tot simt durerea..este necesar sa ma duc la un medic specialist in artroscopia umarului ?
Marius-Daniel.
0
24-01-2011, ora 23:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Daca va motiveaza durerea si nu dorinta de a relua antrenamentele hiper-solicitante, puteti consulta un medic specialist in artroscopia umarului.
Uneori insa durerea poate persista mult luni, chiar si fara o cauza obiectivabila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
24-01-2011, ora 23:37
MariusDaniel
Nu este medic/terapeut
MariusDaniel
Va multumesc mult pentru raspunsuri, mi-ati fost de ajutor.O seara buna !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Umărul blocat sau înțepenit
  •