Durere de umar cauzata de stomac ???

21-05-2009
someshanul
Nu este medic/terapeut
someshanul
A aparut o problema. De cateva zile a început să mă doară umărul stâng. Este o durere care se simte cel mai tare cand inspir cu putere sau când expir complet. Nu pot să o localizez deoarece am impresia că apare în locuri diferite (in spate deasupra omoplatului sauin fata deasupra claviculei sau chiar în articulaţia umarului). Menţionez că umărul stâng mi-a fost dislocat acum 15 luni, dar a fost recuperat fara probleme (nu am avut dureri niciodată). De asemenea, nu am facut nici un fel de efort considerabil în ultimele zile. Durerea a început acum 3-4 zile şi a crescut progresiv. Pentru a ameliora durerea am luat 4 pastile de Ketonal, cate 2 pe zi. Acestea au ameliorat durerea temporar.
Problema este că a doua zi după ce a început durerea de umăr am început să simt o jenă în zona stomacului. La început era doar in partea stângă (sub ultima coastă). Acum simt durerea pe o suprafaţă mai mare în această zonă (cam cât o palmă, pe mijloc, sub coaste).
Iniţial credeam că este o durere de umăr cauzată de o lovitură sau întindere a ligamentelor. Nu pare a fi acest lucru, deoarece nu simt durerea la mişcări ample ale braţului sau la şocuri şi lovituri.
Legătura cu stomacul am facut-o azi (joi, 21 mai, ora 16:00), după masa de prânz cand a început să ma doară umărul destul de tare şi să simt o durere deranjantă la nivelul stomacului. De exemplu, daca "sug burta" (scuze de expresie) şi palpez zona stomacului simt durerea aceea destul de tare.
Trebuie să mai menţionez că este pentru mine este o perioadă destul de stresantă. Sunt în ultimul an de facultate, examene, licenţă şi aşa mai departe. Sunt destul de obosit şi stresat de toate pe care le am pe cap. Mă gândesc şi că aceste lucruri corelate cu dieta de slabire pe care o respect (uneori nu reusesc sa mananc suficient dimineaţa sau chiar deloc) pot sa cauzeze aceste dureri.
Întrebarea mea este: "Poate o durere a stomacului sa radieze la umăr şi să provoace astfel de dureri?" Şi dacă da: "Ce cauzează această durere a stomacului?"
Şi dacă consideraţi că este o problemă: "Ce trebuie să fac să nu se agraveze?"
Sper că am reuţit să exprim problema suficient de bine.
Vă mulţumesc anticipat!!!!!
2 comentarii
0
17-06-2009, ora 23:31
srp
Nu este medic/terapeut
srp
Buna, ai aflat ce ai/ai avut?
Eu am exact aceleasi simptome le am de sambata dimineata, si nu am avut umarul dislocat. Eu am dat vina pe efort fizic joi, sau tras curentul vineri noaptea.
Multumesc,
SRP.
0
17-06-2009, ora 23:33
srp
Nu este medic/terapeut
srp
Mica rectificare: ma doare in umar dupa ce mananc ~10 minute acut, apoi treptat doar ma injunghie daca ma intind sau respir adanc. A doua zi dimineata nu mai am nimic, decat dupa ce mananc. Nu am dureri de burta (stomac) doar in umar la respirat adanc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici