Durere de spate care s-a mutat in talpi

05-01-2009
macanel
Nu este medic/terapeut
macanel
De o luna jumatate sotul meu prezinta o durere inexplicabila in spate. In prima faza am aplicat tratament local cu unguente in zona cu pricina si antiinflamatoare oral. Toate acestea la recomandarea medicului de familie. Durerea nu a disparut. Urmatorul pas a fost radiografia, apoi reumatologul. Pe baza rezultatelor de la radiografii, reumatologul i-a indicat sedinte de masaj si gimnastica medicala. In urma acestor sedinde durerea din spate (un punct in zona coloanei la nivelul omoplatilor) s-a raspandit si spre umarul stang. In urma acestor investigatii s-a constatat faptul ca durerea ce a debutat intr-o noapte se datoreaza probabil si faptului ca, sotul meu a slabit brusc, in urma cu 2-3 luni depistand ca, adevarata cauza a acestui fenomen este ca sufera de diabet. De atunci sotul meu face insulina, perioada in care a pus pe el aproximativ 5 kg in 3 saptamani. Si aceasta s-ar putea sa fie cauza care a dus la slabirea muschilor care sustin coloana. Un alt motiv, ar fi putut fii si stresul legat de sustinerea doctoratului si pierderea locului de munca, fiind o persoana care se consuma mult atunci cand nu este sigur de ceva. Pe perioada sarbatorilor durerea de spate a persistat, durere care s-a mutat in talpi, mai precis, in zona perinitelor, in mod deosebit in zona degetului mare. Durerea este ca si cum ai sta cu talpile pe o plita incinsa, durere care se resimte doar in zona perinitelor si a buricelor degetelor, care sunt foarte sensibile. Am aplicat in aceasta perioada de sarbatori frectie cu untura de porc pe tot corpul, ceea ce a dus la diminuarea dureririi de spate, dar nu si la acea de talpi. In asociatie cu aceasta durere de talpi, sotul mai prezinta stari de neliniste combinate cu frisoane, cu plansete din orice si cu lipsa somnului. Doarme pe noapte undeva la 1-2 ore, ziua nimic. Vad cum pe zi ce trece se usca pe picioare si nu mai stiu incotro sa o apuc. Ma gandeam la un neurolog; datorita stresului si depistarii bolii de diabet cu care s-a acomodat destul de greu (el a fost foarte stapan pe situatie in orice imprejurare, si si fost sportiv de performanta) sa nu fi cedat din punct de vedere nervos si sa aiba nevoie de tratament de intarire a nervilor. Ia in aceasta perioada Milgamma, ginseng tonic si ceaiuri calmante. Nu a avut nici o reactie de amelioarare la calmante, doar de senzatie de cap gol si creier rece. Nu mai stiu cui sa cer o parere. Va rog sa ma ajutati si pe mine. Multumesc.
7 comentarii
0
05-01-2009, ora 12:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Semnele descrise de D-voastra se datoresc cu mult probabilitate diabetului.
Eu ma voi pronunta doar din punctul de vedere al domeniului meu, Chirurgia Piciorului. Durerile la nivelul piciorului descrise de D-voastra pot fi datorate angiopatiei diabetice, fie ea macro- sau micro-angiopatie. Cred ca este devreme, dar la acest nivel apare si neuropatia diabetica, cu un intreg cortegiu de manifestari.
Pacientul diabetic trebuie sa fie in atentia unei echipe multi-diciplinare, formata din diabetolog, chirurg vascular, neurolog, infectionist, ortoped si, nu in ultimul rand, psiholog.
Eu nu ma pot substitui acestei echipe, chiar daca pot face parte din ea.
Cand doriti ma puteti apela pe mobil pentru a va putea sfatui cu ce pot.
Cu deosebita stima,

Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
06-01-2009, ora 12:56
macanel
Nu este medic/terapeut
macanel
Multumesc de raspuns.
Ieri am luat legatura cu medicul de familie care mi-a confirmat faptul ca durerea din talpi s-ar putea datora diabetului, datorita oscilatiilor de glicemii din ultima perioada (valori intre 74-280, cu tratament pe baza de insulina si regim alimentar). Urmeaza sa trecem pe la diabetologul curant, urmand o vizita la neurolog si psiholog. Problema cu somnul am rezolvat-o medicamentos momentan. Urmeaza sa depistam cauza durerii din talpi. Multumesc de ajutor inca o data.
0
06-01-2009, ora 13:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Daca aveti timp si dispozitie, eu il pot consulta pe sotul D-voastra. Problema este destul de importanta, putand da nastere la sechele importante daca nu reactionam in timp util.
Pe termen scurt este primordial consultul diabetologic si restabilirea glicemiei in limite normale.
Va stau oricand la dispozitie.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
07-01-2009, ora 08:10
macanel
Nu este medic/terapeut
macanel
A fost ieri la medicul diabetolog cu care colaboreaza. Dar dataorita faptului ca sunt foarte multi suferinzi de aceasta boala a secolului a fost programat doar pe data de 21 ianuarie pentru investigatii mai complexe. As fii interesata ce pot face pentru sotul meu sa i se amelioreze durerea. Dupa ce am cautat pe internet cred ca este vorba de polinevrita. Am inteles ca exista ceva unguent pentru piciorul diabetic. Mentionez ca, venele ce duc spre talpa piciorului sunt profund evidentiate, indeosebi pe perioada noptii. Durerea este acceptabila ziua, in momentul cand este incaltat. Va urma si un consult la neurolog si psiholog, dar mai intai avem nevoie de rezultatul diabetologului. Noi suntem din Cluj; ce as putea face pentru sotul meu pentru ai face suferinta mai usoara pana la consultul medicului? Multumesc.
0
07-01-2009, ora 08:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Nu va pot prescrie un tratament atata timp cat nu cunoastem originea durerii. Asa cum va spuneam prima data, cel mai probabil durerea descrisa pare a fi de tip macro-angiopatic (picior diabetic predominant arteritic), fiind cauzata de scaderea marcata a fluxului sangvin in periferia membrului pelvin. Polinevrita (neuropatia) se manifesta exact invers, prin lipsa sensibilitatii la nivelul picioarelor...
Pana la consultul diabetologic incercati sa mentineti regimul alimentar si deci nivelul glicemic, precum si evitarea mersului pe distante lungi. Incaltamintea trebuie sa fie absolut comoda, ca parte a "decalogului" de ingrijire a piciorului diabetic.
Regimul alimentar trebuie sa excluda complet painea, pastele, cerealele, dulciurile...dar cred ca stiti deja asta..
Astept noutati.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
20-01-2009, ora 17:55
macanel
Nu este medic/terapeut
macanel
In cele din urma sotul meu a mers sa se interneze de urgenta. Vinerea trecuta durerile de talpi au fost insuportabile. I-au facut o serie de investigatii printre care testarea simturilor la picioare - OK, consult cardiologic - ok, analize de sange-ok, monitorizare glicemii - valori intre 74-185 in urma tratamentului de 10 zile cu Thiogamma, consult neurologic - ok, psiholog-psihiatru - ok. in consecinta, medicii nu au reusit sa puna un diagnostic care sa elucideze faptul de la ce are talpile asa de sensibile. Starile de neliniste i-au disparut in urma administratii de calmante, la fel si durerea de spate. Dupa 10 zile de spitalizare, vine un pacient care a trecut si el printr-un episod asemanator si il intreaba pe sotul meu daca nu cumva face reactii adverse la insulina administrata. CONCLUZIE: tot acest chin care trebuie sa il suporte sotul meu se datoreaza unor reactii adverse la LEVEMIR. Sotul a fost externat ieri cu acest diagnostic si cu recomandarea utilizarii insulinei de seara, Lantus. Durerile de tapli s-au atenuat, exista doar senzatia de arsura, dar i-a revenit starea de neliniste. Intrebarea mea este: care este tabloul complet al acestor reactii adverse (sunt la capatul puterilor) si in cat timp se atenueaza? Va multumesc.
0
20-01-2009, ora 22:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Eu nu exclud existenta unor reactii adverse, insa ele nu pot fi chiar atat de puternice...
Problema consta in primul rand in neuropatia diabetica, care poate avea asemenea manifestari: exista o entitate clinica numita "Picior diabetic", relativ bine cunoscuta.
Din cate imi relatati insa, diabetul este departe de a fi echilibrat (185...!!!!!) iar acest fapt conduce la accentuarea si agravarea neuropatiei.
Neuropatia produce si alte manifestari...metatarsalgii si multe altele...
Eu va sugerez sa ne intalnim si sa-l consult si eu...fireste daca doriti...
Va stau oricand la dispozitie,.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.