Durere de spate (lombara)

04-04-2011
dely99
Nu este medic/terapeut
dely99
De aproximativ 7 ani, de cand am ramas insarcinata cu primul meu copil, am ramas cu o durere de mijloc, dar care nu este permanenta. Cand ma doare, cand nu... In ultima perioada insa, a inceput sa ma doara din ce in ce mai des. Am facut o radiologie, rezultatul fiind acesta: RGR COLOANA LOMBARA VERTEBRA DE TRANZITIE L5 CU SPINA BIFIDA. HIPERTROFIA APOFIZELOR TRANSVERSE CU SINOSTOZA TRANSVERSO-SACRATA BILATERALA.
As dori sa stiu ce am de fapt, pt. ca radiografia mi-a fost data fara o interpretare verbala a rezultatului, cat este de grav, daca este necesara o interventie chirurgicala pt. asta sau poate fi vindecata si prin tratament. Multumesc.
4 comentarii
0
06-04-2011, ora 05:42
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cu rezultatul radiologic si o trimitere de la medicul de familie trebuie consultat un specialist neurolog.El va decide ce-i de facut.
0
21-04-2011, ora 14:29
margherita
Nu este medic/terapeut
margherita
Buna ziua.
Soacra mea, a facut in ian o embolie pulmonara in urma unei operatii de extirpare a unei tumori de pe colon.Acum este sub tratament de CLEXANE T 6000U.I.(enoxaparina sodica), de 2 ori pe zi, pana in iulie, cand are urmatorul control.Problema e, ca de o luna are dureri de spate, lombare, iar medicul de familie i-a dat doar Xeforapid si Lyrica, ca a zis ca ii e teama sa-i prescrie altceva, din cauza injectiilor pe care si le face in burta.Am sperat ca o sa ii treaca pe parcurs, dar nimic.Ce tratament ar putea face, care sa nu aiba interactiune cu CLEXANE?
Specific, ca interventul chirurgical l-a facut in Italia, iar momentan e in Romania, pana la urmatorul control.
Va multumesc.
0
24-04-2011, ora 16:10
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ch
0
24-04-2011, ora 16:17
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@margherita : Chiar daca a fost operata in Italia, ar trebui ca soacra ta sa fie internata si aici la noi, intr-o clinica medicala.Clexane administrat pe termen lung poate cauza o serie de reactii secundare adverse [ afectare hepatica, osteoporoza etc ], de aceea periodic, la un astfel de tratament, se face un control al hemogramei sanguine si a scaunului pentru hemoragii oculte.lunar trebuia sa faca aceste analize.Eventual, daca medicul internist decide, se poate inlocui acest anticoagulat injectabil cu anticoagulant pe cale orala, cu pastile. Trebuie sa aveti incredere si in medicii de aici si sa-i faceti un control.deja are 4 luni de Clexane injectabil si banuiesc ca, in afara de medicul de familie, nu a vazut-o nimeni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  • O tehnică moleculară ar putea fi dezvoltată pentru a obține un diagnostic mai rapid pentru pacienții cu dureri de spate
  •