Durere de masea

13-03-2010
Angel 27
Nu este medic/terapeut
Angel 27
D-le /d-na doctor

Acum cateva zile am fost la medicul stomatolog din cauza ca pe partea stanga jos, penultima masea ma supara si nu puteam sa mananc. Am ajuns la medic si acesta mi-a curatat-o si mi-a scos nervul, punandu-mi o solutie in interiorul maselei. LA a doua vizita mi s-a curatat iar locul si mi s-a spus sa o folosesc (maseaua). Am folosit-o si am constatat ca am probleme.Ma durea ingrozitor.La ultima vizita la medic , ducandu-ma cu dureri insuportabile acesta in timp ce ma curata m-a intrebat daca simt durere. Nu am simtit durere in interiorul maselei dar simt durere pe maxilar si il simt amortit.Mi s=a dat tratament cu antibiotice, cu toate ca infectie nu este si durerea este persistenta.Intrebarea mea catre dvs este : De ce simt aceasta durere desi nervul nu mai exista ( a fost indepartat) si de ce simt amorteala ca si cum as fi sub anestezie ? Medicul mi-a spus ca nu este nimic in neregula cu maseaua.. Va multumesc!!!
3 comentarii
0
13-03-2010, ora 19:18
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
ati facut radiografie.?..se poate sa fie vreo infectie la vreo masea.medicii astia asa usor dau raspunsuri...si numai noi stim ce dureri avem..
0
15-04-2010, ora 02:39
NICOLETUTZA
Nu este medic/terapeut
NICOLETUTZA
Pentru Angel27
Iata ce am patit eu:In urma cu mai bine de 1 an au inceput dureri pe partea dreapta sus.Am mers la foarte multi stomatologi si toti mi-au zis ca nu am nimic, radiografia fiind ok.Nu aveam carii, la atingere nu ma dureau dintii.Durerea era aproape zilnic (suportabila dar foarte sacaitoare) dar nu puteam localiza dintele cu pricina.2 masele ma puteau durea pe acea parte, prin urmare am decis sa mi le lucreze pe amandoua.Asa mi-am dat seama ca durerea venea de la primul molar situat pe mandibula. Cand introducea acul, pe un canal era ok dar pe celelalte doua aveam dureri ingrozitoare si am cerut anestezie.Cand a trecut efectul anesteziei ma dureau ingrozitor si maseaua si capul.Stomatologul ridica din umeri, imi tot spunea ca a curatat bine tot, ca nu vede nicio problema si mi-a indicat rezectia apicala.Am schimbat stomatologul si am mers la un specialist in endodontie.Am inceput sa-i spun despre problema mea si cand am ajuns la partea cu "Cand introducea acul pe un canal era ok dar pe celelalte doua aveam dureri ingrozitoare si am cerut anestezie. ", mi-a raspuns: " poate ai chiar 4 canale" si mi-a explicat ca in 90% din cazuri molarul are 3 radacini si 4 canale.Mi-a facut radiografie si mi-a spus ca mi-au lucrat foarte prost dintele, la doua dintre radacini mai era destul de mult pana sa ajunga in capat , a treia radacina era ok.S-a apucat de lucru si mi-a descoperit al 4-lea canal de la prima sedinta.Aici era problema mea, ambele canale erau foarte curbate iar cei care mi-au lucrat inainte au descoperit decat un canal si au creat o cale falsa, au lucrat drept in loc sa urmeze curbura.Eram fericita ca mi-a gasit cauza durerii dar din pacate durerea a persistat asa ca acelasi specialist mi-a facut rezectie apicala.Dupa operatie mi-a spus ca cele 2 conducte curbate se intalneau inainte de a ajunge in capat, iar zona aceasta ramasese nelucrata.A indepartat-o si acum sunt ok.
Sper sa te ajute cumva raspunsul meu si te sfatuiesc sa mergi la un specialist.
0
15-04-2010, ora 10:24
Angel 27
Nu este medic/terapeut
Angel 27
Multumesc frumos Nicoletututza :*:*:*:* pt raspuns.Am rezolvat problema.Maseaua cu pricina era cea de langa cea tratata.O zi frumoasa in continuare!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •