Durere de cap si ureche

18-03-2012
Laura-0livia
Nu este medic/terapeut
Laura-0livia
Buna ziua! Am 18 ani si de o saptamana ma doare capul in partea stanga si urechea foarte tare..4 zile am luat tot felul de antiinflamatoare insa durerea tot reaparea.M-am hotarat sa merg la medicul de familie, , care mi-a spus ca am otita medie si rino faringita..mi-a dat un tratament cu augmentin(2 pe zi) si reuprofen si un spray pt nas.Durerile tot au fost..nu vad nici o ameliorare..astazi am fost la un medic ORL si mi-a spus ca nu am otita ca urechea este bine(ca probabil am avut)si mi-a spus sa intrerup antibioticele ca nu are rost sa le iau..ca probabil am tras curent...Ma gandesc ca deja ma doare cam de mult timp..in zilele astea cred ca am luat prea multe pastile deja ma doare si stomacul..ce as putea sa fac?Va multumesc anticipat!
10 comentarii
0
18-03-2012, ora 18:44
Rodica-Marioara
Nu este medic/terapeut
Rodica-Marioara
Buna ziua,
Am 51 de ani si ma confrunt, de foarte multa vreme cu dureri de cap, ameteli, rau cu simtome de voma si constipatie. Mi se agraveaza la frig si la curent. Am nasul infundat si nu mai simt mirosul decat foarte putin. Sunt disperata, am fost pe la medici si nici un rezultat, durerile de cap si raul persista. Dati-mi un sfat, poate cu ajutorul dumneavoastra o sa scap de starile pe care le am.
Multumesc,
0
18-03-2012, ora 18:54
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Pentru LAURA- OLIVIA:
Buna seara! Ar fi bine sa consulti si un medic homepat. Nu am experienta in afectiunile ORL, dar am aflat la cursul de homeopatie cateva alternative de tratament pentru otita.
Otita fara febra sa nu se trateaza cu antibiotice ; o otita seromucoasa nu se transforma in otita supurata mai devreme de 7- 10 zile, daca timpanul este intact..Poti sa iei in continuare, Ibuprofen, sprayul pentru nas, desi ar fi mai indicat sa facem dezobstructie nazofaringiana cu o solutie calda la temperatura corpului sau aerosoli calzi; în plus, un antihistaminic: Claritine-1 tb pe zi; facem tratamentul 7 zile; pentru a calma otalgiile, avem remedii homeopatice: Capsicum annuum 5CH -5 granule de 4 ori pe zi + Chamomilla 15 CH -5 granule de 4 ori pe zi, timp de 3 zile ; in cazul tau, este utila si administrarea de Kalium muriaticum 9CH -5 granule de 2 ori pe zi, 3 zile; in ureche, mai putem pune Otis-T sau Otocalm -2 picaturi de 3 ori pe zi, 7 zile, solutia se incalzeste neaparat la temperatura corpului.Granulele se administreaza sublingual, cu 30 minute inainte de masa.La administrarea de preparate homeoptaice, se mai recomanda sa nu se foloseasca pasta de dinti mentolata; numai bine
0
18-03-2012, ora 19:17
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Pentru RODICA- MARIOARA
Buna seara! Consultati si un medic homeopat. Este utila si o consultatie homeopatica ; cred ca pentru dumneavoastra este potrivit remediul Nux vomica 15CH - 1 doza(5 granule) seara, sublingual, cu 30 minute inainte de masa, timp de cel putin 1 luna. Daca remediul este eficace, adica se amelioreaza simptomatologia, sa continuam cu 1 doza pe saptamana, 6 luni.
0
18-03-2012, ora 19:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pt/ Laura-0livia
odata ce medicul ORL.. a exclus otita. posibil nici nu a fost
cel mai probabil este vorba de o problema dentara pe acea parte cu otalgie reflexa
faci consultla Stomatolog
0
18-03-2012, ora 20:12
maria anisoara
Nu este medic/terapeut
maria anisoara
Va rog sa ma ajutati si pe mine. De o saptamana ametesc foarte tare cand stau in picioare, cateodata si cand sunt asezata. Am o presiune pe cap si urechile infundate, dar nu am probleme cu auzul. Tensiunea de obicei e 12 cu 8, dar mai e si 9 cu 6, 5 sau 10 cu 6. Mi-am facut si niste analize: sideremia a iesit buna, dar la hemoleucograma cateva valori sunt diferite fata de normal, si anume limfocitele 46, 30; leucocitele 3, 70; monocitele 0, 2 si granulocitele 48. Am de asemenea si colecistul usor marit. Nu sunt racita si nu stiu sa am alte probleme decat cele descrise mai sus.
0
18-03-2012, ora 20:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. trebuie neaparat repetata hemoleucograma si interpretata de medicul de familie sau la hematologie
2 e nevoie de un consult la neurologie
0
18-03-2012, ora 21:32
maria anisoara
Nu este medic/terapeut
maria anisoara
Multumesc de raspuns. Medicul de familie mi-a zis ca sunt diferente prea mici ca sa-mi fac probleme, dar eu tot ametita sunt.
0
19-03-2012, ora 12:00
Hum1lREALIDAD
Nu este medic/terapeut
Hum1lREALIDAD
buna ziua..am fost la orl pentru acea problema la ureche si am fost diagnosticat in urma audiogramei si a radiografiei la sinusuri cu otita medie seroasa si sinuzita maxilara..mi s-a prescris augmentin(1000), ketonal, aerius si niste picaturi pentru nas.problema e ca miercuri sunt chemat pentru punctie.chiar nu pot scapa fara punctie?
0
19-03-2012, ora 17:21
Rodica-Marioara
Nu este medic/terapeut
Rodica-Marioara
Multumesc mult doamna doctor Alina-Maria. O sa urmez tratamentul si am sa va tin la curent cu starea mea.
O seara placuta va doresc.
0
30-04-2012, ora 14:01
Laura-0livia
Nu este medic/terapeut
Laura-0livia
Buna ziua!
Se pare ca durerile au reaparut (durere de cap si ureche in partea stanga) acum 7 zile, de atunci am luat multe antiinflamatoare(MIG-400, ketonal) insa nimic, am fost la medicul de familie si mi-a spus ca am otita si mi-a prescris din nou augmentin(3 pe zi) si otocalm, insa degeaba am luat 4 zile acele antibiotice.Astazi am fost la ORL si mi-a spus ca am otita insa nu mai stiu ce fel de otita, a zis ca am un lichid acolo in ureche si mi-a prescris Zinnat (1 la 12 ore) si nurofen(3 pe zi), se pare ca si gatul este rosu.
Ciudat sau normal nu stiu este ca NU simt nici un fel de pocnituri cum am citit pe internet sau sa curga ceva din ureche.Credeti ca o sa imi treaca cu aceste medicamente?Nu am mai dormit noptile de nici nu mai stiu cand.Am ajuns sa iau si 3 pastile de ketonal, acuma am trecut pe nurofen.Sa continui administrarea cu picaturi Otocalm?Cat dureaza aceasta otita ca deja nu mai pot.
Va multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de cap
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Căpșunile și pesticidele. Chiar sunt periculoase pentru consum?
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  • Când sunt indicate antibioticele în otită/ otalgie (durerea de ureche)
  •