Durere de cap rau

20-11-2014
MalinaMoldo
Nu este medic/terapeut
MalinaMoldo
am o problema am nascut cu rahi acum un an si am miscat rau capul si in tipul operatiei si dupa operatie si m-a durut capul rau de tot si mi se infudau si urechile...am mers la doctorul de fam si mi s-a recomandat cafea cu cognac am baut o sapt si mi-au trecut durerile, apoi nu prea am mai baut cafea cam 2 sapt jum 3 si am racit in tipul racelei m-a durut capul si mi se infundau urechile apoi dupa ce mi-a trecut raceala tot ma doare capul si ma simt si ametita asa...nu stiu ce sa mai fac..poate fi vreo problema neuro?? sau sa nu-mi fac probleme ??
1 comentarii
0
23-12-2020, ora 03:12
Gogu Bordei
Nu este medic/terapeut
Gogu Bordei
La scurgerea LCR nu iese nimic în neregula nici la CT, RMN, Scan, etc. Misdiagnosticul pe glob in caz de scurgere LCR se pare ca e de peste 95%, și ar putea fi -daca e adevărat ce scrie pe Wikipedia, din cauza că rahianestezia se mai practică doar în câteva state Africane pe motiv că ar costa doar 1$, in vest neurologii ar intalni-o doar la imigranți.
Pentru a vedea singur/ă daca asta e cazul dvs, va aplecați in fata la orizontala și ar trebui sa va treaca brusc durerea atroce de cap, reaparand când ridicați capul. La sinuzita n-ar tb.sa dispară când va aplecați. Durerile sunt ca la meningită, depresurizarea trăgând efectiv de meninge. Problema cu băutul apei e că într-adevăr se secreta pe moment mai mult LCR și durerile dispar pt. 5-10 minute doar că LCR conține anticicatrizant ceea ce va întârzia închiderea gaurii din dura-mater. Sunt 2 feluri de cicatrizare la gauri: închisă sau deschisa. Band lichide in exces se întârzie închiderea și se va cicatriza deschisa, adică cu dureri ca la meningită toată viața, nu permanent, ci "doar" când se redeschide găurica, in urma unui stranut sau tuse de exemplu. Soluția dată de un medic român ar fi ca până să convingeți medicii anestezisti să facă bloodpatch sau gluepatch, să stați pe burtă cat de mult puteți timp de o săptămână și sa beți apă minerală in cantitate moderata spre mica pt. a nu crește presiunea LCR care favorizeaza cicatrizarea întârziată (deschisa). Cafeaua cu cognac fiind vasodilatatoare va compensa lipsa presiunii LCR. Calmantele va iau singura sursa de feedback și dacă nu știți că presiunea a devenit prea mica și sunteți în picioare, puteți lesina ca retezat și va puteți rani foarte grav la cap sau Doamne ferește chiar muri (fiindcă pierderea cunoștinței in acest caz e brusca, fara avertizare).
Tot ce scrie mai sus reprezintă experiența personală după o rahianestezie banala. Fiindcă a fost în urma cu 8 ani nimeni nu se mai gândește că un eveniment atât de vechi și banal poate avea urmări atât de grave. Jumătate din pacienți ajung la Psihiatrie cu diagnostice de ipohondrie/ isterie /simulanți, etc iar ei au dureri ca la meningită, dar numai când ridică capul de pe perna. Scurgerea LCR poate apărea în urma oricărei puncții a dura-mater, un ciob de os, depunere de calciu, chist banal, hernie de disc calcifiată, accidental la o operație.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  • E normal să te doară capul uneori?
  •