Durere abdomen

28-02-2008
Roooot
Nu este medic/terapeut
Roooot
Salut.. de ceva vreme.. cam o saptamana.. am inceput sa am mici dureri sub abdomen deci cred ca pancreasul este mai degraba.. dar durerile sunt mici si nu tin foarte mult si in general dimineata mi se intampla.. diaree nu am, nici alte simptome. doar ca simt o durere usoara sub abdomen.. cred ca este din cauza cam asa de vreo 2, 3 saptamani am inceput sa mananc mai multa carne dar ma rog nu excesiv.. dar poate ca nu ma inteleg foarte bine cu carnea.. Sa ma verific la un medic sau a mai avut cineva problema de genul asta ?
2 comentarii
0
28-02-2008, ora 00:00
Roooot
Nu este medic/terapeut
Roooot
Am uitat sa spun am 17 ani oricum.. am facut analize dar mai demult 1 an au iesit bine.. am facut mult tenis cand eram mic.. in general nu am avut probleme.. dar in primu rand nici nu am inteles.. deci pancreasul este deasupra buricului sau sub ?
0
17-03-2008, ora 00:00
gretaMD
Identitate neconfirmată
gretaMD
Durerea pancreatica, este o durere in bara, adica se intinde aproximativ de sub stern, dinspre dreapta spre stanga, intocmai ca o bara, in general are o intensitate considerabila, prin urmare nu cred ca ar fi vorba in cazul tau de o durere pancreatica. Dar poate fi vorba despre o colita. Sigur, ar trebui sa urmaresti daca scaunele pe care le ai s-au modificat la culoare, au devenit mai inchise, sau chiar negre, lucioase. In cazul acesta, prezinta-te imediat la medicul tau de familie care sa te indrume spre un internist. Observa cu atentie, daca dupa consumul de lapte sau iaurt, ai scaun moale, la distanta mica fata de consumul acestor alimente, sau daca ai crampe. De asemenea te sfatuiesc sa te adresezi medicului tau de familie pentru un consult. Din pacate nu ai precizat unde este localizata durerea, dar tind sa cred ca este difuza si nu este localizata. Nevoia crescuta de carne, este normala la varsta ta, deoarece esti inca in plin proces de crestere si dezvoltare, dar poate poate indica si o anemie legata sau nu de durerea abdominala. Daca simptomele persista, sau se agraveaza, du-te la medic. Intre timp, consuma tot ce iti doresti, organismul intotdeauna cere ce-i lipseste. Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de burtă
  •