Duphaston

06-04-2012
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
In luna august a anului trecut am fost depistata cu fibrom uterin de marimea' unei nuci verzi', exact asa s-a exprimat medicul respectiv. Ca tratament am luat atunci, timp de doua luni consecutiv Duphaston, cate doua pastilute pe zi, intre ziua a 16-a si a 25-a a ciclului menstrual. In urma tratamentului simtomele s-au ameliorat si m-am simtit foarte bine o perioada.
Inainte de a lua aceste medicamente aveam un ciclu de 25-31 zile calendaristice, iar acum am intre 22-25 zile. E normal acest lucru?
De la administrarea acestui tratament nu am mai fost la control deoarece sunt plecata in strainatate, iar medicul meu din Romania m-a asigurat ca totul va fi bine si ne putem vedea peste un an, atunci cand trebuie sa repet testul Babes Papanicolau. La testul facut in august 2011 a iesit totul bine.
Ceea ce ma intereseaza pe mine acum este daca pot relua tratamentul cu Duphaston (sunt 6 luni de la ultima administrare), tinand cont ca am aceleasi simtome ca data trecuta. Fibromul este pozitionat in asa fel incat apasa pe vezica urinara si-mi da senzatia de urinare.

Va multumes, in speranta unui raspuns avizat.
1 comentarii
0
08-04-2012, ora 09:46
d-b
Nu este medic/terapeut
d-b
Buna,
Nu sunt specialist, dar stiu ca ar trebui sa consulti un un medic sa vezi in ce stadiu te afli.
In ce priveste problema cu ciclul, nu trebuie sa te ingrijorezi de modificari, deoarece tratamentul cu Duphaston da niste dereglari hormonale. Am folosit si eu si am patit acelasi lucru.
Multa sanatate si ai grija de tine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.