Dupa 3 ani de chin totul a luat sfarsit. Atacuri de panica, anxietate si extrasistole | Forumul Medical ROmedic

Dupa 3 ani de chin totul a luat sfarsit. Atacuri de panica, anxietate si extrasistole

17-04-2014
Tiberius17
Nu este medic/terapeut
Tiberius17
Salut! Voi fi scurt fiindca nu imi place sa mananc r-t cum mananca unii pe aici.
Nu voi scrie aici prin ce am trecut fiindca daca citesti probabil si tu sau cineva cunoscut trece prin chinul atacurilor de panica.
3 ani am suferit, de mii de ori am crezut ca in momentul acela voi muri, am zeci poate chiar sute de prezente la camera de garda la urgente. Am simtit extrasistole, senzatie de lesin, amorteli, lipsa de aer, tremur etc.
Cum m-am vindecat:
Am mers la psihiatru. I-am spus ca am ajuns la capatul puterilor. Mi-a prescrisps Fevarin, l-am luat treptat si inca il mai iau (acu is la 200mg pe zi), la inceput mai luma si xanax (pe care il luam de aproape un an) acu nu mai simt nevoia sa il iau.
Deci dupa cum spuneam FEVARIN, acesta este medicamentul care m-a reinviat.
Efecte adverse: in primele 2 saptamani putina greata. Pe termen lung de cand iau m-am ingrasat 10 kg, ma trezesc noaptea ca imi e foame.
Nu imi pasa ca am burtica, nu imi pasa ca poate am sa iau medicamentul toata viata. Eu stiu prin ce ma trecut si nu mai doresc niciodata sa mai traiesc cosmarul care mi-a furat 3 ani din viata. Totul a meritat.
Nu imi cereti numele psihiatrului fiindca locuiesc in strainatate (deci nu v-ar fi de folos).
Am scris acest mesaj pentru cei ce si-au pierdut speranta ca vor mai avea vreodata o viata normala, si eu asa am fost, niciodata nu am crezut ca voi mai avea o viata normala si totusi s-a intamplat.
Am fost eu si la yoha si psiholog si mare lucru nu am rezolvat dar medicamentul m-a pus pe picioare. Nici extrasistole nu mai am.
Nu ma intereseaza daca tu vei lua sau nu medicamentul, eu macar mi-am spus povestea si doresc ca si altii sa-si revina fiindca eu stiu prin ce am trecut. Fiecare face ce vrea. In cazul in care optati sa luati acest medicament sa va asteptati la efecte benefice dupa 2-3 saptamani, pana atunci sa nu cumva sa-l lasati fiindca totul e in zadar daca sunteti lasi.
Va salut si numai bine. :)
5 comentarii
0
17-04-2014, ora 11:57
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
BUNA, INTR-O BUNA ZI O SA TE TREZESTI CA NU O SA POTI FARA ACEL MEDICAMENT,
DEJA ESTI DEPENDENT DE EL, TE INTELEG CA TI-E BINE, INSA DACA AI CITIT MAI MULTE PARERI VEI VEDEA CA UNII DUPA CE AU INTRERUPT MEDICATIA LUATA PE UN TERMEN DESTUL DE LUNG SI VRIND SA RENUNTE, SA-U TREZIT CU SIMPTOME MULT MAI AVANSATE CA INTENSITATE SI SUNT DISPERATI,
OK, FIECARE ARE PAREREA LUI ASA CUM AI SPUS SI TU,
FIECARE ARE MODUL SAU DE GINDIRE,
NU TOTI GINDIM LA FEL
M-ASI BUCURA SA FIE MULT MAI MULTI CA TINE CARE SA VINA CU POVESTI FRUMOASE LEGATE DE BINE DUPA ACESTE STARI NENOROCITE
INSA EU NU SUNT DEACORD CU MEDICATIE DE GENUL MAI IN SPECIAL CIND AI SI UN FICAT MAI SENSIBIL SAU ALTCEVA
PAREREA MEA SPER SA NU TE DERANJEZE PE TINE
SANATATE ITI DORESC
0
18-04-2014, ora 23:30
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Stiu cum e sa te simti bine dupa un antidepresiv.am avut norocul asta cateva luni.din pacate am si ani multi de suferinta...sanatate multa iti doresc
0
19-04-2014, ora 19:05
Tiberius17
Nu este medic/terapeut
Tiberius17
Veronica.
Da... insa ai de ales... parerea mea e ca nu conteaza anii din viata ta...ci viata din anii tai. Ce rost are sa traiesc 100 de ani ca un sclav in chinuri? Si poate ca sunt sau voi deveni dependent (desi au fost zile cand am uitat sa iau)...insa nu ma intereseaza. Mai bine dependent de o pastila decat de atacuri de panica si sa nu ma pot bucura de viata. Daca as fi diabetic nu ar fi acelasi lucru ? Si oricum cred ca stresul ce iti creeaza aceasta boala te omoara inaintea pastilelor. Daca ar fi sa o luam asa.
PS. Am gasiti pe forumuri internationale oameni care iau Fevarin de peste 20 de ani si nu au nicio problema de sanatate. Dar cum ai zis... nu toti suntem la fel. Iti doresc si tie sanatate si toate cele bune.

Dorina Vasiliu, ma bucur ca mai sunt si alti oameni cu experiente pozitive. Trebuie sa treci peste traumele traite si sa te bucuri de viata. Timpul vor inchide ranile adanci lasate de aceste blesteme de atacuri de panica.
Sanatate si te imbratisez.

Un Paste luminat va doresc.
0
20-04-2014, ora 21:32
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, PloieÅŸti
Psiholog Stefan Liviu
Daca prin Strategia nationala de sanatate publica in realizarea actiunilor ce au in vedere imbunatatirea sanatatii populatiei Guvernul Romaniei ar da dreptul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate de a recunoaste serviciile de sanatate in baza carora populatia sa aiba acces direct prin decontare directa la serviciile psihologice, multi si-ar trata depresia si alte afectiuni psihogene care au devenit o problema de sanatate publica.
0
28-04-2014, ora 16:41
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Subscriu la ce a scris d-l Liviu Stefan.
Sa iei medicamente o viata nu este o solutie, sa iti reeduci modul in care gandesti, da.
Eu merg si pe tratament, si pe psihoterapie, pentru ca intr-un final, cea din urma ma va ajuta sa ies la liman.
Daca tu preferi sa te "droghezi" este optiunea ta, pe termen scurt iti poate da o liniste si o imbunatatire a starii psihice, ce te vei face insa cand va veni momentul sa te desparti de medicatie? O vei lua de la capat cu forme si mai agresive..iar organismul iti va cere "drogul" in cantitati din ce in ce mai mari pentru ca in timp se obisnuieste cu doza.
Mult succes iti doresc, desi nu esti pe drumul cel bun..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul