Duodeno-pancreatectomie cefalica cu prezervare de pilor, prin abord posterior

06-03-2012
excalibur
Nu este medic/terapeut
excalibur
Operatia din titlu a suferit-o tatal meu, in varsta de 60 de ani, in urma cu doua saptamani. A fost externat ieri de la IC Fundeni si citind biletul de iesire din spital, am vazut la recomandari, citez, 'regim igienodietetic explicat'.
L-am intrebat daca i-a explicat cineva ceva si aparent, acest lucru nu s-a intamplat. In consecinta nu stie daca trebuie sa urmeze un anumit tip de alimentatie sau nu. Mentionez ca, inainte de externare cu vreo doua zile am fost sa discut cu chirurgul care l-a operat si la capitolul hrana mi-a spus ca are voie orice. Acum eu nu stiu daca mi-a zis asa sa scape de mine sau operatia asta chiar nu presupune un regim. Sincer imi este greu sa cred asta, tinand cont ca, din cate am citit, este una din operatiile grele ( a durat ~6 ore) si care afecteaza multe organe.
Operatia i-a fost facut-a in urma diagnosticului 'tumora maligna cap pancreas' insa rezultatele de la anatomie patologica nu au sosit inca si nu ne putem da seama de amploarea afectarii organismului.
Mentionez ca i-a fost depistat recent (august2011) si un Diabet zaharat tip 2 iar la Fundeni a ajuns din cauza icterului mecanic produs de tumora.
In concluzie, as vrea sa stiu daca chiar nu trebuie sa aiba grija decat de diabet sau regimul este mai complex.
Multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul