Dubla fractura de tibie si peroneu

03-06-2010
flocaalex
Nu este medic/terapeut
flocaalex
Buna ziua,

in urma cu 6 saptamani am cazut in unul din multele canale descoperite si m-am ales cu o fractura dubla de tibie si peroneu cu deplasare. Am fost operat a doua zi dimineata si mi s-a introdus o tija in tibie, fara suruburi. Tibia este fracturata jos, foarte aproape de glezna (3-4 cm) iar peroneul cam pe la jumatatea piciorului si este o fractura mai lunga gen "despicatura". am avut ghips pana ieri iar ieri mi s-a scos ghipsul si am facut o radiografie pe care medicul meu curant a vazut-o doar azi. Din cate am inteles nu s-a depus calus si am restrictie sa calc pe picior timp de o luna de acum inainte. Am cautat pe internet dar nu am gasit prea multe informatii rog pe cineva de specialitate sa imi dea o informatie scurta despre procesul de refacere a osului, in cat timp ar trebui normal sa se depuna calus si ce pot sa fac ca sa se depuna. este ceva contraindicat? ce sa mananc si ce nu? eu pana acum am mancat multe lactate. intre timp ce pot face ca sa ma recuperez mai usor respectiv mai bine? Probabil ca si varsta e importanta: am 26 de ani si sunt barbat.

Va multumesc,
Alex
2 comentarii
0
03-06-2010, ora 22:32
flocaalex
Nu este medic/terapeut
flocaalex
am facut poze la ultima radiografie de ieri dar nu le pot posta aici, daca sunt utile va rog dati-mi o adresa de mail unde se la trimit. multumesc
0
03-06-2010, ora 23:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Problema nu tine de alimentatie, ci de tipul fracturii intiale si modalitatea de osteosinteza.
In mod normal, folosind o tija moderna zavorata, mersul cu sprijin pe piciorul operat este posibil inca din prima zi, iar gipsul este total contraindicat.
Imaginea de consolidare apare de obicei mai tarziu, spre 8-10 saptamani. Ceea ce conteaza este stabilitatea montajului, care determina consolidarea fracturii.
Recuperarea rapida presupune un montaj modern si stabil, care sa permita mersul rapid, in absenta imobilizarii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul