Drojdia de bere, un medicament foarte eficace

23-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Era in iarna anului 1898, intr-o seara friguroasa de februarie, cand inginerul german Wolfgang Schulze a ramas mult dupa lasarea intunericului in laboratoarele fabricii de bere in care lucra. Cand si-a terminat munca, a stins lumina de la biroul sau, apoi a pasit prin intuneric spre iesire, cand, deodata, a vazut un fenomen uluitor: vasele in care se afla drojdia de bere iradiau o lumina fluorescenta. A fost ca un semn: din momentul acela, inginerul german a inceput sa studieze fara incetare ceea ce era considerat un simplu reziduu - drojdia. Surprizele nu au intarziat sa apara. La scurta vreme, Schulze a descoperit ca substanta aceea pastoasa si maronie avea o multime de insusiri legate de sanatate: aplicata pe piele, drojdia de bere vindeca foarte rapid ranile, iar administrata intern scurta convalescenta dupa diferite boli. Chiar si animalele slabite se inzdraveneau ca prin farmec atunci cand erau tratate cu ea. Incurajat de aceste rezultate, inginerul si-a tratat cu drojdie si sotia bolnava de cancer si - minune! - boala nu a mai progresat. Din nefericire, la vremea aceea era probabil mult prea devreme pentru asemenea descoperiri, asa ca observatiile si cercetarile lui Schulze au fost trecute sub tacere de catre comunitatea medicala, pentru ca apoi sa cada in uitare. Abia pe la mijlocul secolului al Xx-lea, cercetarile inginerului german aveau sa fie luate in serios de catre medici si biochimisti, un demers care a revolutionat stiinta in general si medicina in special.
_

+ Ce este drojdia de bere? +

Este o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comporta ca niste adevarate uzine de medicamente, ce produc aproape intreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale in forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (in special seleniu). Sute de studii facute in ultimele decenii arata faptul ca substantele secretate de drojdia de bere joaca un rol esential in intretinerea sanatatii si in vindecarea unor boli, de la cele mai usoare la cele mai grave.
Poate cea mai importanta calitate a acestui supliment nutritiv este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B, care, mai ales acum, la sfarsit de iarna si inceput de primavara, afecteaza majoritatea oamenilor. Aceasta, in conditiile in care cele noua vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru functionarea oricarui organ sau sistem din corp. Vitamina B1 este necesara pentru sistemul nervos si cardiovascular, fiind folosita contra bolilor de inima, contra depresiei si a asteniei. Vitamina B2 este esentiala pentru piele, fiind indicata in toate afectiunile dermatologice. Vitamina B3 este implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos, in timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, marind rezistenta la infectii si la stres. Vitaminele B7 si B8 sunt implicate in metabolismul colesterolului si al proteinelor, fiind importante si pentru mentinerea sanatatii si rezistentei parului. Vitamina B9 este un elixir contra anemiei si pentru mentinerea echilibrului hormonal, in timp ce vitamina B12, care actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare, favorizeaza eliminarea unor simptome specifice stresului psihic. In fine, vitamina B15 - ultima descoperita - favorizeaza schimburile de oxigen la nivelul tesuturilor si este un remediu minune contra imbatranirii, contra infertilitatii si a bolilor hepatice. Numai din aceasta scurta enumerare si ne putem da seama de extraordinarele aplicatii terapeutice ale drojdiei de bere. Insa, inainte de a le cunoaste, va trebui sa aflam cate ceva despre modul de administrare a acesteia.
_

+ Cum se administreaza drojdia de bere +

Drojdia proaspata
Este vorba de aparent banalul ingredient pentru cresterea aluatului, care se vinde in magazinele alimentare la calup, avand o culoare bruna si un miros de... bere. Se consuma in combinatie cu miere: la o lingurita de drojdie se adauga doua lingurite de miere de albine, frecandu-se pana cand se obtine o pasta omogena. Doza zilnica pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara.

Drojdia uscata
O gasim ambalata sub forma de pliculete, fiind in ultima vreme preferata de catre comercianti in fata drojdiei proaspete, care este mult mai greu de conservat si are un termen de valabilitate mai scurt. Inainte de a administra drojdia uscata, asigurati-va ca nu este aditivata sintetic, caz in care nu este recomandata in tratament. Este mai putin activa din punct de vedere terapeutic, dar in lipsa celei proaspete, poate fi folosita si ea cu succes. Mod de administrare: in jumatate de litru de suc de morcovi (obtinut casnic cu ajutorul storcatorului electric) se pun 2 lingurite de praf de drojdie uscata, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea intreaga cantitate de preparat intr-o zi, fractionata in 3 reprize.

Tabletele de drojdie
Le gasim in farmacii si in magazinele naturiste, fiind extracte atomizate de drojdie, conditionate sub forma de comprimate. Sunt de regula foarte eficiente in terapie, fiind obtinute din culturi de drojdie selectionate asa incat sa aiba o concentratie ridicata de vitamine din complexul B si de seleniu. Se administreaza conform prospectului.
O cura cu drojdie dureaza minimum 10 zile si maximum 30 de zile (pentru a nu afecta flora intestinala), urmate de o saptamana de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.

Drojdia de bere in prevenirea bolilor

La copii: administrarea de drojdie de bere este foarte importanta pentru stimularea proceselor de crestere (ajuta la consolidarea oaselor), pentru dezvoltarea psihica si mentala armonioasa. Mai ales copiii bolnaviciosi, anemici, cu o slaba capacitate de concentrare sau cu un grad ridicat de nervozitate ar trebui sa consume drojdie de bere. Doza pentru copiii intre 4 si 8 ani este, de regula, o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii intre 8 si 14 ani este o jumatate din doza pentru adulti.
La adolescenti: vitaminele si aminoacizii din drojdie ajuta la reglarea proceselor hormonale, impiedicand aparitia unor fenomene neplacute la nivel fizic, cum ar: maturizarea intarziata a organelor genitale, aparitia eruptiilor puternice de acnee, hirsutismul la fete. De asemenea, curele cu drojdie de bere (se administreaza in aceleasi doze ca la adulti) de 10 zile pe luna ajuta la dezvoltarea intelectului si la tinerea sub control a fenomenelor din sfera emotionala.
La adulti: acest produs natural este un excelent sustinator de efort, care ajuta la imbunatatirea performantelor fizice si intelectuale. Un alt element important este faptul ca drojdia de bere este un excelent remediu antistres, diminuand efectele nefaste ale acestuia asupra corpului si asupra psihicului.
La persoanele de varsta a treia: drojdia de bere, prin continutul sau de vitamine, aminoacizi si oligoelemente, este un excelent medicament pentru prelungirea tineretii biologice. La schimbarea anotimpurilor este utila o cura de 3 saptamani cu acest produs natural, care impiedica aparitia bolilor degenerative, sustine activitatea hormonala, mentine sanatatea sistemului nervos si a celui cardiac.
_

+ Drojdia de bere in tratamentul bolilor +

Anemia, tulburarile de asimilare a mineralelor (in special a calciului si a magneziului) - se face o cura de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu nu doar foarte bogat in minerale si vitamine, dar care si ajuta la metabolizarea corecta a acestora. Mai mult, s-a demonstrat faptul ca administrarea de drojdie de bere stimuleaza producerea de catre organism a elementelor figurate ale sangelui, ceea ce deschide noi perspective in tratarea anemiei, dar si a tulburarilor de coagulare, precum si a altor boli ale sangelui.

Hepatita virala A, B si C - doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme de 18 ani felul in care organismul uman se apara in fata infectiilor cu virusuri hepatice. El a observat in studiile pe animale de laborator ca rezistenta in fata acestor virusuri creste foarte mult atunci cand se administreaza drojdie de bere. "De vina" pentru aceasta imunitate sporita sunt niste compusi pe baza de seleniu, care ajuta activitatea unor celule ale sistemului imunitar.

Raceli si boli infectioase in general, deficiente imunitare - se administreaza vreme de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi. Seleniul, precum si anumite vitamine continute de acest produs natural, maresc foarte mult rezistenta organismului la orice gen de infectie.

Supragreutate, obezitate - studii americane arata ca tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, repetate de mai multe ori la rand, ajuta la scaderea in greutate. Aceasta remarcabila proprietate se datoreaza cromului continut din belsug de drojdia de bere, oligoelement important si intr-o alta maladie in care acelasi remediu ajuta foarte mult, si anume diabetul.

Boli cardiovasculare cronice - consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decat cardiacii din loturile martor.

Paralizie, Parkinson, Alzheimer - se face in fiecare luna o cura de cate doua saptamani, in care se consuma zilnic 3-4 lingurite de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternica actiune reintineritoare, cu efecte tonice asupra intregului sistem nervos. Acelasi tratament este valabil si in depresie, precum si in tulburarile psihice generate de stres.

Psoriazis, sclerodermie, afectiuni dermatologice in general - se fac cure de o luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza. Complexul de vitamina B, precum si anti-oxidantii continuti de drojdie sunt de un real ajutor pentru imbunatatirea metabolismului celular la nivelul pielii.

Acneea - se face tratamentul intern descris mai sus, la care se adauga masti obtinute din: 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere lichida. Amestecul se omogenizeaza si apoi se intinde pe ten, unde se lasa vreme de 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta.
_

+ Precautii la tratamentul cu drojdie +

Cu exceptia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicatii la tratamentul cu drojdie. Uneori, administrarea interna a drojdiei de bere poate da o usoara balonare, caz in care se va administra un carminativ usor, cum ar fi praful de chimen sau de anason, din care se ia cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi.
_

+ Drojdia de bere si cancerul +

Studiile facute in Occident, mai ales in Germania, au aratat fara dubiu ca asemenea altor remedii naturale, drojdia de bere este foarte utila in tratamentul bolilor tumorale maligne. Mai mult, daca armurariul (prezentat in numarul trecut al revistei) era un excelent antidot pentru efectele adverse ale citostaticelor, drojdia de bere este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie). Iata mai multe elemente in acest sens:
Iradierea are mai putine efecte adverse atunci cand este asociata cu consumul zilnic de drojdie de bere (minimum 6 lingurite pe zi). Aceasta este concluzia unei echipe de medici din Munchen, care a studiat vreme de 15 ani evolutia bolnavilor de cancer, carora li s-a administrat acest produs. La pacientii tratati prin iradiere care au primit simultan drojdie de bere s-a observat o stare de sanatate mult mai buna fata de pacientii tratati numai prin iradieri. Drojdia de bere stimuleaza apetitul, ajuta somnul si peristaltismul intestinal. De asemenea, protejeaza mucoasele - aspect important, mai ales in cancerul de gat si esofag. Efectele negative ale radioterapiei sunt indepartate si in ceea ce priveste manifestarile externe: formarea de ragade cu infectii, deformarea unghiilor si inflamarea lor, hipercheratozele, atrofiile pielii. Profesorul doctor Ries, de la Bayerische Krebsgesellschaft (Asociatia Oncologica Bavareza), a stabilit, in urma studiilor realizate la departamentul de oncologie de la Munchen, ca "Afectarea datorata iradierii a scazut in proportie considerabila, inflamatiile au disparut, la fel si atrofiile pielii, care au fost inlocuite de epiteliu normal. Pana astazi nici una dintre metodele clasice de tratament nu a dat astfel de rezultate benefice ca administrarea de drojdie de bere". Asociatia Oncologica Bavareza mentioneaza in scris, pentru suferinzii de cancer, recomandarea de a utiliza drojdia de bere impotriva acestei boli.
Efectele directe ale tratamentului cu drojdie in boala canceroasa sunt in curs de cercetare, existand indicii serioase ca in cazul majoritatii formelor de cancer, consumul de drojdie de bere determina stagnarea si apoi remisia formatiunilor tumorale maligne. Prof. dr. Gottschalk observa la animalele de experienta tratate cu drojdie de bere faptul ca, in mai putin de trei luni, cancerul de prostata, de piele sau al ficatului era oprit de ingerarea zilnica a acestui produs natural.
_
 
Copyright informaţii © Formula As şi Ilie Tudor
 
14 comentarii
0
23-08-2011, ora 17:38
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Pe baza judecatilor emise de niste persoane incapabile sa inteleaga niste studii, sunt prezentate doar aspectele pozitive ale unui produs, insa realitatea este ca acel produs poate avea si niste efecte negative remarcabile.
ma vad nevoit sa fac trimitere la un alt topic pe care l-ai deschis tot tu.

http://forum.romedic.ro/prod/Bacteriile_intestinale, __responsabile_de_tulbur%C4%83ri_mintale_052027.html

Evident, tu doar prezinti niste ipotez. Insa nu ma indoiesc ca deja esti la curent cu faptul ca drojdiile sunt total nerecomandate in boala psihica. De pilda, fiindca pot intretine un proces fermentativ nociv de-a lungul intestinului, iar metabolitii produsi perturba activitatea creierului.

In al doilea rand drojdia de bere contine gluten, adica si niste fractii proteice care aterizeaza numa bine pe receptorii de opioizi si iti dau iluzia ca ai fi intalnit o gacica cu forme atragatoare care ti-ar putea creste copiii, avand de castigat atat individul cat si specia. Deci esti bucuros fara un motiv real (beneficiu adaptativ sa zicem),
1
23-08-2011, ora 17:40
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Ma gandeam la alte balarii, drojdia nu intretine nici o fermentatie, insa toxinele sunt produse cu siguranta.
5
24-08-2011, ora 17:58
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Germont (Rica Venturiano), acum, vă rog, fiţi serios. Dacă stăm să uzăm în plenitudine principiul "ce este nociv pentru o persoană suferindă de o patologie mentalo-psihică, generalmente vorbind", ajungem la concluzia că aproape tot ce există în mediul înconjurător + cel ambiant îi face sau îi poate face rău unei astfel de persoane, în condiţiile în care majoritatea agenţilor fizici, chimici, biologici etc., sunt privaţi de inocuitate, adică sunt lipsiţi de calitatea de a NU constitui un pericol pentru organism, în prezent, când poluarea este pretutindeni, atât cea atmosferică şi cea alimentară, cât şi cea pedologică, hidrologică, fonologică, luminoasă etc. Trăim într-o lume în care natura nu mai poate oferi nimic material lipsit de nocivitate, din păcate, datorită omului care a avut grijă să degradeze tot, de la un capăt la celălalt capăt al pământului. Dacă Dumnezeu nu ar fi intervenit, s-ar fi ales praful şi pulberea de planeta Pământ.
În astfel de condiţii, tot ce consumă omul material îi face rău, într-un grad mai mic sau mai mare, de la aer, apă şi alimente, până la medicamente. Numai iubirea, lumina, bunătatea, generozitatea, amabilitatea, simplitatea, smerenia şi alte astfel de virtuţi nemateriale, folosite cu dreaptă socoteală, nu-i pot face rău, atât, în rest...

Şi totuşi, aveţi dreptate, drojdia de bere, direct, prin însăşi ea, sau indirect, prin procesele pe care le antrenează şi întreţine, este sau poate fi nocivă în cazul unor oameni bolnavi psihic, fără a generaliza. NU puteţi spune şi susţine că toţi bolnavi psihic, care îşi administrează drojdie de bere, îşi alterează sau îşi vor altera status-ul sănătăţii mentalo-psihice, mai ales în condiţiile în care la unele persoane bolnave psihic nutrienţii din drojdie chiar promovează un comportament sanogen mentalo-psihic, în special datorită vitaminei B12 şi a cvasi-vitaminelor colină şi inozitol.
_
V-aţi gândit şi aţi scris bine, drojdia de bere produce şi întreţine un proces fermentativ, tocmai de aceea, la persoanele care au probleme digestive specifice, li se interzice consumul de pâine proaspătă, dacă doresc să nu aibă probleme legate de indigestie, balonare şi arsuri gastrice (li se recomandă consumul de pâine veche de cel puţin o zi (pâinea conţine, pe lângă făină şi apă, sare şi drojdie al cărei proces de fermentaţie durează 24 de ore; acest proces poate cauza neplăceri sistemului digestiv, dar odată încheiat nu mai creează probleme));
_

Dumnezeu să vă aibă în paza Lui.
Toate cele bune,
Nick
0
24-08-2011, ora 19:07
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Deocamdata, pana la drojdie de bere sunt si alte produse cu eficienta remarcabila.

Baiatu asta are Candida scapata de sub control.
http://forum.romedic.ro/user.php?id_user=85816

La ce delir de persecutie are, tot ce a primit a fost niste Zyprexa. Pai nu trebe sa duca si psihiatru ala ceva bun la copil acasa?
Pai atunci isi pune halatu alb pe el si MUNCESTE, adica spune la un amarat ca trebe sa ia antipsihotic cel putin un an si ce o fi om mai vedea, ca d-aia este expert in Psihiatrie, si cumpara acadele si tot ce mai are nevoie un copil intr-o lume CIVILIZATA.

Iar sistemul merge inainte tot asa...
0
24-08-2011, ora 22:46
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Cine i-a recomandat acelui baiat, si in situatia sa particulara, drojdie de bere !? Cam tot asta mi-ai reprosat si mie desi eu doar am vrut sa fac distinctia intre drojdie de panificatie si cea de bere (levuri inalte si levuri joase) !

In mod sigur nu esti de acord nici cu taratele pentru ca si acestea pot avea urme de gluten ! Galbenus de ou ma gandesc ca nici un om intreg la cap nu mananca zilnic (este chiar contraindicat) si atunci te lipsesti dintr-o data de primele 2 surse vegetale !? Tocmai ai dat in cap medicinii naturiste care, nu stiu daca stii, NU foloseste produse sintetizate industrial, ci doar pe cele existente ca atare in natura sau cel mult extracte standardizate ale unor principii din plante ! Este o problema de principiu !

Stiu ca esti bine intentionat, insa empatia deosebita de care dai dovada si personalizarea excesiva (:D) a fiecarui caz in parte, ma fac sa cred ca ai nevoie urgenta de cate repriza cat de scurta de deconectare - recomand 1/2 Rudotel (medazepam) sau macar un ceai antistres (tei, lavanda, busuioc, maghiran, talpa gastii..) ! Oricare din ele le-ai lua te ajuta garantat macar ca sa incepi sa realizezi ca ceea faci tu in cea mai mare parte a timpului pe forumul asta se numeste TRANSFER sau PROECTIE, adica tu ii crezi pe absolut toti oamenii bolnavi de ceea ce tu insuti suferi la momentul in care te manifesti ! In afara de intestin inflamat si permeabil si vilozitati distruse nu prea poti vedea altceva si intr-un fel este si normal din moment ce nu te tratezi !! Iti e frica de medici, spitale ?! Analizele medicale chiar NU se pot inlocui cu absolut nimic, sunt obiective ! Fa-ti macar astea si vezi pe unde te afli in mod real cu sanatatea fizica ! E bine sa fim intr-o stare cat mai normala de sanatate (stare general acceptata nu inchipuita ) atunci cand dam sfaturi altora !

Referitor la medicamente ele ajuta pe moment, practic se castiga timp pana cand organismul ajunge
singur la starea de echilibru (homeostazie ) ! Deci sunt foarte necesare atata timp cat nu ai timpul, informatiile, vointa de a cauta si aplica o dieta specifica plus alte remedii, tehnici, proceduri !..Parerea mea !

Scuze ca te-am luat prea in serios ! :)
Sanatate tuturor !
0
25-08-2011, ora 17:45
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Poate ca cei care au in mod constant un aport redus de carbohidrati (fara mancare de sclavi), ar putea sa incerce intamplator niste drojdie d-asta.
Dar nu astia de pe forum care se hranesc si ei cu ce este mai ieftin fiindca nu cunosc informatii esentiale si nu au fonduri, mamaliga, taitei, paste fainoase si alte bunatati, care se stiu ca intretin Candida si perturbarea ecologiei organismului.

Dr Art Ayers chiar a subliniat ca reducerea DRASTICA a aportului de carbo reduce VIZIBIL sindromul inflamator si un fenomenul imbatranirii pe termen lung, fiindca nu intretine acel biofilm al florei patologice intestinale.
-----------*

Ce am vrut sa scot in evidenta este ca in ziua de azi, medicina de turma ofera orice pseudosolutie se poate imagina, absolut orice, mai putin ceea ce ar putea sa te ajute sa-ti rezolvi problema.

De exemplu elementul care a postat inaintea mea a postat pe un topic despre schizo, o reteta "krusca din cereale", fara sa tina cont ca gliadina creste nivelul de zonulina, fara sa tina cont de glicemiile postprandiale mai ridicate dupa ce mananci cereale si ca cei care iau antipsihotice si alte medicamente au rezistenta la insulina.
Astfel de indivizi sunt un specimen aparte, pe care soarta i-a adus intr-un stadiu de ignoranta specifica lumii asa-zis civilizate.

(*modificat de admin)
0
25-08-2011, ora 21:23
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ai dreptate Rica Aventuriano ! Discutia respectiva a avut loc in contextul surselor de B-uri (naturale ) si care se gasesc din belsug in coaja cerealelor si nu era o recomandare a mea pt cei cu schizo ci un citat cu caracter de informatie generala ! In perceptia unora (chiar si oameni de "stiinta" ) zaharul e preferabil carbohidratilor complecsi, are mai multe minerale si micronutrienti ! :|..Dar toate trebuie sa se potriveasca obsesiilor si ideilor personale si bineinteles ca se gasesc si studii obscure care sa spuna ca "e posibil sa " si e suficient sa se arunce la gunoi o intreaga categorie de alimente !
STUDIILE DESPRE CEREALE SI ZONULINA CAT SI DESPRE "ANTINUTRIENTII" DIN SOIA SUNT FACUTE PE SOBOLANI ! SPRE EXEMPLU ACEI "ANTINUTRIENTI " DIN SOIA S-A DOVEDIT A FI IN PRIMUL RAND TERMOLABILI SI MAI MULT AU SI EFECT ANTICANCERIGEN ! DEPINDE FIECARE CE STUDII CITESTE !

Civilizati sunt cei carei si iau glucoza necesara functinarii creierului din zahar si vitaminele din farmacie, din punctul asta de vedere sunt un pic mai rudimentar si ignorant, recunosc si merg pe "mana" lui Dumnezeu si a naturii !

Haloperidol !..De data asta nu pt toata lumea !
0
26-08-2011, ora 04:54
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Trebuie sa recunosc superioritatea catorva persoane intalnite chiar pe acest forum, care au declarat in mod ostentativ ca fiecare e liber sa creada ce doreste si sa actioneze in consecinta.

Da, este absurd sa incerci sa convingi pe cineva un lucru. Conteaza doar puterea exemplului personal. Adica am fost pe o cale gresita.

Evident, este posibil ca si eu sa gresesc... chiar asa sigur cum sunt de tot ceea ce afirm.
5
11-09-2011, ora 06:35
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Germont (Rica Venturiano), NU eu am pus bazele psihiatriei, nu eu am formulat şi lansat pe piaţa farmaceutică medicamentele psihiatrice alopate, nu eu am conceput DSM-ul, nu eu am făcut codul deontologic al psihiatrilor, nu eu am aprobat şi nu eu aprob comportamentul flagrant de fraudulos al unor psihiatrii, cu privire la punerea facilă şi eronată de diagnostice şi la prescrierea de medicamente în mod singular sau complex, care cauzează prejudicii foarte grave sănătăţii, de cele mai multe ori, pe fondul producerii unor efecte pozitive aproape nesemnificative, în unele cazuri.
NU eu sunt de vină că majoritatea psihiatrilor prescriu medicamente de profil, în lipsa unei necesităţi organice, doar pentru că primesc comisioane de la Janssen Pharmaceutica, Organon, Eli Lilly şi alte astfel de concerne farmaceutice.
NU eu sunt de vină că acel băiat, despre care aţi amintit dv. într-unul din mesajele aterioare, suferă de candidoză sistemică, care-i afectează şi sănătatea mentalo-psihică, printre altele, şi nici nu sunt de vină că i s-a prescris mult prea celebra Zyprexă.
Am observat că în mod repetat mi-aţi atribuit şi îmi atribuiţi mie o oarecare vină neclară, în unele cazuri, doar pentru simplul fapt că am spus şi spun unor oameni bolnavi psihic, citez: "administraţi-vă medicaţia prescrisă". Păi credeţi că eu îmi (mai) permit să spun, citez: "nu mai luaţi Zyprexa, aruncaţi-o la gunoi. Ţineţi doar dieta aglutenică şi vă veţi însănătoşi", în condiţiile în care risc să le produc acelor persoane, prin concretizarea sugestiei/recomandării de a stopa administrarea medicaţiei, dezechilibre chimice cerebrale, care să le determine să facă episoade de parasuicid şi chiar de suicid? Mie nu-mi trebuie procese de conştiinţă!
În plus, dacă nu aţi dedus, pentru că de ştiut nu aveţi cum să ştiţi, de-a lungul timpului eu am fost userul care a primit cele mai multe reclamaţii la administraţia Romedicului. Toţi frustraţii şi invidioşii acestui forum m-au reclamat, iar echipa Romedicului, draga de ea, a tot răbdat 2 ani de zile, până când mi-a "impus" unele restricţii, pe care eu le-am acceptat instantaneu, de vreme ce mi-au fost "impuse" spre binele meu, şi cu asta am spus TOT ce mi-a permis filtrul minţii să vă spun.
_

" Da, este absurd sa incerci sa convingi pe cineva un lucru "
- Este absurb să încerci să convingi pe cineva un lucru (pozitiv), dar doar când observi că-i lipseşte din fiinţă un "ingredient" fără de care niciodată nu se va lăsa pătruns de înţelegere, modelat, să spun aşa.
Luaţi exemplul apei! Apa în formula H2O, care traversează o peşteră de calcar, de pildă, niciodată nu va putea să erodeze singură o porţiune de apatit, de o varietate specifică, existentă în acea peşteră, cu scopul nobil de a o modela frumos, pentru simplul fapt că acea varietate de apatit este refractară la modelare din cauza durităţii ei - o duritate de aproximativ 5 pe scara Mohs. Însă dacă apei i se adaugă o concentraţie anume de clor, dintr-o dată, într-un interval de timp nu foarte îndelungat, apa reuşeşte să creeze adevărate insule de erodare pe acea porţiune de apatit, încet-încet putând cu succes să modeleze şi un mineral de o asemenea duritate.
Dv., dnule Germont (Rica Venturiano), vă lipseşte ceva din conduita de pe acest forum, şi anume diferenţierea corectă a oamenilor bolnavi psihic (nu faceţi bine că-i includeţi pe toţi în aceeaşi categorie, considerând că TOŢI au prezentă simptomatologia datorită glutenului, cazeinei sau nu ştiu cărui parazit, raportându-vă DOAR la ce vi s-a întâmplat dv.), iar oamenilor bolnavi psihic cu care interacţionaţi le lipseşte acceptanţa la noutate (nu acceptă să creadă în dieta aglutenică ş.a.m.d., care cu adevărat este benefică cel puţin în ameliorarea semnificativă a ciclotimiei, TAB-ului şi schizofreniei, dar nu numai, pentru simplul fapt că nu este populară, nu este recunoscută de analele psihiatriei etc.).
Mai aveţi de lucru până când veţi descoperi alchimia reuşitei în ceea ce doriţi să faceţi pe acest forum, şi veţi reuşi doar când vă veţi stiliza comportamentul grafologic în măsura acceptării diversităţii şi eşecului, dar şi în măsura adoptării unei atitudini mai toleranto-nonofensatoare şi mai lipsite de aroganţă şi impulsivitate.
_

Toate cele bune,
Nick
5
11-09-2011, ora 13:15
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Post Scriptum - Dle Germont (Rica Venturiano), am uitat să vă spun ceva foarte important, şi anume că îmi sunteţi foarte drag. Într-un fel sau altul, dintr-o anumită perspectivă, la un anumit nivel, vă admir. Vă sunt prieten, nu duşman.
Ţineţi cont de ce v-am scris în mesajul anterior, în special de ce v-am scris în partea a doua a mesajului, cel puţin atât, pentru că este spre binele dv. o astfel de ţinere de cont. Aveţi multă minte, deci luaţi aminte.
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
11-09-2011, ora 15:58
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Fiecare dintre noi avem diverse obsesii si pitici pe creier. Eu de pilda o am pe aia ca inainte eram sanatos fizic si atat cat m-a dus pe mine capul la vremea aia m-am gandit sa tin dieta. Insa familia preaiubita m-a tras inapoi in randul prostimii (mananca diversificat ca ai se ne bagi in mormant!). Insa dupa ce am citit "Originile agriculturii" am realizat ca de fapt GLOATA este perfect scuzabila. Am inteles ca nu am pe cine sa ma revolt, suntem cu totii in aceeasi oala.

Ia spune, nu mergi uneori sa mai iei niste nafura si o lingura de vin, ca doar tu nu ai boala psihica, iar astea sunt trupul si sangele Domnului, nu-i asa?

Ontopic:
am niste bun prieteni, el de pregatire este lacatus mecanic, iar acum munceste din greu in Italia. Ea a ramas in Ro sa creasca odraslele, dar baiatul este autist. Deci niste oameni simpli si neinstruiti, loviti de o nenorocire.
Sunt tot felul de carti si studii pe net care fac referire la cauzele autismului, una diin ele fiind Candidozele sau DROJDIILE. Cu toate ca a platit o gramada de bani pentru consultatii si "tratamente" nimeni nu le-a mentionat si acest mic detaliu al florei intestinale. Iar cu varsta asta nu te mai intalnesti.

Amuzant cum se gasesc mereu niste baieti amabili care sa dea link catre drojdii sau cum sa mentii in dieta un exces de carbo cu cereale integrale "sanatoase", de parca omul ala nu ar fi facut destula glicare avansata o viata intreaga.

Evident ca nici eu nu stiam, dar m-am informat de la astia cu medicina evolutionara, care mai citesc si cate ceva antropologie. Unde eram atunci si unde suntem acum?

Insa fiecare le stie pe ale lui, vorbeste din pozitia in care l-a adus viata.

Multumesc de sfaturi si urari. Chiar am sa tin cont in mod special de unele din ele.
5
13-09-2011, ora 10:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Germont (Rica Venturiano), mă bucur tare mult că veţi ţine cont de unele dintre sfaturile pe care vi le-am oferit. Să aveţi multe beneficii de pe urma punerii lor în practică!
Vă îmbrăţişez frăţeşte şi vă doresc o zi minunată,
Nick
0
26-05-2013, ora 12:03
Darius77
Nu este medic/terapeut
Darius77
Ce parere aveti despre produsul de la Dacia Plant-Drojdie.

Eu vreau sa iau ca un 'adjutant' in procesul de invatare, memorare, efort intelectual, combaterea stresului, depasirea unor stari usoare de depresie, nervozitate.
insa citind citind unele efecte adverse mi-am pus multe semne de intrebare si as vrea o parere avizata.


In prospect se precizeaza ca aceste capsule de drojdie ar contine si vitamina B12, eu stiind ca drojdia nu contine B 12

Multumesc!
0
13-12-2013, ora 14:27
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
Avem pe forum si ceva capete care gandesc in perspectiva alternantele terapeutice, de regula "turma " ia ce spune d-l doctor, nu contest faptul ca aici am intalnit virtual medici de-o deosebita calificare si discernamant.
Problema mea este urmatoarea (poate mai cititi si mesajul meu ) daca nu, am sa pun intrebarea ca si noua mai tarziu.
Am fost operata laparoscopic colecist, am primit pe langa antibioticele anticandida si sarurile pentru hidratare perfuzabile si augmentin timp de 7 zile. Am vazut ca scaunul incepuse sa devina moale si asta era inceput de diarie stiam deja, am primit si diflucan dar degeaba, si iata-ma acum dupa 7 zile de la debutul diareei ca mananc in continuare orez ca am ajuns sa ma anemiez si sa am stari de lesin maini amortite si tot tacamul. Am sunat medicul, a pai trebuie sa mancati de parca pana atunci am baut doar apa, mananc mananc dar intestinele mele nu vor, a, pai se rezolva si mi-a inchis telefonul. Ok, chirurg excelent, partea de tratament zero. Am luat din proprie initiativa tinctura de propolis si pastura, n-am stiut altceva care sa aibe efect relativ rapid ca sa nu ajung din nou la spital. Intestinele mele sun in continuare blege in sensul ca si azi am avut 3 scaune. Am gasit la farmacie niste probioice nu stiu de ce intuitia mea a spus nu. Cu ce ma repar dupa nenorocirea aia de augmentin care mi-a distrus flora?
Imi place charm-ul vostru, intuiesc minti tinere si cu dor de zburda dar, o idee o parere ar conta, multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.