Drenare postoperatorie

26-08-2014
Sgeorge
Nu este medic/terapeut
Sgeorge
Am avut o interventie chirurgicala de repermeabilizare trompe, fibrom uterin si chist ovarian drept. Operatia a decurs bine, incizia s-a facut pe verticala pe vechile cezariene fara tub de drena. Dupa aprox. 3 saptamani in partea de jos a inciziei a fistulizat si a inceput sa dreneze un lichid uleios, uneori tulbure dar fara miros. Simt o durere 'sacaitoare' continua, mult mai estompata ca la inceput, insa operatia la exterior arata bine, nu este rosie si s-a sudat frumos mai putin partea de jos unde se dreneaza pe un orificiu mic cat un capat de chibrit. Mentionez ca sunt o persoana diabetica (insulino-depedenta de 7 ani), si am mai mult tesut adipos in zona abdominala. Este ceva normal sau ce trebuie sa fac? Va multumesc!
3 comentarii
0
26-08-2014, ora 17:36
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din descrierea d-vs se pare ca e vorba de un serom al plagii postoperatorii. In mod normal ar trebui ca, sub toaleta locala zilnica, debitul fistulei sa scada, pana la vindecare. Ar trebui sa aplicati local betadina solutie si sa panasati, zilnic.
0
26-08-2014, ora 20:14
Sgeorge
Nu este medic/terapeut
Sgeorge
Va multumesc mult pentru aceste indicatii!
0
27-08-2014, ora 01:12
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Eu am patit asta in urma operatiei si doctorul mia explicat ca de vina este stratul de grasime care se topeste fiind cald si nu lasa taietura sa se sudeze, si mia stors dupa care sa sudat, dar mia indicat sa port brau abdominal (operatiile mele au 30cm).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul