Dr Marius Enescu Centrul O-HBO sau medic ortoped. infantila

15-07-2010
@lore
Nu este medic/terapeut
@lore
Dupa o interventie chirurgicala -pe 14iunie2010-epifiziodeza cap femural stang cu 4 brose transtrohanterocervicocefalicesub control RtgTV la o fetita de 12 ani si jumatate ce recuperare e optim de facut? Sau sa faca miscari cat mai putine? Alunecarea a fost de 20-25grade si asa a fost fixat. Nu i-a pus ghips.Ar fi trebuit?
Am citit de tratamentul HBO.E potrivit in acest caz?
Am inteles ca 6 luni trebuie sa mergem doar cu carjele fara sa lase greutatea pe picior.Dar nici sa "topaie "intr-un picior cica nu e bine ca-l poate afecta pe celalalt.Nu stiu cum e mai bine.Ce putem face sa fie urmarile cat mai mici, sa creasca la fel piciorul, sa se dezvolte bine si sa nu faca necroza sau alte complicatii? Am inteles ca nici in fund nu are voie sa stea decat cateva minute.Mai mult in pat intinsa sau sa mearga.Asa e? Are voie sa faca bicicleta? Sau sa faca inot? (Are aproape 5 sapt de la operatie.Precizez ca nu are menstruatie.)
Dupa 6 luni va putea merge fara carje? Sau se poate face ceva sa scurtam acest timp?Sau sunt cazuri in care trebuie sa mearga chiar mai mult cu carjele ?La ce perioada se scot brosele?
Multumesc mult ca ati avut rabdare sa-mi cititi multitudinea de intrebari.Multumesc din suflet celor care imi raspund.O zi excelenta si multa sanatate.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.