Doresc un Tratament corect

25-08-2013
patricia_ella
Nu este medic/terapeut
patricia_ella
Buna ziua,
Tatal meu in varsta de 62 de ani, datorita unor stari de ameteala puternice si dureri de cap, corelate cu 'mers leganat' a facut un RMN, in urma cu an (2012) si a primit urmatorul rezultat:

Rezultat investigatie:
Modificari morfologice si de semnal importante de fosa cerebrala posterioara, cu atrofie globala cerebeloasa marcata, atrofie de trunchi cerebral si hipersemnal T2/FLAIR pontin sistematizat de tip "hot cross bun sign" sugestiv pentru degenerescenta importanta a fibrelor pontine. Nu se pun in evidenta modificari de semnal de penductuli cerebelosi sau putaminane interpretabile intr-un context de atrofie multisistemica.
Cateva mici leziuni structurate nodular localizate in substanta alba profunda si subcorticala fronto-parieto-occipital bilateral, ce apar in hipersemnal T2/ Flair, izo hiposemnal T1, de maxim 6 mm, compatibile ci leziuni demielinizate.
Mica leziune de cca 7 mm localizata la nivelul capsule interne, brat anterior de partea stanga ce apare in izosemnal cu LCR, asociind glioza perilezionala, sugestiva pentru mic AVC in stadiu cronic.
Mici dilatatii de spatii perivasculare Virchow- Robin capsule- lenticular bilateral si frontal inalt bilateral.
Fara leziuni acute intracerebrale infra sau supratentoriale cu restrictive de difuzie a apei.
Artrofie corticala difuza. Leucoaraioza. Fara asimetrii de relief cortical, spatii cisternale sau system ventricular. Structurile liniei mediene in pozitie normal. Aspect de dolicoartera vertrebrala draeapta ce prezinta traiect sinos si lateralizat spre stanga.; lipsa vizualizarii arterelor comunicante posterioare, bilateral; in rest axe vasculare ale poligonului Willis cu traiect, calibru si semnal in limite normale.
Concluzii:
Modificari de fosa posterioara interpretabile in context de artrofie multisistemica, cu atrofie marcata cerebeloasa si degenerare semnificativa de fibre pontine.
Artrofie corticala, cu prezenta de multiple leziuni vasculodegenerative.
Leucoencefalopatie vasculara.

Initial, a fost tratat de parkinson, dar dupa consultul mai multor neurologi s-a constatat ca pastilele administrate au fost inutile deoarece nu are aceasta boala. La un spital renumit din Bucuresti i-au dat, pe baza RMN-ului efectuat pentru asa un diagnostic urmatorul tratament: bilichol, artoris si nicergolina.
Evident l-a urmat, dar starea lui de sanatata s-a agravat, ameteste mai tare, pana la caderea pe strada, motiv pentru care am mai facut acum cateva zile un angio IRM, cu urmatorul rezultat.
RM: Cerebral native
Protocol de examinare: secvente T2 axial, coronal, T2 tirm axial, T1 axial, sagital, DWI, angio IRM
Rezultat:
Explorarea IRM cerebrala evidentiaza leziuni milimetrice in hipersemnal T2 si Flair localizate in substanta alba subcorticala din lobii frontali si parietali.
Sistem ventricular cu dimensiuni, forma si topografie normale.
Orbite, regiune selara si unghiuri ponto- cerebeloase fara modificari.
Spatii lichidiene pericerebrale si cisterne bazale largite.
Traiecte vasculare arteriale de la baza creierului cu topografie, calibru si flux RM in limite normale.
Sinusuri venoase durale de aspect normal.
Mucoasa ingrosata cu semnal intens T2 la nivelul sinusurilor maxilare.
Concluzii: Atrofie corticala intra si supratentoriala. Sinuzita cronica maxilara.

Ne puteti ajuta cu o schema de tratament care sa-si faca si efectul?? A fost medicatia buna?? Pana acum am fost la 7 neurologi si toti au dat solutii diferite de mi-e teama sa experimentez pe tata care, repet primii 3 l-au tratat de parkinson.
Va multumesc din suflet!!!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.