Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Dopuri de ceara

16-06-2009, ora 23:37
Autor: mira_2009
Buna seara!

Am si eu o intrebare...de cateva zile am urechea stanga infundata...si banuiesc ca am un dop de ceara (ca am mai avut probleme asemanatoare inainte...este aceeasi senzatie...auzul diminuat...tiuit in ureche...cand eram mai mic am folosit excesiv betisoarele...si de atunci se pare ca fac dopuri mai des...cel putin asa zicea medicul). Urmeaza sa ma duc in "vizita" la un specialist...insa voiam sa intreb:
1) care prodeceu este mai "gentil" sa zic asa?...Cel cu scoaterea dopului prin aspiratie sau cel cu seringa cu apa calda?....Cel cu seringa cam stiu cum e...ca l-am simtit de vreo 2-3 ori pana acum...si doare ceva...adica trebuia sa se plimbe cu tavita aia dupa mine, pt ca atunci cand dadea drumu la jet...imi fugea si capul intr-o parte :))...
2) pot aparea alte probleme din cauza folosirii seringii pt a scoate dopul?
3) am auzit ca ar fi unele spray-uri (gen Audispray) cu care poti sa scapi de dopul de ceara din ureche...este adevarat? /:)

Multumesc si imi cer scuze daca mai sunt si alte topicuri cu aceeasi problema ca a mea, insa nu am stat sa caut in toate...iar in cele peste care m-am uitat, nu am gasit raspunsurile intrebarilor mele.
6 comentarii
16-06-2009, ora 00:52
Autor: mira_2009
Si inca o intrebare:
4) inainte sa ma duc la ORL, trebuie sa inmoi dopul de ceara prin picurarea apei oxigenata in urechea cu probleme, timp de 1-2 zile, pt a fi mai usor de scos dopul cand merg la spital? sau si asta e vreun "sfat" care circula pe internet?
16-06-2009, ora 08:52
Autor: danabv
Un procedeu "gentil" de scoatere a dopurilor din urechi este cu ajutorul unor cornete din ceara (plus alte substante) care se pun in urechea cu pricina (tu stai culcat la orizontala cu urechea respectiva in sus), cineva iti baga cornetul in ureche SUPERFICIAL, cu partea ingusta, si da foc partii superioare a cornetului. Se creaza asa numitul efect de horn, si dopul iese singur fara nici un fel de disconfort. Este nevoie doar de o persoana care sa te ajute, sa supravegheze cornetul si sa-l scoata la timp. Este mult mai simplu decat pare, instructiunile de folosire sunt foarte clare. Astfel de cornete se gasesc la magazinele naturiste; cele italiene sunt cele mai bune.
Numai bine!
16-06-2009, ora 09:58
Autor: mira_2009
Multumesc! exista si vreun efect secundar dupa folosirea acestor cornete?
17-06-2009, ora 00:43
Autor: mira_2009
astept si parerea unui medic de pe aici
18-06-2009, ora 01:36
Autor: mira_2009
intre timp...am fost si am cumparat de la farmacie 2 cornete pentru dopuri...sunt unele cu propolis...de la Sana sunt...si le-am folosit pe ambele...

fiecare din ele a scos o cantitate destul de mare zic eu de ceara...ca dupa ce le-am stins...le-am taiat si m-am uitat in partea care nu era arsa...si e destul de multa ceara...dar cu toate astea...tot nu mi s-a desfundat urechea...sa mai cumpar altele si sa mai incerc?
19-06-2009, ora 23:37
Autor: mira_2009
nu mai raspunde nimeni?

am folosit pana acum 4 cornete...si de fiecare data a scos destul de multa ceara...cel putin ultimul cornet folosit a scos cam cat un dop mic...si tot nu mi s-a desfundat urechea...

am folosit si o solutie A-Cerum...si am simtit ceva acolo...da tot nu s-a desfundat....

sa fie dopul foarte mare...sau sa fie mai multe?....sau sa nu fie dop deloc..si sa fie altceva?
Adaugă un comentariu / răspuns


01-02-2016, ora 14:15
Grintuss
Remedii naturale împotriva tusei
Siropurile GrinTuss de la Aboca sunt eficiente în terapia tusei, atât pentru copiii peste 1 an, cât și pentru adulți. Cu o formulă 100% naturală pe bază de Grindelia, Patlagina, Helichrysum si Miere, siropurile au o acțiune mecanică atât împotriva tusei uscate, iritative, cât și a celei productive. Grintuss calmează tusea, hidratează mucoasa și eliberează căile respiratorii. Aflați mai multe
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK