Trebuie sa fac neaparat si tomografie?

04-07-2008
magda0468
Nu este medic/terapeut
magda0468
Buna ziua din nou, domnule doctor. Va multumesc mult pentru raspunsul dvs. Am uitat sa mentionez ca la ultima consultatie, mi s-a recomandat sa fac si o tomografie (pentru sinusuri) iar reteta pentru rinita, pe care scrie rinita acuta, contine clarinase : 2 tablete pe zi dimineata si seara, nazomer si biorinil, tratament pe care nu l-am inceput.
Vreau sa incerc neaparat tratamentul cu picaturile recomandate de dvs. Colargol 1%. Deja am inceput sa le caut insa nu le-am gasit, mi s-a spus ca nu prea se mai gaseste substanta care sta la baza prepararii lor. Trebuie sa fac neaparat si tomografie? Ma gandesc ca este vb de iradiere.
Va multumesc.
13 comentarii
0
04-07-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Buna ziua!
Colargolul se prepara in farmacie pe baza de argint !
Cautati o farmacie unde se prepara medicamente, pot sa comande ingredientul si sa va prepare aceste picaturi. !
cat priveste tomografia o sa asteptam rezultatul tratamentului, imi trimiteti radiografiile si dupa 10 zile o sa stim daca este cazul sa continuati investigatia!
0
31-07-2008, ora 00:00
laurentiu106
Nu este medic/terapeut
laurentiu106
Buna ziua!
Am rasfoit acest forum si m am decis sa va cer ajutorul.
De vreo luna am probleme cu gatul.
A inceput cu o durere in gat care a tinut cateva zile si m am decis sa iau de capul meu oxacilin. Dar dupa 5 zile de tratament nu a trecut si am hotarat sa merg la un specialist ORL care mia spus ca am faringita dar nimic grav si mia recomandat Klacid medicament care mia dat ceva reactii adverse (graeta senzatie, de frica, batai neregeulate ale inimii, etc). Gatul nu a mai durut. Mi am facut un set de analize la o sapt si au iesit bune. Dupa cam 10 zile a inceput iar sa ma doara gatul. Am facut exudat faringian si nu a iesit nimic. Am fost la alt specialist ORL si i am povestit tot ce am facut. M a examinat si a spus ca am Amigdalita cronica dar culoarea e f buna. Mi a dat Bioparox si Citrolin pt gargara. Dupa dupa 3 zile a mai cedat senzatia de durere in gat. La 7 zile am fost la control si mi sa zis ca sunt pe drumul cel buna si ca persista pt ca e o afectiune cronica si sunt sensibil la aer conditionat, poluare, etc. Peste alte 2 zile erau insa semne mari de remediere. Au aparut si ceva intepaturi in urechi. Am fost la alt specialist ORL (primul care mi a dat Klacid) i am povestit tot din urma. Ma exainat, mi a zis ca gatul arata foarte bine si ca am sensibilitate la curentii de aer. Aerul conditonat i mi face intradevar rau, dar de anul acesta. Mi a spus sa continui cu biaoparox pana la 14 zile si mi a mai dat si Trachisan 4 pe zi, si alcol borinat pt intepaturile din urechi. Din ziua 11 de Bioparox m am simtit in sfrasit bine. Am continuat pana in ziua 14. Asta fiind pe 29.07.2008. Dupa am inceput sa iau propolis pe 1 lingurita de zahar dimineta si seara. Dar senzatia de gat umfalat a revenit (mai slab insa), fara intepaturi in urechi de data asta. Am vb cu un clog de munca si mi a spus sa fac si un test aleric, pt as putea fi alergic la produse apicole sau praf.
De asta va rog sa ma ajutati pt ca am devenit oarecum disperat. Vreau sa scap de chin. Nu vreau sa se transforme in ceva cronic care sa ma chinuie mereu. In copilarie raceam o data pe iarna. Am mai a vut proble cu gatul, sensibil, dar de 1-2 nu am mai avut probleme cu gatul. Ma gandem in concediu care va fi peste 2 sapt sa merg la Olanesti, Govora pt aerosol. Am inteles ca si altii cu probleme asemanatoare au fost. Din ce am discutat cu prieteni si cunoscuti se pare ca nu sunt singurul cu probleme la aerul conditionat sau curent dar vreau sa stiu cum pot sacpa acum si cum ma pot feri pe viitor.
Va multumesc pt rabdare si sper sa mi raspundeti!
Nu mai bine!
0
22-12-2009, ora 20:33
clarinase
Nu este medic/terapeut
clarinase
Buna seara,

Am si eu o intrebare la care nu am gasit un raspuns clar. Dar sa o luam cu inceputul. Am fost diagnosticat acum 3 saptamani, dupa mai multe seturi de analize, cu rinita alergica si mi s-a prescris: rinocort si aerius de catre un medic orl, dar si clarinase si diprophos injectabil( initial mi s-a spus ca injectia trebuie facuta in gat, dar mi-au injectat diprophos in mana). Tratamentul cu rinocort si aerius nu a fost bun, aerius am luat si in luna aprilie, tot dupa o vizita la medic specialist. dupa ce luam aerius 10 zile, cat mi se recomanda, aveam, dupa o perioada de cateva zile, senzatii de sufocare, sugrumare, de care scapam luand clarinase.mi s-a dat aerius in vreo 3 randuri, sigura data cand parea ca functioneaza a fost acum dupa inj cu diprofos. Din luna aprilie si pana acum am luat diferite medicamente prescrise de medici orl.
Acum sunt plecat din tara, si am din nou aceste senzatii de sufocare, cum aveam si acasa. Am luat clarinase 2 pastile/zi, dupa recomandarea medicului orl si mi s-a spus inainte de a pleca din tara, sa mai iau doar la nevoie.
Rinocort spray folosec in continuare, 2 pufuri in fiecare nara dimineata si seara, iar de luna viitoare mi s-a recomandat sa reduc la 1 puf in fiecare nara tot de 2 ori/zi. Intrebarea mea este, dat fiind faptul ca nu stiu la ce sunt alergic, si avand acest disconfort de sufocare, gat uscat, parca o respiratie rece, dar fara rosu in gat, pot lua clarinase mai mult decat mi-a fost recomandat de medic? adica in fiecare luna, de acum pana in aprilie, cand pot ajunge la un medic. Mentionez ca am glicemie buna, endocrinologul mi-a zis ca sunt okay. Va multumesc pt rabdare! O seara buna!
0
23-12-2009, ora 13:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da poti lua Clarinaze.. sau sa.l inlocuesti cu XYZAL..
deasemenea spreiul dnazal poti sa.l inlocuesti cuAVAMYS
pentru gat uscat.. ai grija la alimentatie sa nu fie nimic care irita gatul( acidulate, acru, condimentat)
Foloseste Vit A uleioasa in nas.. cate 4 pic din 4 in 4 ore.
deasemenea Exclude toti alergenii alimentari !
0
24-12-2009, ora 22:07
clarinase
Nu este medic/terapeut
clarinase
Multumesc pentru raspuns! Sarbatori fericite si multa sanatate!
0
07-05-2010, ora 15:54
steastely
Nu este medic/terapeut
steastely
Pt domnul dr Flueraru.Fetita mea de 6 luni si jumatate a racit si ia de 3 zile zinnat si ambroxol si mi-a zis sa-i pun in nas colargol spuneti-mi daca e bun si cate pic /zi si daca nu da dependenta.si mai scrie pe flacon uz extern e bine?multumesc
0
20-10-2010, ora 14:53
ioana damian
Nu este medic/terapeut
ioana damian
am o fata de 12 ani de 3 ani ia aerius pt rinita alergica spuneti-mi aeriusul ingrasa
0
20-10-2010, ora 15:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NU. aerius.. NU ingrasa..
dar ar fi bine sa priviti problema copilului mai complex..
o rinita alergica.. poate fi si de la paraziti intestinali.. sau alte probleme de digestie...
Investigati bine tractul digestiv.
tineti copilul pe regim strict alimentar fara mezeluri, condimente si coloranti artificiali.. alte produse alergene
faceti cure de dezintoxicare si o sa aveti mai mult spor in vindecarea copilului
0
22-10-2010, ora 19:25
darius-ion
Nu este medic/terapeut
darius-ion
Buna seara d-le doctor!

Am si eu o intrebare la dvs si rugamintea sa ma ajutati daca puteti. A fost diagnosticat copilul meu cu amigdalita si faringita acuta.mentionez ca si tuseste urat, mai akles seara si peste noapte. I s-a prescris eritromicina de 200 gr, 1tableta la 8 ore, 6 zile. Copilul are 5 ani si mentionez ca nu vrea sa ia sirop..de aceea s-a prescris capsule. Am o intrebare: pot sa-i dau sumamed..doar trei zile(in locul eritromicinei)?..sa scape mai repede de tratament..avdn in vedere ca doar dupa o zi de eritromicina..are senzatii de greata si varsaturi.
va rog mult sa-mi raspundeti..daca aveti posibilitatea..am incercat sa-mi sun doctorul care se ocupa de noi..sa-l intreb..dar are telefonul inchis.


Multumesc mult!!!!!
0
24-10-2010, ora 19:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.. se poate da si sumamed.. pentru acest Diagnostic ( in loc de eritromicina )
+ inahaltii + gargara + tab de supt
regim strict fara acru, acidulate si fructe citrice
0
25-10-2010, ora 11:28
darius-ion
Nu este medic/terapeut
darius-ion
Multumesc d-le doctor!!!! sunteti ff amabil si mereu contam pe raspunsurile dvs.

O zi buna!
0
25-10-2010, ora 23:26
just_alina19
Nu este medic/terapeut
just_alina19
buna seara!am o fetita de 3 ani, care are nasucul infundat de trei saptamani, ii si curge, iar mucusorii au culoarea alb mat!alte simptome nu are!i-am facut aerosol cu ser fiziologic si acc, dar nimic, este la fel!cum sa mai procedez?va multumesc frumos!
0
26-10-2010, ora 10:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ser. Efedrinat pentru desfundat nasul
aspirat secretiile nazale
Colargol 1% cate 3 pic in fiecare parte a nasului in pozitie culcat pe spate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.