Disperat!! Hematemeza dupa consum exagerat de alcool + analize

07-05-2015
crisscross
Nu este medic/terapeut
crisscross
Buna ziua! In decurs de vreo 2-3 saptamani am baut exagerat de multa bere pe fond de stres si nemancat! In final, corpul meu a cedat si am avut un episod de varsaturi cu sange (putin sange, nu exagerat).

Marti am fost la gastroenterolog, care m-a diagnosticat cu o gastrita acuta (posibil alcoolica) - doar din anamneza si fara endoscopie; mi-a prescris tratament cu Nexium si Total Cleanse Liver pentru ficat. Nu am mai avut deloc episoade de atunci de cand m-am lasat de tot de baut dupa acest eveniment.

Problema este ca trebuie sa fac si niste analize (mai mult pentru ficat: TGO, TGP; Bilirubina. Intrebarea mea este urmatoarea. Avand in vedere ca acum 3 ani (la 20 de ani) am facut aceste analize de ficat si au iesit foarte bune, in ce masura ar trebui sa ma ingrijoreze dupa inca 3 ani de consumat alcool (in special bere) ca vor iesi proaste? Si nu neaparat proaste, ci foarte proaste sau ireversibile?

PS: consumam alcool si inainte de acele analize de acum 3 ani (de pe la 17 ani)si nu sufar de boli hepatice cronice sau alte boli cunoscute

Multumesc mult de tot!!
1 comentarii
0
27-06-2015, ora 14:40
lachriss
lachriss
Buna ziua. In decurs de 3 ani se pot schimba multe pe fondul consumului de alcool. Nu cred ca este cazul sa ne gandim acum la o afectiune hepatica ireversibila (ciroza)cauzata de alcool, dar va sfatuiesc sa nu mai continuati asa caci, in caz contrar, cel mai probabil acolo veti ajunge.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  •