Disfunctie tubara bilaterala

21-10-2014
Horia
Nu este medic/terapeut
Horia
Buna ziua, va rog mult daca ma poate ajuta cineva cu cateva lamuriri si mai exact daca se poate cu cateva raspunsuri concrete vis-a-vis de problema majora pe care o am de aproximativ 1 an si jumatate. O stare greu de explicat.urechile infundate.pacaneli.mult mai pronuntata problema la urechea dreapta..simt nevoia permanenta de a deschide gura, sau a inghiti...cu toate ca de cele mai multe ori aceste lucruri nu duc la desfundarea urechii mai m ult de cateva secunde.Mentionez ca am si o deviatie de sept nazal dar pe partea stanga mai mare ca pe dreapta. Am facut acum un an insuflatii cu dexametazona...problema s-a mai ameliorat putin dupa cateva sedinte dar nu s-a rezolvat. De circa 1 saptamana.dupa o raceala avuta acum vreo 2 saptamani...urechea dreapta...nici nu prea mai pacane nici cand bag presiune cu narile astupate, nici cand inghit, nici cand deschid gura...decat ceva foarte nesemnificativ..de 1 saptamana...mi-a fost recomandat de inceput pana la alte investigatii din nou, tratament cu medrol.Va rog sa-mi spuneti daca aceste tipuri de disfunctii tubare..unde audiograma a iesit foarte bine( nu sunt modificari de scadere a auzului)...urechea infundata, fara a raspunde la stimuli ( deglutitie, presiune in nas, deschiderea gurii)...au rezolvare...si ce fel de rezolvare. Va multumesc anticipat!!!
14 comentarii
0
22-10-2014, ora 11:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este nevoie de o respiratie buna nazala ca sa se vindece inflamatia din rinofaringe
daca e cazul, trebuei operata deviatia de sept
in rest pe forum gasiti cum se fac inhalatii, aerosoli, aromoterapie pentru catarul tubar
0
22-10-2014, ora 16:06
Horia
Nu este medic/terapeut
Horia
Va multumesc pentru raspuns, ceea ce nu imi este foarte clar inca : disfunctia aceasta tubara bilaterala are legatura directa cu deviatia de sept.care am inteles ca este musai sa o operez..sau se poate corecta si printr-un alt mod de interventie chirurgicala...sau alt tratament...pentru ca pot sa va spun ca am o senzatie extrem de cumplita...urata.si o anumita presiune in urechi..mai ales in urechea dreapta...cu care aud normal..dar este aproape in permanenta infundata.
P.S...As mai avea o alta intrebare la dvs. daca nu v-am plictisit prea mult: Ce complicatii sau ce alte probleme pot degenera din aceste disfunctii tubare??

Multumesc mult
0
22-10-2014, ora 21:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca NU te operezi de deviatie de sept.. treptat nasul o sa se infunde din ce in ce mai tare, o sa apara sinuzite.., urechile se infunda des..si la munte si la zborur cu avionul.., apar dureri si scadere de auz permanent
0
01-11-2014, ora 16:52
Horia
Nu este medic/terapeut
Horia
Buna ziua..am ajuns la un medic ORL-ist, caruia i-am povestit toata istoria mea in legatura cu disfunctia tubara...i-am spus ca am pe parcursul zilei in permanenta 'pacaneli' si acelesi sunete pe care le ai atunci cand intri la piscina fara casca si ramai cu apa in urechi si pacane si stanga si dreapta si ca urechile sunt si infundate( ceva mai semnificativ dreapta).M-a consultat, a fost verificata si deviatia de sept de care mi-a zis ca nu este de operat...ca exista o deviatie acolo dar ne este caracteristica pentru operatie...mentionez ca eu respir ziua pe nas.aproape numai pe nas( nu prea pot sa respir pe gura)...iar noaptea ajutat de Biorinil pe care il folosesc de ceva vreme pe nas.poate si ceva mai putin pe gura.M-a trimis sa fac si o audiograma care a iesit foarte bine. Am facut si insuflatiile cu Dexametazona(...prin nas cu un tubulet direct in ureche)..de care v-am spus...la care am sesizat o foarte usoara...aproape nesemnificativa ameliorare. Sincer nu stiu ce sa mai fac pentru a rezolva acesta chinuitoare si foarte suparatoare situatie cu urechile pe care o am de aproximativ 1 an si jumatate.

Multumesc mult
0
25-08-2018, ora 22:59
Horia
Nu este medic/terapeut
Horia
Buna ziua, am 42 ani și revin cu câteva ultime noutăți vis-a-vis de problema mea de acum 4 ani și jumătate...adică aceeași cu ambele urechi înfundate mult mai pronunțată “ înfundătură” la urechea dreapta păcăneli și clipocit se fiecare data când înghit dar cel mai insuportabila este senzația de ureche înfundată cea dreapta pe care in tot acest timp care a trecut de când v—am scris ultima oară am reușit sq echilibrez ca de cât presiunea din urechi cu care cu...”chiu cu vai am reușit sa”ma obișnuiesc. Deja imi simt viața un calvar: nu ma pot concentra nu ma pot odihni cum trebuie...am făcut și câteva atacuri de panica pe aceasta tema: M-am trezit din somn cu urechea dreapta și mai înfundată.precizez încă auzul nu mi-a fost afectat.Am fost la o clinica ORL unde am făcut niște investigații: audiogramă, care a ieșit bine și impedanta, timpanograma...:in urma căreia mi se scrie pe hârtie otoscleroza la debut..!! Iar pentru disfuncția tunata bilaterala mi-a sa recomandat Sprey nazal NASONEX...1 luna 2 pufuri pe zi in fiecare Nara și încă o luna câte un puf in fiecare nara.
Va spun sincer ca sunt foarte derutat nu știu ce tratament trebuie sa urmez deoarece nu îți explica doctori ORL-isti recunoscuți ca foarte capabili in meseria lor.și aici toate laudele si respectul cuvenit.cum trebuie sa procedezi mai departe ce verificări ce analize ce investigații mai trebuie făcute pentru a putea știi cum voi putea scapă de acest...COȘMAR.al urechilor înfundate in permanenta Însoțite de aceste pocnituri, pancaneli.Am toate investigațiile făcute pana acum: audiogramă, impedanta, timpanograma și urmează peste câteva zile o o videoendoscopie nazala.

Va rog mult sa ma ajutați cu câteva sfaturi utile și cu ce ar trebui mai concret sa fac de acum înainte.medicii noștri din București.unii dintre ei sunt foarte reținuți și foarte Zgarciti când vine vorba de a-i explica pacientului foarte clar sa poată înțelege.orice om normal cât de gravă este problema pe care o are, ce are de făcut mai departe...ce variante de remediere eventualele șanse de reușită.

In speranța ca nu v-am plictisit prea tare va mulțumesc anticipat și astept un răspuns de pa dumneavoastră.
0
27-08-2018, ora 08:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
un catar tubar.. poate sa dureze 4 ani de zile doar la o persona cu reflux gastro-esofagian si probleme de digestie
asta este unicul motiv de ce nu trece inflamatia din rinofaringe
faceti investiagtii la gastrologie pentru a depista o hernie hiatala sau alte probleme care duc la reflux
NU mai consumati deloc acidulate, citrice, otet, lamai, usutoir, muraturi..
seara la culcare folositi un Maalox de supt
ziua hidratati faringele cu faringo spray
nasul cu rinopanteina spray care trebuie tras spre rinofaringe( nu suflat)
0
28-08-2018, ora 10:54
Horia
Nu este medic/terapeut
Horia
Mulțumesc mult de răspuns.in concluzie deviația de sept chiar dacă este ea pe partea stânga si nu foarte evidentă dar totuși exista..și pe mine ma supara cel mai rău urechea cea mai înfundată este cea dreapta...:Spuneti ca oricum va trebui sa o operez..??
Cred ca singurele momente când presiunea in urechi se echilibrează cât de cât sunt cele câteva ore de odihna noaptea.:imediat ce ma trezesc dimineața urechea dreapta revine la “normal”.adică bine-nțeles se înfunda și când și când îmi mai astup nările și bag presiune in ureche exista câteva secunde când se desfunda apoi se înfunda la loc.
Nu am știut absolut deloc ca aceste disfuncții tubareb pot avea legătura și cu un reflux gastroesofagian cu care de altfel ma mai știu.dea lungul timpului deci acesta la mine exista. Îmi voi face o programare la gastro și pana atunci seara înainte de culcare un maalox, faringosprey Pt gât, și pe nas rinopantheina cu care dau puf in nas și trag pe gât...????.și nu are nici un fel de contraindicații cu nasonexul cu care îmi dau in fiecare zi..?????
Mulțumesc mult.îmi pare foarte rău caci distanță dintre noi îmi face aproape imposibila deplasarea pana la cabinetul Dvs pentru a face niște investigații mai amănunțite.pentru a înțelege și a știi concret ce am de făcut Pt viitor ca sa scap de acest coșmar al urechilor înfundate și de acele pacaneli.!!
0
16-09-2018, ora 20:39
Horia
Nu este medic/terapeut
Horia
Buna seara, in cazul disfuncției tubare mult mai accentuate pe care o am la urechea dreapta pe care o resimt foarte infundata( cu toate ca încă auzul nu mi-a fost afectat foarte tare pe aceasta parte dreapta)...as vrea va rog mult să-mi Spuneti dacă deviația de sept de pe partea stânga poate afecta in vreo măsura urechea mea dreapta care este înfundată.

Mulțumesc anticipat..!!
0
17-09-2018, ora 09:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da
0
28-09-2018, ora 15:44
Luiza82
Nu este medic/terapeut
Luiza82
Buna ziua! In afara de Rinopanteina spray, ce alte sprayuri mai recomandati pentru disfunctie tubara? Multumesc!
0
28-09-2018, ora 16:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Depinde de cauza.
Dacă disfuncția este de la un reflux gastro esofagian. E cazul și de antacide. Sprey gat
Asta tre sa spună med orl care vede pacientul
0
02-10-2018, ora 10:44
Luiza82
Nu este medic/terapeut
Luiza82
Multumesc pentru raspuns! Nu stiu daca am reflux. Acum o luna mi s-a infundat urechea dreapta, am fost la orl si mi s-a prescris Sinupret, Olinth ha, antihistaminic o saptamana. Urechea mi s-a desfundat treptat dupa alte doua saptamani, dar tot mai este putin infundata si as dori sa-mi recomandati un spray nazal pe care sa-l mai folosesc o perioada.
0
02-10-2018, ora 11:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
spreiuri care pot fi folosite mult timp sunt doar acelea cu apa de mare sau rinopanteina sprey
0
02-10-2018, ora 12:46
Luiza82
Nu este medic/terapeut
Luiza82
Multumesc frumos! Asta voiam, ceva mai natural, pentru ca mi se mai recomandase Nasonex si mi se pare prea puternic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.