Disfagie

20-02-2014
Catalina P
Nu este medic/terapeut
Catalina P
Buna ziua,

Ma numesc Catalina, am 37 de ani si de aprox 2 luni ma confrunt cu o problema la care nu reusesc sa-i gasesc rezolvare. Am inceput cu un specialist ORL pentru ca aveam senzatia ca-mi raman resturi de mancare pe esofag. In urma controlului mi s-a recomandat sa efectuez un examen de tranzit baritat, dar acesta a iesit normal. Apoi a urmat un specialist endocrinolog care, in uma ecografiei tiroidiene nu a constata nimic anormal si mi-a recomandat analize de sange pentru calciu (se gandea la o lipsa de calciu), dar si acestea au iesit in limite normale. Cu toate acestea mi-a recomandat o cura de 3 luni cu calciu si Vigantol. Am 3 saptamani de cand am inceput tratamentul dar simptomele nu nu au disparut, dar nici nu s-au ameliorat. Vazand asa, am luat legatura cu un gastroenterolog si acesta mi-a recomandat o endoscopie dar nici aici nu s-a constatat nimic anormal si mi-au recomandat o manometrie si un examen copro pentru depistarea helicobacter (daca e cazul). Acum sunt in asteptarea unei programari si nervii imi sunt intinsi la max ptr ca nu pot manca cum trebuie si mai nou a inceput sa mi se usuce si gatul (am incercat sa iau tinctura de propolis si ma gandesc ca de-aici mi se trage uscarea gatului). Va rog din suflet sa-mi spuneti care este parerea dvs, ce specialist sa mai consult, orice. Multumesc.
3 comentarii
0
20-02-2014, ora 12:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. ati citit pe forum ce am scris despre problemele de faringe si legatura cu fructele citrice, sucurile, mancarea acra si otetul?
2 Local pentru faringe se folosesc.. INhalati, aerosoli, gargara, aromoterapie si Faringo-sprey de 5-6 ori pe zi
Intern se foloseste Vit E 2 dr pe zi
Nospa 1 inainte de fiecare masa ( poate fi doar spasm esofagian si atat)
0
20-02-2014, ora 12:57
Catalina P
Nu este medic/terapeut
Catalina P
Va multumesc din suflet pentru raspuns.
0
13-06-2023, ora 14:16
Maria@13
Nu este medic/terapeut
Maria@13
Buna ziua!
Stiu ca au trecut ceva ani de la postarea dumeavoastra, dar puteti sa imi spuneti ce ati avut?Trec acum prin aceleasi problema si nu ii gasesc rezolvare.
Am intrat de tot in depresie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: