Diplopie

08-07-2010
adrian.ro
Nu este medic/terapeut
adrian.ro
Va rog frumos as vrea sa ma ajutati cu o informatie legata de diplopia. De doua luni am inceput sa am vedere dubla la ochiul drept, insotita de dureri foarte mari de cap. Am fost la oculist si mi-a spus ca am diplopie binoculara. Intre timp am fost si la neurolog si nici numul nu mi-a dat nici un raspuns concret, spunandu-mi ca trebuie sa fac mai multe investigatii si timp de o perioada sa-mi acopar ochiul ca sa reduc durerile de cap. Asa am si facut. Mi s-a spus sa acopar ochiul cu un plasture sau lentila de la ochelari. Intrebarea mea este daca exista lentila de contact opaca ca sa-mi acopere irisul sa nu mai pot avea camp vizual cu ochiul drept. Va multumesc.
3 comentarii
0
09-07-2010, ora 11:22
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Exista si astfel de lentile de contact, trebuie sa te interesezi la un magazin de optica, cred ca se face o comanda speciala; Dar iti recomand sa faci urgent un angioRMN, diplopia cu debut acut poate fi semnul unei afectiuni grave si la asta ne gandim prima data. Exista antecedente de traumatism cranio-facial? In diagnosticul diferential al diplopiei cu debut acut, intra in discutie si o tumora cerebrala, anevrism, tumora orbitara, scleroza multipla, orbitopatia distiroidiana, etc... Din punctul meu de vedere, este necesar sa stabilim urgent un diagnostic, ar putea fi necesara o interventie terapeutica prompta. Iti recomand sa mergi pentru investigatii la o clinica oftalmologica sau clinica de neurologie dintr-un centru unviersitar. Numai bine
0
09-07-2010, ora 17:31
adrian.ro
Nu este medic/terapeut
adrian.ro
Buna!Va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns.As mai adauga ceva in legatura cu situatia ochilor mei.Pe langa faptul ca in urma cu aprox.o luna jumatate mi s-a produs diplopia binoculara eu mai am si alte antecednte.Din nastere am o malformatie numita colobom irido-coroidian la ambii ochi.Ca urmare a acestui colobom ochiul drept are o vedere f.slabita(doar zaresc) si am un strabism f.avansat care a fost operat la varsta de 17 ani, in schimb cu ochiul stang vad destul de bine avand dioptria de -1, 50.
In urma investigatiilor facute de catre oftalmologul care m-a vizitat mi s-a spus sa acopar ochiul drept ca sa evit diplopia si durerea intensa de cap, insa e unica solutie pe care o am de moment.Mi s-a facut si un tomograf, o analiza de sange completa si o explorare neurologica.Mi s-a spus ca tomograful a iestit normal, la fel si celelate.Atunci totusi ma sfatuiti ca ar fi necesar sa mi se faca un angioRMN?
0
09-07-2010, ora 21:33
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Inteleg ca diplopia s-a instalat brusc si atunci, da, recomand angioRMN; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: