Dioptrii mai mari decat e nevoie ???

01-06-2009
Samira-Iulia
Nu este medic/terapeut
Samira-Iulia
Buna ziua, am nevoie de cateva sfaturi si raman recunoscatoare cine ar putea sa ma ajute putin.
Am 26 ani, sunt mioapa.. Problema mea este :
Am facut de curand 2 controale oftalmologice si pe aparat arata
OD SPH -3, 50 si OS -3, 25, -3.50
Am primit pe reteta -3 pt lentile de contact. Seara la televizor nu vedeam toate literele mici si am comandat a doua zi lentile de -3, 25 in speranta ca o sa vad mai bine.Vad bine dar amentesc un pic...nu stiu de ce.E prea mult -3, 25 ???

Cateva zile mai tarziu, la un alt control pt ochleri la fel : pe computer -3, 50 ...literele de pe tabla le vedeam foarte clar, inclusiv literele minuscule dar in jur vad totul in valuri.
Am hotaram asa pt ca in dec. anul trecut am facut un control oftlm. in strainatate, si optometristul imi zice ca am - 4. Nu l-am crezut, pt ca nu ma simteam bine de la lentila...era prea puternica..de asta am comandat in Ro ochleari de - 3.50. Problema este ca cu ochelarii pe margini totul se vede micsorat...in valuri...nu stiu cum sa explic.Vad bine doar pe mijlocul lentilei.

Intrebarea : ce se poate intampla daca port lentile/ochleari cu 0, 25- 0, 50 mai mult ?
Lentila ochlearului este subtiata- este adevarat ca pe margini nu se vede clar ???

Va multumesc pt raspunsuri
Cu recunostinta, Iulia
1 comentarii
0
06-06-2009, ora 14:35
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Nu trebuie sa porti dioptrii mai mari decat cele necesare; ce varsta ai? La aproape, cred ca o sa vezi bine cu o dioptrie negativa mai mica de -3, 50, valoarea se stabileste tot in urma consultului, -3, 25 sau - 3, 00 dioptrii; cu varsta, apare presbiopia, care la miopi, inseamna un minus mai mic la aproape decat la distanta si inteleg ca exista o mica diferenta de dioptrii de care ar trebui sa tinem cont; din punctul meu de vedere, lentilele de contact ar trebui sa fie: OD: -3, 25 D si OS - 3, 25 sau -3, 00 dioptrii, asta se stabileste in urma consultului; iar lentile ochelarilor nu trebuie sa fie mari, nu trebuie sa fie montate pe o rama curba;numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.