Dinti multinumerar

30-09-2012
Rameena
Nu este medic/terapeut
Rameena
Buna ziua!
Am observat la fiul meu pe la varsta de 6 ani un incisiv in plus, ca un coltisor stramb, situat intre incisivii de sus, pe partea stanga.Am sperat ca o data ce dintii de lapte vor cadea, acesta nu va mai creste.Dar, acel coltisor a crescut din nou, fiind mult mai mare decat ceilalti.El spune ca se clatina usor...poate doar i se pare. Incisivii de sus sunt orientati, ca pozitie, usor spre dreapta, astfel incat linia verticala dintre cei de sus si cei de jos, nu este simetrica.Am mers la stomatolog, am facut o radiografie a celor 2 incisivi si maine mergem la control sa vedem ce se va decide(in principiu, stomatologul vrea sa scoata un incisiv si sa puna aparat dentar).Intrebarile mele ar fi:

!. Este periculos sa se scoata un incisiv la un copil, ?
2.Este periculoasa anestezia?
3.Indicat ar fi sa se scoata dintele care inainte de a cadea, era doar un coltisor?
4.Este adevarat ca uneori dintii in plus, cad la un moment dat singuri?

Va rog mult, un raspuns, daca se poate azi...si ce alte recomandari mi-ati putea da...
Mentionez ca fiul meu are 9 ani.Va multumesc anticipat!
4 comentarii
0
02-10-2012, ora 16:11
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
1. Nu. Sper insa ca este vorba de un supranumerar (un dinte in plus, care nu are ce cauta acolo) sau de o radacina a unui dinte de lapte care nu a picat singura.
2. Nu.
3. In situatii de genul asta care necesita realinierea dintilor, problema se rezolva cu atit mai repede, mai usor si mai ieftin cu cit pacientul este mai tinar.
4. Nu.
0
02-10-2012, ora 18:07
Rameena
Nu este medic/terapeut
Rameena
Va multumesc din suflet pentru raspuns!

Este intr-adevar vorba de un dinte IN PLUS, nu o radacina.Baiatul are 5 incisivi intre caninii de sus, 2 pe partea dreapta si 3 pe partea stanga.
Doamna doctora nu ne poate primi decat peste 2 zile, asa ca daca ne-ati mai putea ajuta cu alte sfaturi sau sugestii, v-am fi si mai recunoscatori. :)

Cu stima, Rameena.
0
02-10-2012, ora 19:20
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Singurul sfat pe care vi-l pot da este sa consultati un medic ortodont (daca nu cumva ati facut deja acest lucru) pt a stabili care dintre dinti trebuie extras.
0
20-10-2012, ora 14:38
Rameena
Nu este medic/terapeut
Rameena
Au trecut mai mult de 3 saptamani de la prima noastra vizita la stomatolog, privind aceasta problema.si inca nu am rezolvat nimic, ba chiar suntem mai incurcati in ceea ce priveste decizia de extractie a unuia dintre incisivi.
Initial, ne-am intors la medic cu radiografia celor 2 incisivi laterali.Acesta ne-a spus ca in 35 de ani de experienta, nu a intalnit un asemenea caz(ci doar dinti in plus crescuti intre incisivii din fata sau la canin cel mai des).Ne-a spus ca o sa plece la un congres stomatologic, o sa ia si radiografia ca sa se consulte cu alti stomatologi acolo si sa revenim in 2 saptamani.
Am revenit dupa 2 saptamani, ferm convinsa ca o sa extraga dintele stramb, care inainte de caderea dintilor, era tot stramb si acela mi se parea mie ca este intr-adevar dintele in plus.Acum ne-a spus ca l-ar extrage pe cel de langa canin, fiindca e mai mititel, nu are acelasi diametru ca simetricul lui si in plus se loveste cap in cap cu caninul de jos, asa ca slabe sanse sa mai creasca in lungime!!!!!
Ne-a dat radiografia, a spus ca nu are absolut nimic impotriva sa consult si alt medic si ne-a spus sa revenim marti pentru a pune initial aparat dentar (ca sa intrepte" strambicelul"), ca sa vedem cum ar arata ca simetrie cu celalalt dintele intreptat.
Intre timp am mers si la alt medic.Acesta a spus ca in nici un caz sa nu facem vreo extractie acum ci sa asteptam sa cada caninii si premolarii.
Inca incerc sa gasesc un ortodont bun in orasul meu.Dar cum o sa fiu sigura ca se va lua decizia corecta?Chiar nu stiu ce sa mai cred.
Dumneavoastra ce ne-ati mai putea spune?As putea sa va trimit undeva o fotofrafie a dintisorilor si a radiografiei?
Va doresc o zi minunata!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Dintii supranumerari

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: