Dinte negru | Forumul Medical ROmedic

Dinte negru

05-10-2012
DStefania
Nu este medic/terapeut
DStefania
Buna ziua, am o mare problema inestetica, pe la varsta de 12 ani am suferit un accident in urma caruia mi-a fost afectata partea de sus a danturii, mai exact cei doi incisivi centrali au fost practic impinsi in spate in pozitie orizontala fata de cei de jos, cei doi incisivi laterali si caninul de pe partea dreapta au fost retezati de la jumatate. Primul medic dentist la care am fost de urgenta mi-a adus incisivii centrali in pozitia lor normala iar pe ceilalti 3 dinti i-a imbracat in coroane dentare, lucrarea a fost scumpa, cu materiale proaste si nedurabile, iar la varsta de 17 ani am fost nevoita sa-mi inlocuiesc coroanele dentare pentru ca imi afectau gingiile, materialul se ingalbenise in ultimul hal si se vedeau marginile pivotilor. Am gasit un medic dentist foarte ok care mi-a rezolvat problema cu cele 3 coroane dentare, rezultatul final este superb insa la unul din incisivii centrali a aparut o problema, Datorita socului la o examinare atenta se vede ca dintele are o crapatura si in timp a inceput sa se innegreasca din ce in ce mai rau, primul medic dentist care m-a consultat in urma accidentului ( in ciuda faptului ca nu am fost la o policlinica de stat ci la una privata si cea mai de prestigiu la vremea respectiva din orasul meu natal) mi-a scos nervul si la acest incisiv central, celalalt incisiv central are nervul neatins si nu s-a innegrit. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat si un remediu pentru aceasta problema, si eventual o clinica la care ma pot duce indiferent de oras ( eu locuiesc in Ploiesti). Din pacate medicul dentist care mi-a rezolvat cele trei coroane executate prost a parasit tara si mi-a fost frica sa ma duc la un alt medic dentist pana acum pentru ca din pacate in Romania se fac multe greseli si multi medici dentisti te pot pacali foarte usor cu tratamente de doi bani pe bani multi asa cum am mai patit. Pentru mine aceasta problema este foarte grava pentru ca am 24 de ani si nu pot sa mai zambesc fara ca cineva sa nu observe acest defect.
Va multumesc si astept un raspuns.
9 comentarii
0
05-10-2012, ora 23:33
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Se poate incerca o albire interna. Greu de spus daca se vor obtine rezultate.
0
06-10-2012, ora 10:41
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
pentru a remedia coloratia dintelui devital (fara nerv) solutiile sunt doua : fie albirea interna, fie imbracarea dintelui cu o coroana.

albirea interna are rezultate imprevizibile, dintele se poate albi suficient, sau nu. de asemenea rezultatul nu este stabil pe termen lung. in cazul in care nu este suficienta o aplicare, nu este indicat sa se abuzeze prin albiri interne repetate, existand riscul de resorbtie radiculara.

o coroana dentara, realizata din materiale de buna calitate (portelan) ofera culoarea dorita stabila pe termen lung. in plus ofera protectia dintelui, deoarece un dinte fara nerv in timp devine casant si se poate fractura. dezavantajul unei coroane este insa faptul ca dintele necesita slefuirea (pilirea dintelui), asociata sau nu cu cimentarea unui pivot, tot pentru cresterea rezistentei bontului de sub coroana.
0
12-10-2012, ora 19:22
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna seara, imi cer scuze ca scriu la aceasta postare si sper ca autoarea postarii sa nu fie deranjata, am o durere groaznica de masea de cateva zile, am postat separat si nu mi s-a raspuns si este urgent, am facut o radiografie in partea unde este problema adica stanga sus si as vrea sa se uite un medic specialist sa imi spuna parerea, imaginea este pe acest link: http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/644475_485150098194673_66632964_n.jpg. Va rog daca se poate sa va uitati si sa imi spuneti parerea d-voastra despre radiografie, urmeaza sa merg saptamana viitoare la stomatolog, momentan am inceput sa iau de ieri antibiotic, nu stiu cata incredere sa mai am in medicii stomatologi din Arad nici nu stiu exact la cine am sa merg saptamana viitoare, am fost la mai multi din Arad de-a lungului timpul si unii asa zis "buni" si va spun sincer ca nu am fost prea multumita de modul cum lucreaza desi aveau si preturi mari. Multumesc mult.
0
12-10-2012, ora 22:03
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Pare sa fie o carie profunda care a ajuns la nerv. Diagnosticul insa nu se poate pune doar pe baza radiografiei.
Pacat ca ati luat antibiotice. Putin probabil sa fi fost necesare. Un tratament cit mai urgent la stomatolog ar fi fost mult mai de folos.
0
12-10-2012, ora 23:17
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna seara, multumesc tare mult de raspuns, am sa merg luni la doctor, deci sa nu mai iau antibiotice? Nu ma ajuta la nimic...? Am avut o masea de minte crescuta mai sus pe gingie bineinteles chiar langa ultimul molar, posibil de atunci sa fi inceput problemele? De la extractie? Sau nu are nici o legatura? Extractia acesteia a avut loc in urma cu 6 luni...
0
13-10-2012, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Inca ceva, am uitat sa mentionez ca am si un gust foarte rau de acolo, credeti ca totusi nu este si puroi? Atunci de unde acel gust rau? Mentionez ca ma ingrijesc foarte mult iar acel gust a aparut odata cu problemele... Va multumesc.
0
13-10-2012, ora 09:39
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Daca ati inceput sa luati antibioticele, atunci duceti tratamentul pina la capat, adica nu mai putin de 5 zile.
Nu are nici o legatura cu extractia maselei de minte.
Gustul rau este de la alimentele care fermenteaza in caria aia (neputind fi indepartate prin periaj) si de la microbii prezenti acolo.
NU mai luati antibiotice fara sfatul medicului. De cele mai multe ori, chiar daca puroiul este prezent, tratamentul stomatologic este suficient si NU este nevoie de tratament cu antibiotice.
0
13-10-2012, ora 22:06
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Am o rugaminte, imi puteti spune exact unde este caria respectiva dupa cum ati vazut pe radiografie? La care dinte? Eu presupun ca la primul molar de langa spatiul unde a fost premolarul sa fie problema, doctorul mi-a pus o plombita mica acolo, mi-a curatat putin cu un ac si a pus direct o plomba definitiva chiar pe lateral in partea unde e spatiul liber, de atunci a inceput gustul rau si problemele. De la acel molar este problema dupa cum vedeti d-voastra pe radiografie sau e de la premolarul ramas sau maseaua din spate, cea de langa maseaua de minte extrasa? Nu stiu exact, durerea si gustul rau vin din partea aceea adica stanga sus, eu zic ca de la acel molar plombat superficial porneste durerea, nu stiu exact ce se vede pe radiografie, poate ma insel, durerea mai si radiaza.
0
15-10-2012, ora 12:22
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Mai am o radiografie, daca se poate va rog sa va uitati si pe aceasta sa imi spuneti parerea, facuta tot recent, aceasta este din dreapta sus, am avut o fistula si am extras un premolar si molarul de langa si cu toate acestea nu am scapat de probleme, ma umflu la fata uneori pana sus la ochi si am gust rau de acolo desi am extras premolarul si molarul cu probleme de mai mult de 2-3 ani tot nu am scapat de probleme iar medicii dentisti la care am fost de atunci nu au reusit sa afle de unde provine problema, va rog mult daca puteti sa-mi spuneti parerea d-voastra, daca se vede ceva pe radiografie, unii medici mi-au spus ca e posibil ca problema sa porneasca de la canin... Poza este pe acest link: http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/581635_486309791412037_1211701362_n.jpg. Urmeaza sa fiu vazuta zilele acestea de un stomatolog dar dupa cum v-am spus medicii din Arad nu mi-au descoperit de unde provine problema din partea dreapta si de ce ma umflu din cand in cand. Multumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExtracÈ›ia dentară
  • DinÈ›ii îngălbeniÈ›i - cauze È™i tratamente
  • Cariile dentare
  • Eroziunea dinÈ›ilor
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • PeriuÈ›a de dinÈ›i manuală
  • Albirea dinÈ›ilor acasă
  • Obiceiuri care afectează dantura
  • DinÈ›ii antimicrobieni printaÈ›i 3D
  •