Dificultate respiratie atat pe nas cat si pe gura

02-02-2015
Iepuras Ofelia
Nu este medic/terapeut
Iepuras Ofelia
Buna seara,
problema cu care ma confrunt a inceput in septembrie 2013.
Dupa o raceala banala am ramas cu o tuse seaca, foarte rar cu expectoratie. Tinad cont de faptul ca urma sa ma angajez am facut o radiografie pulmonara unde mi s-a spus ca 'nu se evidentiaza leziuni active pleuropulmonare'.
Mi s-a dat AZITROX (500 mg) 1/2 pastile / zi si Codeina. Tratamentul nu a functionat, motiv pentru care am primit ca tratament AZITROX, BROMHEXIM, SINGULAIR si AERIUS - diagnosticul fiind 'Pneumonie acuta comunitara interstitiala atipica'. Nici cu acest tratament nu am scapat de tuse.
Am fost la ORL unde mi s-a pus diagnosticul 'Rinita cronica hipetrofica' si am primit DASSELTA 5 mg (1 cp/zi) si Sinupret (2x2 dj/zi), fara nicio ameliorare. Punandu-mi-se un nou diagnostic 'Rinosinuzita acuta' am primit Ospamox, inhalatii 5 zile si Vibrocil, apoi Erdomed si mi s-a sugerat sa fac testul pentru astm si alergie.
Am efectuat testul de alergie si a iesit pozitiv la acarienii din praf de caza si fainuri (+), iar la testul cu metacolina 'negativ pentru hiperreactivitate bronsica', totusi am primit ASMANEX si Borenar.
In iunie 2014 am facut un atac de panica pentru ca nu am mai putut respira si de atunci a inceput calvarul.
Tusea nu mai este atat de accentuata, dar nu mai pot respira nici pe nas nici pe gura. Am efectuat o gastroscopie si rezultatul a fost 'Esofagita de reflux gr. a' - antru congestiv. Am urmat tratament cu controloc si dieta, dar si pe timpul tratamentului am avut senzatii de sufocare, nas infundat si presiune in piept.
Mi s-a prescris apoi SERETIDE pentru astm, Borenar, Xyzal, Mometazona, Sinupret - Rinita cronica hipertrofica cu rinoree posterioara.
Am facut RMN - chist de retentie la nivelul sinusului sfenoidal de partea dreapta (12 mm), ingrosarea mucoasei celulelor etmoidale si deviatie de sept nazal. Analizele de sange si exudatul faringian si nazal - sunt conforme.
Am renuntat la tratament pentru ca nu am simtit nicio imbunatatire.
Nu mai tusesc, decat atunci cand incerc sa expectorez mucozitatile ce se scurg posterior, dar ma asfixiez - nu primesc aer pe nas, incerc sa respir pe gura dar am o presiune in piept (senzatia unui nod in gat) si rinoree posterioara inecacioasa. Singurul tratament este sa stau pe spate si sa respir pe gura, intr-o batista pentru a incalzi aerul. Senzatia este determinata de aerul rece, de aerul conditionat, daca mananc prea mult, daca fac efort, la schimbari de temperatura. Seara, la culcare, nu tusesc si nu am probleme cu somnul / respiratia.
Mentionez ca aveam usturimi de nas de ani buni, dar nu am acordat importanta - senzatia de usturime disparea dupa o cana de cafea calda. Tensiunea a fost mai mica intotdeauna (90 / 60), fara a-mi cauza probleme. Urechile sunt infundate, digestia lenta si multe gaze abdominale. Respiratia se imbunatateste si la mestecarea gumei mentolate.

As dori sprijin in gasirea unui tratament care sa puna capat acestui chin, deoarece incerc sa controlez aceste atacuri, dar uneori am senzatie de lesin, datorita lipsei de oxigen si senzatiei ca se blocheaza ceva in gat si nu intra nici aerul, nici chiar saliva. O astfel de criza dureaza intre 30 min si cateva ore, iar in ultima perioada se repeta de cateva ori pe zi.
In perioadele de stres intens, crizele sunt mai rare.
Recunosc o criza dupa senzatia de usturime din nas, apoi se infunda o nara, apoi apare rinoreea posterioara, apoi nu mai pot respira. Am incercat sa iau Ventolin in criza, dar nu are efect.

Va multumesc pentru timpul acordat si va doresc o seara placuta!
3 comentarii
1
02-02-2015, ora 21:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
citesc si ma minunez..cum de la o raceala banala cu un Exces de medicatii fel de fel.. pe bucatele..fara sa se ea in consideratie organismul in intregime..sa ajuns la acesta stare
daca se lua in serios acel reflux gastric si complicatiile care le face la nivelul faringelui.. se gasea un tratament simplu si eficient
pasii corecti acum
1 regim foarte strict alimentar fara lactate, daca se poate si fara Fainoase
de micorat cantitatea de grasimi si carne
de exclus toate fructele citrice, mancarea acra, otet, lamaie
2 tratament naturist pentru digestie cu regalacid, redigest, triferment
ceaiuri pentri detoxifiere
3 consult ORL.si rezolvaea chirurgicala a problemelor din nas
sau deviatia de sept sau cornetele nazale ( med. ORL decide ce impedica respiratiei)
4 achizitionarea unui aparat de aerosoli, aromoterapie, salinoterapie
5 cititi tot ce am mai postat pe forum referitor la rinite, faringite, reflux..s.a
0
03-02-2015, ora 20:12
Iepuras Ofelia
Nu este medic/terapeut
Iepuras Ofelia
Buna seara,

va multumesc mult pentru raspuns.

Am observat, intr-adevar, ca senzatiile de sufocare sunt mai pronuntate dupa masa, iar arsurile (care radiaza de-a lungul coloanei) sunt o problema mai veche. Senzatia de balonare se declanseaza si dupa un pahar de apa, desi cantaresc 45 kg.

Totusi, atacurile cele mai dese le am atunci cand intru intr-o incapere incalzita, la vant / aer rece sau daca in masina este pornita caldura.

Voi respecta regimul alimentar, in speranta ca imi voi redobandi viata pe care am avut-o acum 2 ani.

Va multumesc si va doresc o seara placuta!
0
05-03-2019, ora 19:07
Andre1234
Nu este medic/terapeut
Andre1234
Buna si eu ma confrunt cu aceiași problema. Cum te mai simti? Ai reușit sa rezolvi problema? Astept răspuns Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lipsa de aer - motive pentru care ai putea respira cu dificultate
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •