Diferenta mare de dioptrii

18-02-2012
Malvina_
Nu este medic/terapeut
Malvina_
Buna gasit tuturor,

la controlul oftalmologic efectuat recent s-a stabilit ca la ochiul drept am dioptrie -3, 75, iar la cel stang -7, 00. Intotdeauna ochiul stang a fost mai 'slab' - dioptria a crescut in ritm mult mai accelerat decat la ochiul drept.
Este vorba de astigmatism miopic, daca asta are vreo relevanta, am 31 de ani si port ochelari de la varsta de 14 ani.

Intrebarea mea este: este normala o diferenta atat de mare intre dioptrii? As putea face ceva pentru a 'relaxa' ochiul stang?

Va multumesc anticipat :)
1 comentarii
0
18-02-2012, ora 08:57
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata!Diferenta de dioptrii intre cei doi ochi se numeste anizometropie.Anizometropia este mai mare de -3D, ceea ce determina o anizeiconie( diferenta de imagini intre cei doi ochi) mare si face ca ochelarii cu dioptrii maxime sa nu fie bine tolerati. Eu cred ca ar fi mai indicate lentilele de contact in cazul tau.
Ai spus ca ai astigmatism miopic. Nu vad prescriptia de cilindru in datele de mai sus. Ar fi bine sa stim daca miopia mai progreseaza( cand ai schimbat ochelarii????) si ce varsta ai. Daca miopia nu a mai progresat cel putin 1 an, ne putem gandi si la o corectie chirurgicala laser. Daca miopia progreseaza, ar trebui sa facem ceva sa stopam progresia, exista studii care spun ca administrarea de atropina ( eu as zice ca timp de cel putin 1 an, zilnic), diminua progresia miopiei.
http://www.paginamedicala.ro/articole/Principii-privind-corec_ia-optic_-la-copii_185/ . Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.