Dieta fara cazeina si gluten in schizofrenie si autism

25-03-2010
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Bine v-am gasit!

De curand m-am uitat in cartea de psihiatrie a lui Aurel Romila, si m-am regasit perfect in toate simptomele pt prodromul de schizofrenie - inca de pe la 17 ani incepuse, Cam tarziu ce-i drept am constientizat realitatea, acum am 36 de ani si sunt mult mai uzat si cu diverse problema de sanatate.

Ca amanunt suplimentar, mai recent seara, inainte sa ma adorm, daca aveam o zi foarte stresanta sau este frig in camera, auzeam tot felul de voci si vad niste fotograme cu tot felul de aberatii. In plus aparea si o senzatie de groaza, iar pentru scurt timp, cineva sau ceva imi electrocuta creierul - de unde aparea si senzatia ca cineva ma izbeste cu capul de pereti - foarte greu de suportat.
De aproape un an cochetam cu ideea de a tine dieta fara cazeina si gluten, insa nu eram indeajuns de motivat in a urmari exact ce contine fiecare fel de mancare la restaurant sau ce mai imi gatea mama.
Asa ca o data pe saptamana mai luam cate o ciorba cu taitei la cantina.
Insa dupa ce lucrurile au luat o turnura total diferita (simptomele de mai sus), am inceput sa ma documentez mai serios pe tema asta si chiar exista certitudini asupra efectului psihoactiv al acestor peptide,

Adica ce zic astia aici, omiteti partea pur stiintifica, nu ne intereseaza.

Asediul opioizilor alimentari - exorfinele
http://www.emcb.ro/article.php?story=20060726145933325

Zombie-food
http://www.youngerthanyourage.com/13/zombie.htm

CITEZ
-
Se considera, in prezent, ca beta-CM7 ar fi principalul promotor al simptomelor din autism. (1)

Teoria exorfinica a autismului a condus la formularea unor directii terapeutice, care au dovedit eficienta teraputica, in sensul ameliorarii simptomatologiei:

- the Sunderland protocol - o dieta care exclude treptat sursele de cazeina si gluten din alimentatie; rezultatele apar de regula la 3 saptamani dupa intreruperea cazeinei si 3 luni dupa eliminarea glutenului din alimentatie.

- corectarea disfunctiei de metabolizare a proteinelor/peptidelor, prin administrarea produse enzimatice sau agenti genomeceutici. Agentii genomeceutici sunt nutrienti naturali, care pot influenta structura unei gene sau transcriptia produsului genei respective, sau cantitatea in care este generat acesta. Astfel, s-a constatat ca galactoza determina cresterea expresiei enzimei DPP-IV in celulele epiteliale, favorizand in acest fel scindarea exorfinelor la peptide mai mici, inactive (3).

Alte disfunctii neurologice si comportamentale. In plus fata de observatiile realizate la copii cu autism, s-au inregistrat o serie de modificari ale profilului de absorbtie a exorfinelor si la pacienti cu alte afectiuni neurologice si comportamentale. Astfel, la adulti diagnosticati cu schizofrenie, depresie, epilepsie, s-au identificat anticorpi anti-gliadina (IgA), a caror prezenta poate fi explicata numai in conditiile in care gliadina sau peptidele rezultate prin scindarea acesteia au ajuns in sange, trecand de bariera reprezentata de mucoasa intestinala. S-a formulat ipoteza, conform careia modificarile psihice din schizofrenie, de exemplu, sunt rezultatul, cel putin in parte, al interventiei exorfinelor.

Conform acestei ipoteze nou formulate - ipoteza excesului de opioizi, aceste peptide opioide exogene ar perturba neurotransmisia si rolurile reglatoare normale exercitate de peptidele opioide endogene (endorfine/enkefaline). Argumentele in sprijinul acestei ipoteze sunt atat de ordin clinic, derivate din observatia ca pacientii cu astfel de tulburari neuropsihice la care se restrictioneaza consumul de alimente care contin exorfine, vor inregistra ameliorarea simptomatologiei. Pe de alta parte, studii realizate pe animale de laborator cu administrarea de exorfine au demonstrat instalarea unui tablou comportamental care prezenta similaritati cu cel din autism sau schizofrenie (33).
-

Am inceput sa tin dieta fara gluten si cazeina ca la carte, alegeam cu atentie fiecare aliment, fara cornuri, branze, ciocolate cu lapte etc. Am luat un probiotic.

Spre deosebire de perioada cand stateam la sor-mea si mancam din comoditate la fel ca ea (dar foarte multa paine, respectiv juma de pachet de unt dintr-un foc - nu mai aveam control), acum au disparut senzatia de "vai de mine si de viata mea", autocompatimirea, somnul agitat, halucinatiile. Foarte arar am avut in ultimii 20 de ani senzatia de bucurie cand ma trezesc dimineata si vad lumina soarelui, insa acum mi se intampla foarte des
Deja ma gandesc sa ma apuc de sport si sa imi pun putina ordine in viata mea.

Aaa, inca ceva, am avut totusi perioade de 2-3 zile in care au revenit senzatiile de frica si halucinatiile. Am revizuit tot ce am pus in gura in acea zi si am sunat la Alevia, ca luam Ginkgo facut de ei. Surpriza, comprimatele lor contin gluten.

Apoi a doua oara mi-a dat sor-mea Bioanacid ca am ulcer. Nu am dat importanta ca avea orz (hordeina) si peste 20 minute am avut un acces de furie, am inceput sa-mi aduc aminte cate rele mi-a facut sor-mea sau mama cu ceva timp in urma etc. Seara, iarasi simptomele descrise inainte.
Acum sunt la 2 zile dupa ce am luat Bioanacidul si astept sa treaca macar o luna din cele 3, in tot acest timp eliminandu-se din peptidele din grau acumulate din organism.

A mai incercat cineva dieta asta? Daca da, cu ce rezultate?

Presupun ca nu este recomandata doar schizofrenicilor sau autistilor, pot sa incerce.si cei care banuiesc ca au un nivel mai redus de glutamina plasmatica (respectiv si in alimentatie). In cazu asta intestinul devine mult mai permeabil pt opioide si toxine.
54 comentarii 12 Înainte ›
0
25-03-2010, ora 09:03
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Sa zicem ca si dieta ar fi imprtanta, dar nu credeti ca ar trebui sa urmati un tratament medicamentos cu un antipsihotic bun, care sa va inlature simptomele descrise mai sus?Nu credeti ca ar trebui sa vi se puna un diagnostic?E bine ca ati ajuns sa constientizati problema, dar nu e bine sa va opriti aici...Va doresc numai bine!
0
25-03-2010, ora 14:04
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
Germont, mesajul tau este f. interesant. Mereu am fost fascinata de metodele de a preveni, de a fi cu un pas in fata declansarii unei boli grave. Voi studia mesajul tau si inca alte informatii pe tema deschisa de tine. Citisem demult ca glutenul face mult rau, dar acum voi studia aceasta problema, este pe placul meu.

In paranteza spun, stiu de o tanara de 20 de ani care are schizofrenie, se trateaza printre altele, cu Zyprexa, si mi-e tare mila de ea, as vrea s-o ajut, stilul meu este cel naturist bazat pe o detoxifiere speciala, dar sunt sigura ca nu ma va asculta, caci lumea este reticenta la nou.
Multa sanatate, felicitari pt. metoda aplicata si confirmata astfel.
0
25-03-2010, ora 14:18
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Normal ca se trateaza, e o boala psihica foarte grava, in rest ma abtin sa polemizez, in fond fiecare cu credintele si ideile proprii, eu vorbesc despre medicina, nu despre "nou"...
0
25-03-2010, ora 15:30
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
pulberedestele, realizezi ca toata metoda de tratament pt aceste dou[ boli este conceputa fara a lua in calcul efectul exorfinelor asupra creierului? Iar medicamentele astea pot avea si efecte secundare. Iar daca eu ma simt MAI BINE dupa cel putin 3 zile de abstinenta, iar altii au obtinut rezultate promitatoare dupa 3 luni, de ce nu as avea eu rabdare inca 6 luni, daca tot am stat in voia sortii 15 ani!

-
Toata documentatia asta am strans-o dupa cateva zile de cautare asidua pe web:

Evolutionary Aspects of DIet

http://img4.imageshack.us/img4/5416/evolutionaryru2.jpg

Arhiva contine niste mici articole, referitoare la diferentele intre dieta omului modern si cea de vanator culegator, cum omul a schimbat pe baza unui mecanism de dependenta, o dieta mult mai mai sanatoasa, pt una total dezavantajoasa. Se pare ca asta ar avea un rol major in debutul si evolutia unor
afectiuni cum sunt bolile autoimune, ADHD-ul, autism, schizofrenie etc.

http://rapidshare.com/files/367976587/The_Origins_Of_Agriculture_-_A_Biological_Perspective_And_A_New_Hypothesis.pdf.rar
0
26-03-2010, ora 10:04
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Faceti ce vreti, dar e pacat ca dupa ce constientizati ca aveti o suferinta, s-o tratati cu atata indiferenta si sa mai si credeti ca veti scapa de ea, mancand...Se poate ca alimentatia, schimbarea ei in conditiile unei societati consumiste, sa aiba ca urmare declansarea unor boli ca schizofrenia(in nici un chip autismul, asta e altceva), dar ca veti scapa de boala doar cu dieta, dati-mi voie sa ma indoiesc.Apoi, cum ati strans material despre diete, puteti sa cautati si sa gasiti un material imens despre medicina psihiatrica, despre schizofrenie, si metodele de tratament modern.Cu bine!
0
26-03-2010, ora 13:31
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Nu neg ca ar exista studii despre exorfine, dar nu cred ca e o solutie viabila experimentul in acest caz, ci terapia medicamentoasa impreuna cu o eventuala dieta(daca bolnavul este convins de justetea afirmatiilor sale, s-ar putea ca un placebo sa-i faca bine).Una este studiul, alta este practica la nivel psihiatric.
0
27-03-2010, ora 10:58
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Adica in studiul de la inceput zice asa:
-
Se considera, in prezent, ca beta-CM7 ar fi principalul promotor al simptomelor din autism. (1)
-
beta-CM7 fiind o proteina din laptele animal.

In conditiile in care d-ta se presupune ca ai survolat macar niste pasaje esentiale (cel putin cat am citat eu)
dai urmatoarea replica:
-
Se poate ca alimentatia, schimbarea ei in conditiile unei societati consumiste, sa aiba ca urmare declansarea unor boli ca schizofrenia - (in nici un chip autismul, asta e altceva)-
-
Pai de ce cu nici un chip? Ai ceva studii superioare in domeniu ca sa emiti asa pareri categorice?
Eu cel putin, determinat de o imensa suferinta, am citit de vreun an incoace una alta pe tema glutenului, cazeinei si bolilor psihice. Chiar am pus mai sus cateva documente inedite, de altfel confirmate in multe alte lucrari.

Am ales o astfel de solutie fiindca eu mancam MULTA paine, sindrom de dependenta. Si cum se spune ca painea tampeste, de ce nu as testa o perioada de timp fara fainoase si lactate?

Aaa, sau sa aleg varianta clasica de tratament, cu neuroleptice, antidepresive. Uite fata asta cate topicuri a deschis in 4 ani

http://forum.romedic.ro/user.php?id_user=2607

Viata ei (ca de altfel si a mea) este o continua drama - vezi doamne la ea este vorba de "schizofrenie remisa". Nu mai poate dormi noaptea, se vaita non-stop, isi plange de mila. Pai eu asta faceam zilnic, inainte de a tine dieta.
In general chimicalele din psihiatrie inseamna sa dai cu bata in balta la modul grosolan.


MI se pare mie sau cu exceptia @anca cornea (multumesc de interes si sustinere), pana acum nu am cu cine dialoga?
0
27-03-2010, ora 17:20
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
Germont, esti in faza de eliminare a peptidelor opioide, prin neaport de gluten si lactate. Daca scoti si porumbul, ai scos si aportul de exorfine, si obtii tabloul complet. (am citit ceva articole...)
Si daca ai obtinut progrese deja, inseamna ca ai toate sansele sa ajungi la stari anterioare, succesive, de bine, stii la ce varsta ma refer, cand nu aveai nimic.

Sigur ca alimentatia este cauza oricaror afectiuni. Totul a inceput cand au aparut vasele de lut, care au permis fierberea/prelucrarea termica a alimentelor. Ele au fost degravate de substante nutritive biodisponibile (asimilabile), iar pe de alta parte au determinat organismul sa produca acizi (toxinele), care imbraca vasele si alte structuri, dar si il "corodeaza" (apropo de dizolvarea cartilajelor, a oaselor).
Apoi, aceste toxine au fost transmise de la parinti la fat, prin fenomenul numit "miasma", de catre homeopati.
Iti voi scrie mesaj - dai la Modificati profilul dvs.
0
27-03-2010, ora 18:01
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
Germont, o mica eroare - nu se pot face corectii in forumul de pe acest site.
Mai sus, am scris: organismul sa produca acizi (toxinele) - corect este: organismul izoleaza acei acizi transformandu-i in insolubili (toxinutele).
Ei imbraca vasele - ei reprezinta obturantii ce impiedica o functionare corecta a SNC, de exemplu.
Pot fi infundate caile prin care trebuie sa vina un neurotransmitator, pot fi obturate cai prin care vine materia prima pt. sinteza unui transmitator, sau a unui hormon, sau este infundata calea prin care el ar trebui furnizat, sau... poate nu se realizeaza vreo comanda corect. Toxinele sunt tot microscopice, ca si structurile din organism - si nu pot fi vizualizate imagistic.
0
27-03-2010, ora 19:34
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Cu tot respectul, Germont, ceea ce ai citit tu sunt niste studii care nu exploreaza fenomenul autismului in ansamblul lui si nici nu ar putea, pentru ca uneori nici nu apar sub semnatura unor medici, ci doar al unor specialisti din alte domenii, poate competenti, dar insuficient pregatiti pentru a realiza o abordare extrem de complexa.Cauzele schizofreniei nu sunt cunoscute, dar in nici un caz nu exista o legatura primordiala intre ce scrii tu si schizofrenie.Eu raman la parerile mele, strict medicale si asta si pentru ca fac parte din corpul medical.De asemenea, nu cred ca alimentatia este cauza oricaror afectiuni, alt forumist vedea homeopatia ca remediu al oricarei afectiuni.Accept parerile tuturor, cu conditia ca ele sa nu fie exculsiviste.In privinta dumitale, Germont, nici macar nu-ti doresc o recidiva, care poate fi foarte probabila in lipsa unui tratament permanent.Spune-mi si mie, ori prezinti manifestari psihotice, cum ai afirmat la un moment dat, ori ai doar lipsa de concentrare, cum afirmi acum?!Dar voi sunteti specialisti in alimentatie?Asta ca sa lamurim lucrurile...Si pana una -alta n-aveti decat sa dialogati la nesfarsit intre voi, preamarind scoaterea laptelui din alimentatie, lipsindu-ve de niste proteine esentiale, scoateti si painea si mamaliga...E pur si simplu treaba voastra!
0
30-03-2010, ora 12:41
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cu respect dar si cu parere de rau, nu numai ca nu esti de nici un ajutor, dar induci si in eroare.
Studiul de mai sus este facut de niste farmacisti specialisti in cecetare din Iasi:

-
Irina M. Jaba, Asist. Dr., Disciplina de Farmacologie-Toxicologie-Algeziologie, Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa", Iasi
Ostin C. Mungiu, Prof. Dr., Disciplina de Farmacologie-Toxicologie-Algeziologie, Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa", Iasi
-

Iar bibliografia dupa care au lucrat este in subsol, deci nu sunt cai verzi pe pereti.

Uite cel putin 2 studii studii care imi dau motive sa continui dieta fara nici o alta gaselnita a savantilor.
Chiar si in boala celiaca exista manifestari neurologice aparte cand se consuma opioide.
-
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/portal/utils/pageresolver.fcgi?log$=activityrecordid=1269939693104252

Pai studiul asta vorbeste de o remisie partiala sau chiar completa in urma dietei.
-

Apoi pt autism, iar s-au constatat imbunatatiri

http://aut.sagepub.com/cgi/content/short/3/1/45

Mama unui copil bolnav de autism a scris o carte "The GFCF Diet" iar in introducere mentioneaza:
-regret ca am amanat 6 luni eliminarea GC din dieta copilului. Limbajul poate fi deprins doar pana la o anumita varsta-.
-

te cred ca dumitale ca medic ti s-ar parea mult mai acceptabil sa-ti iasa clopotul lui Gauss cu foarte multi pacienti cu rezultate mediocre in zona de mijloc, in stanga mai mult sau mai putine esecuri, iar in dreapta cativa care in mod inexplicabil si-au revenit destul de bine - ehhh, asta nici n-a fost autism sau schizo, naiba stie ce-o fi fost.

Sorry, dar nu pot accepta sa devin statisitica. Pana mai brevetezi d-ta ceva, eu incerc niste remedii banale, omul ca orice alta fiinta, intuiesc ca are sansa unei vieti NORMALE, sa se bucure de lumina soarelui. Iar de ceva timp am inceput iar sa am sentimentul asta, impotriva tuturor piedicilor (glutenu din ginkgo, laptele turnat de maica-mea in macaroanele de porumb pe ascuns, ca sa nu ma imbolnavesc vezi doamne.

In definitiv sunt tot felul de texte care sustin ca nu ar trebui sa bem laptele altor specii, sau ca daca dai poporului paine si circ, va fi obedient guvernului. Painea tampeste, ring a bell??
Deci cred ca am facut o alegere ce imi va deschide niste oportunitati nebanuite.

-

Alte simptome mai erau senzatia de invazie a insectelor si ma pipaiam non-stop sa le arunc de pe mine, senzatia ca mintea este sfasiata intr-un mod chinuitor in bucatele marunte, marunte. Astea erau noaptea, dar in rest, lipsa vointei, personalitate dezorganizata - cum zicea Romila : ca o orchestra incapabila sa interpreteze o piesa fiindca nu are dirijor.
0
30-03-2010, ora 12:57
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
anca cornea, confirm teoria proportiei acid-alcaline, Daca a venit primavara au aparut acum tot felul de minunatii cum este leurda, usturoiul verde. Cat mai des salate, daca nu acum atunci cand? La iarna, cand vin din import?
Mai multe detalii aici, 60% alcalin si 40% acid este proportia optima, 80/20 pt diferite boli,

http://www.angelfire.com/az/sthurston/acid_alkaline_foods_list.html

Apropo de acid si bazic. glutamina este un aminoacid ff util in schizofrenie si in general pt om.
Dar glutamina produce uree si acid uric - scade alcalinitatea, deci daca ai si alti factori care scad ph-ul (mai acid), glutamina circulanta scade, organismul nemaiputand sa accepte scaderea suplimentara a ph-ului.
Astfel prin lipsa glutaminei, creste permeabilitatea intestinului, deci un factor in plus pt prezenta mai multor opioide si toxine in organism. De aceea este necesara o rezerva de alcalinitate.
0
30-03-2010, ora 15:00
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
mai devreme am pus un link invalid
Era vorba de un studie care se referea la remisia partiala sau completa a schizofreniei in urma dietei fara gluten.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16423158?ordinalpos=1itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_SingleItemSupl.Pubmed_Discovery_RAlinkpos=4log$=relatedreviewslogdbfrom=pubmed
-
The gluten connection: the association between schizophrenia and celiac disease.

Kalaydjian AE, Eaton W, Cascella N, Fasano A.

Department of Mental Health, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, Baltimore, MD 21205, USA. akalaydj@jhsph.edu

OBJECTIVE: Schizophrenia affects roughly 1% of the population and is considered one of the top 10 causes of disability worldwide. Given the immense cost to society, successful treatment options are imperative. Based on initial findings, gluten withdrawal may serve as a safe and economical alternative for the reduction of symptoms in a subset of patients. METHOD: A review of the literature relevant to the association between schizophrenia and celiac disease (gluten intolerance) was conducted. RESULTS: A drastic reduction, if not full remission, of schizophrenic symptoms after initiation of gluten withdrawal has been noted in a variety of studies. However, this occurs only in a subset of schizophrenic patients. CONCLUSION: Large-scale epidemiological studies and clinical trials are needed to confirm the association between gluten and schizophrenia, and address the underlying mechanisms by which this association occurs.
0
30-03-2010, ora 15:22
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Tot cu respect, Germont, dar stiam despre studiul acela, dar nu poti pune semnul egal intre specialistii din medicina mintii si farmacisti, e o mare diferenta(deci ei nu pot exploata subiectul decat fragmentat).Nu induc in eroare, dar esti asa de entuziasmat de parca ai fi facut tu descoperirile astea, afla Germont ca sunt doar niste lucruri care pot fi sau nu pot fi utile, totul e relativ.Autismul se pare ca are cauze genetice si s-a scris destul si despre asta, dar pe tine nu te preocupa decat ideea ta fixa cu dieta.Nu te descurajez in a tine o astfel de dieta, dar ai grija la ce afirmi, gratie psihiatriei clasice traiesc multi oameni pe linia de plutire sau chiar normal, in loc sa zaca prin spitale de cronici, pe strada aiurand sau, Doamne Fereste, sa-si puna capat zilelor.Tot nu m-ai lamurit de ce afectiune suferi si daca ai mers la un medic...
Numai bine!
0
30-03-2010, ora 16:59
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Ideea mea fixa... Poate fi si asa (foarte relaxat, nu ai si o scobitoare intre dinti?)
Insa in spatele acestei idei fixe sa afla multa suferinta, respingere din partea prietenilor, in ultima instanta izolare.
In definitiv in studiul ala spune ca s-a observat un comportament schizofrenic. pt anumiti indivizi care consuma opiode. Ei si daca am gasit o posibila solutie (nu implica riscuri!), de ce sa nu incerc?

Si da, ma simt mult mai bine, nu ma mai exaspereaza inversunarea parintilor care imi pun in fata farfurii cu placinte, lapte ascuns in mancare.
Sau ca acum pot sa ma sui la volan fara sa am o adevarata furtuna in creier. De unde sa stii d-ta prin ce am trecut eu...
Efectiv incep sa ma simt NORMAL, cum rareori m-am simtit in viata asta. Ehh, deja mi-ai fi pregatit un cocteil de neuroleptice :)

Nu am fost vreodata la psihiatru, doar la urolog mai recent.
0
21-05-2010, ora 11:40
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Dupa 2 luni de dieta GFCF pot sa afirm cu certitudine ca un mare procent din regresul meu a avut drept cauza, aportul de exorfine.

Cateva observatii
*pot sa inteleg mult mai usor un film in engleza (si chiar franceza, pot sa pun multe cuvinte pe hartie, inainte nu puteam :) )
*nu mai trebuie sa mi se spuna un lucru de 2 ori
*chiar daca am pielonefrita cronica iar prognosticul e sumbru, am reusit pana la urma sa ma linistesc si sa vad ce am de facut CONCRET, schimbarea programului zilnic, antrenament zilnic, reglarea dietei
*daca totusi ma enervez, peste 20 minute sunt iar calm si relaxat. Inainte eram distrus o zi intreaga.

Inclin sa cred ca am eliminat radacina raului, au mai ramas doar niste obiceiuri proaste, formate printr-un anumit stil de viata in ultimii ani.
0
21-05-2010, ora 12:05
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Am mai gasit 3 articole interesante:

Blogul unui dr cardiolog, (total diferit de cum gandeste @pulberedestele, oameni cu o astfel de mentalitate m-au distrus).

Renuntarea la grau
http://heartscanblog.blogspot.com/2008/06/wheat-withdrawal_23.html
*******************************************************************************************
Dar despre grau?
Nu as fi crezut, dar urmarind acest efect de nenumarate ori, sunt convins ca exista un astfel de fenomen: renuntarea la grau!
Il poti recunoaste in cineva, care inainte a mancat paine si alte alimente ce includ faina fara restrictii, pentru ca apoi sa le elimine. Aceasta are drept urmare apetit crescut de obicei pentru paine, prajituri, fursecuri, oboseala intensa, instabilitate, confuzie mentala, depresie. Simptomele dureaza pana la o saptamana.
Dar deodata, iata! Dependentii de grau, prezinta claritate mentala imbunatatita, fata de perioada consumului neingradit. energie imbunatatita, o scadere a apetitului patologic, atitudine pozitiva si desigur, uimitoare pierderi in greutate.
*****************************************************
Iata deci, degeaba priviti cu mila bolnaviii psihici si-i izolati in spitale ca sa-i indopati cu antidepresive si neuroleptice, exista solutii mult mai simple sum sunt optimizarea dietei.
Dar depsre asta intr-un alt articol, il traduc zilele astea.
-
Pulberedestele Co., rugati-va la Cristos, mergeti in pelerinaj, poate va va fi iertat pacatul ignorantei si inducerii in eroare a oamenilor ce aveau nevoie disperata de ajutor...
0
21-05-2010, ora 21:12
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Stii care e defectul tau?Nu-ti mai spun ca iar sari ca ars...Mai omule, o fi buna si dieta asta, dar nu are nimic de-a face cu cazurile grave, cu depresiile severe, cu schizofrenia etc.Sunt niste studii si atata, nu sunt aplicate intr-o cercetare riguroasa.Pana atunci, recomand respectarea cu strictete a indicatiilor psihiatrilor!
0
22-05-2010, ora 15:19
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
sor-mea imi zice din spate:
-
stai tu linistit, Romedicul a pus niste omuleti ce au ca principala ocupatie sa faca atmosfera pe forum ca sa atraga si alti vizitatori. Iar @pulberedestele te intarata sa scrii mai departe si tu ca un fraier te implici in jocul lui, pierzind timpul in fata computerului.
-
Mi se pare foarte rezonabil, serverul trebuie platit cu ajutorul reclamelor, iar pt asta ai nevoie de trafic. Metoda este folosita si pe alte bloguri si forumuri pentru a crea continut.

Eu sustin o ipoteaza mult mai realista. Exista niste personaje carora le-a cam apus steaua, dar ei inca mai cauta confirmarea altora ca inca nu le-a iesit creierul la pensie. Forumurile se bazeaza si pe ei, nu doar pe trepadusii virtuali. Oricum pana nu cunosti omul personal, nu poti sa fi sigur cine este cu adevarat si prin ce experiente a trecut la viata lui.
Deci cand citesc mesajele lui @pulberedestele, nu pot decat sa ridic din umeri si sa imi caut de treaba.
0
22-05-2010, ora 19:32
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Germont, inteleg ca esti un tinar care ceri niste sfaturi in legatura cu dieta. Din experienta cu o persoana din familie, care ne este foarte draga, vreau sa-ti spun ca nu dieta joaca rolul principal in ameliorarea sau eradicarea unei boli ci, in cazul de fata, un medic psihiatru bun si un tratament adecvat problemelor tale. Corect: a nu se consuma alcool, a nu se consuma bauturi pe baza de cafeina, carbogazoase, afumaturi in exces, prajeli, dar foarte multi bolnavi si piinea o procura cu greu si atunci, ce sa manance?
Cit despre statul in fata computerului, sincere, daca nu este o ocupatie a ta, atunci acorda-i timp limitat si fa foarte mult sport iar cind te infurii pe sora-ta ( sau nu am inteles eu, scuze) ia un sac de box si revarsa-ti toti nervii dar in aelasi tim gindeste-te ca si noi cei din jurul oamenilor care au asemenea probleme, avem o viata.
0
22-05-2010, ora 21:21
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Dvs ati avut macar bunul simt sa cititi vreunul din articolele postate? Abia dupa aceea intri sa dai cu parerea sau alte sfaturi!
Apropo... cu o politica de genul asta, faceti mai mult rau decat bine CELOR DRAGI! Vedeti si cazul meu...

Multumesc pentru nimic!
0
22-05-2010, ora 21:23
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
autismul, o forma precoce a schizofreniei dupa unii autori. Adica pot fi cauze comune, insa patologii diferite pentru varste diferite (diferenta de hormoni, androgeni, glucocorticoizi etc).
Un cuplu intemeiaza o familie, apar si copiii, DAR... ceva nu e in regula, copilul nu vorbeste, nu interactioneaza cu mediul, este AUTIST.

Iata ce scrie cineva autodidact in domeniul nutritiei si vietii sanatoase:

Gluten+caseina+vaccinuri=AUTISM
ARTICOLUL INTEGRAL http://www.cristianmargarit.ro/2009/04/sanatate/glutencaseinavaccinuri

-
Evident ca autismul nu are o cauza cunoscuta si nu exista studii care sa demonstreze o legatura clara intre consumul de gluten(continut in cereale), caseina(continuta in lapte si branza), vaccinuri(care contin o serie de substante toxice si pot afecta sistemul imunitar). Evident, ca, statistic, se poate demonstra ca tu acum nu citesti acest text ci dai cu sapa prin gradina. Statistic se poate demonstra orice. Totul depinde de cine plateste pentru rezultatele statisticii.
Dar... azi pe CNN au fost invitati la "Larry King Live" Jenny McCarthy, Jim Carrey... si o pleiada de medici, avocati, personalitati medicale. Treaba e simpla. Copilul ei tine o dieta fara gluten si caseina, plus masuri luate impotriva candidei. A trecut peste autism. Companiile farmaceutice fac miliarde profit din manipularea opiniei publice si inducerea fricii de boli. Vaccinarea pentru diverse boli este o sursa de profit uriasa. Eivdent, exista si boli pentru care vaccinarea este indicata si absolut necesara. Doar ca trebuie facuta o selectie.

In ultima vreme s-a raspandit si la noi in tara acest flagel. Nu ma refer la autism ci la impingerea tratamentelor medicamentoase pentru diverse boli(inclusiv obezitate). Medici platiti de companiile farmaceutice fac un lobby puternic(sa nu zicem spaga de diverse feluri) pe langa media, medici, opinia publica. Astfel ajungem sa tratam cu chimicale simptomele(nu cauzele) unor boli ale omului modern, rezultate dintr-un mod de hranire si de viata nenatural.
.
.
Imi aduc aminte cum a inceput pentru mine totul: pe la 13 ani am vazut la TV un domn care spunea despre cereale si lapte ca sunt daunatoare sanatatii. Daca despre cereale m-am lamurit rapid, ca sa depasesc blocajul "laptele e sanatos" am avut nevoie de ani de zile si multi metri cubi de biogaz.

Si o intrebare venita din frustrarea mea: dupa ce acesti oameni sunt demascati, ce merita ei?
-
0
10-07-2010, ora 13:53
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Am gasit un comentariu al cuiva care a trait EXACT ce am trait si eu!

_
This Is Your Brain on Wheat -
http://heartscanblog.blogspot.com/2009/12/this-is-your-brain-on-wheat.html

Cativa ani in urma, am realizat ca graul imi facea probleme, cel mai frecvent lipsa de energie. Daca mancam un mic dejun cu paine toast, oboseam aproape imediat dupa aceea. Probabil erau in majoritate carbohidrati, dar pur si simplu am incetat sa mai mananac grau.

Cam dupa 5-6 luni, am ajuns acasa, am gasit o cutie de salatine in bufet si le-am devorat.
Intr-o jumatate de ora, am trecut printr-un incredibil episod depresiv, avand chiar si ganduri sinucigase. Ca si cum cineva ar fi cuplat un diabolic comutator in creierul meu.

Sigur, o marturie anonima, dar am incercat acelasi lucru si alte dati, sesizand schimbari imediate in ideatie si seentimente, asa ca am tras o concluzie, eliminand complet graul.
_




Germont a scris:
_
Apoi a doua oara mi-a dat sor-mea Bioanacid ca am ulcer. Nu am dat importanta ca avea orz (hordeina) si peste 20 minute am avut un acces de furie, am inceput sa-mi aduc aminte cate rele mi-a facut sor-mea sau mama cu ceva timp in urma etc. Seara, iarasi simptomele descrise inainte.
_
0
10-07-2010, ora 20:37
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Germont, e foarte interesant ce zici dar sa stii ca nu te pot urmari :-) Scrii prea mult la un comentariu. Ti-as propune sa fii mai concis si sa postezi mai multe comentarii mai mici in loc de unul mare si elaborat. Sper sa nu te superi pe mine. Sanatate!
0
11-07-2010, ora 00:21
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
clozapin a scris:
_
Germont, e foarte interesant ce zici dar sa stii ca nu te pot urmari :-) Scrii prea mult la un comentariu. Ti-as propune sa fii mai concis si sa postezi mai multe comentarii mai mici in loc de unul mare si elaborat. Sper sa nu te superi pe mine. Sanatate!
_

Nu e ciudata viata asta? Am realizat ca cerealele si glutenul sunt o porcarie abia dupa ce m-am infectat, deja am hidronefroza.
Presupun ca nu a sosit vremea sa afli adevarul, posmagii nu sunt indeajuns de moi.
Cand te ard flacarile pe cur nu o mai arzi in sofisme inutile, nu te mai scobesti in nas, exact asa mi s-a intamplat mie.

Adica NU AM DE CE SA MA SUPAR! Sanatate!
0
11-07-2010, ora 19:14
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Clozapin tata, nu citi asa ceva ca o se te doara creieru mic, e triplu de cat poti duce. Intoarce fata in alta parte :)
-
Pe topicul de aici,
@Yanip povesteste despre sotul ei care sufera de schizofrenie paranoida si i-a fost scos un rinichi - cancer renal
http://forum.romedic.ro/prod/ajutati-ma_, _mi-e_rau!_028952.html/4


Iata ce articol interesant, apropo de cancerul renal, boala celiaca si schizofrenie

http://www.sott.net/articles/show/205172-The-Dark-Side-of-Wheat-New-Perspectives-on-Celiac-Disease-and-Wheat-Intolerance
Partea intunecata a graului - Noi perspective asupra bolii celiace si intolerantei la grau
_

WGA (aglutinina germenelui de grau) este o glicoproteina clasificata ca lectina, cunoscuta ca avand un rol important in patologia renala, cum este nefropatia IgA. In articolul :
"Sunt nocive lectinele alimentare?", alergologul David L J Freed, explica cum WGA se leaga de peretii capilarelor glomerulare, celulele mesangiale si tubulii renali (la om), iar (la rozatoare) se leaga de IgA, favorizand depozitele mesangiale", aratand cum consumul de grau poate provoca distructia renala la indvizii vulnerabili.
Intr-adevar, un studiu facut de Institutul Mario Negri de Cercetari Farmaceutice din Milano, publicat in 2007 in International Journal of Cancer, a studiat corelatia intre consumul de paine si cancerul renal. Au aflat ca cei care consumau cea mai multa paine, aveau un risc cu 94% mai ridicat de cancer renal, comparativ cu cei care cosnumau cel mai putin.
Dat fiind toxicitatea naturala, pe care WGA ar putea sa o aiba asupra functiei renale, este posibil ca in anumite cazuri predispuse genetic (de exemple genele specifice bolii celiace) organismul - in inteligenta sa nativa - ia o decizie "administrativa": ori permite distrugerea rinchilor (si chiar a altor organe), pana cand se instaureaza insuficienta renala si apoi decesul, sau lanseaza u atac autoimun asupra vilozitatilor pentru a preveni absorbtia substantei distructive, ceea ce conduce la o relativa malnutritie prelungita.
-
Pierderea functiei reanle poate fi doar "varful icebergului", cand ne referim la posibile efecte adverse pe care proteinele si lectinele din grau le pot genera. Daca cancerul renal este o situatie probabila, alte cancere pot fi de asemenea corelate cu aportul de grau.
0
11-07-2010, ora 19:46
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Mai bine "sarac cu duhul" decat asa mare stiutor ca tine Germont :-))
0
14-07-2010, ora 16:31
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
Totusi informatiile sunt valoroase si oferite cu mare generozitate si la fix, adica tintit, de catre Germont.
Atata doar ca trebuie construita o oarece baza stiintifica pentru a patrunde intelesurile. dar merita!
0
15-07-2010, ora 13:27
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Referitor la partea cu schizofrenia si consumul de grau, eu as merge mai mult pe varianta bolii psihosomatice, cunoscut fiind faptul ca sistemul imunitar sufera foarte mult in cazul aparitiei unei boli psihice...
0
24-08-2010, ora 22:11
lavi1968
Nu este medic/terapeut
lavi1968
Bună seara "Germont"!
Sunt mama unui băieţel de 5 ani diagnosticat cu autism şi hiperkinetic. Studiul făcut de tine pe tema efectelor glutenului şi cazeinei m-a impresionat. Ştiu că ai dat multe adrese dar majoritatea sunt în lb engleză şi, spre ruşinea mea, habar n-am de lb. engleză. Oricum am citit şi eu câte ceva pe forumul autism.ro dar am o nelămurire; doresc să-i fac fiului meu analize de urină ptr a depista dacă şi la el e cazul să schimbăm dieta dar nu ştiu ce analize să cer exact la laborator. Sper să nu se confirme la micuţul meu dar ştiu că sunt MULŢI copii şi poate şi mulţi adulţi care se confruntă cu această problemă!
Din nefericire la noi nici nu prea găseşti produse fără gluten şi cazeină iar cele care sunt pe piaţă sunt aduse din import şi au nişte preţuri de te doare capul şi la salariile noastre de mizerie va fi o adevărată provocare să-ţi poţi permite să cumperi asemenea produse. Cum spuneam, sper să nu fie cazul şi la noi, dar trebuie să fim siguri! Am intrat pe site-ul laboratoarelor Syn... (nu scriu tot numele că poate se înţelege ca o reclamă mascată şi nu asta e intenţia mea!) şi am găsit la analize de urină - toxicologie - opiacee - dar nu ştiu dacă asta trebuie cerut sau ce anume!!!!! Deci, te rog frumos, dacă ştii ce analiză se cere la laborator, te rog, răspunde-mi. Mulţumesc mult şi-ţi doresc să ai parte de zile însorite şi de binecuvântarea bunului Dumnezeu că ai un suflet deosebit. Sănătate multă îţi dorim. Şi încă o dată felicitări că ai reuşit să depistezi o modalitate "curată" de a-ţi trata problemele. SĂNĂTATE ŞI NOROC SĂ-ŢI DEA DUMNEZEU!
Adaugă un comentariu / răspuns
54 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: