Diaree cu 10-12 scaune la copil de 1 an

26-07-2012
Luana Aimee
Nu este medic/terapeut
Luana Aimee
Buna ziua!
Fetita mea de 1 an si o luna are diaree de o saptamana si jumatate. Starea generala este foarte buna, este voioasa ca inainte.
Necazul a inceput cu o febra de 39 de grade, care ne-a tinut 3 zile. In perioada cu febra i-am administrat Nurofen pt copii si supozitoare cu paracetamol. Diareea a inceput cam in ultima zi de febra. Nu stiam ca in caz de diaree nu se administreaza supozitoare si am folosit supozitor si in acea zi. Apoi febra a disparut, dar diareea a continuat. I-am dat solutii pt rehidratare orala (ORS 200) si hidrasec(un plic, 2 pe zi pt ca nu il poate suporta).
Vazand ca nu-i trece, am facut o coprocultura. Rezultatele sunt urmatoarele:
Absent Salmonella spp.
Absent Shigella spp.
Frotiu:
Polimorfonucleare
Rare hematii
Frecventi coci
Flora capsulata.
Mentionez ca o schimb si de 10-12 ori pe zi. Face cate putin. Uneori scaunul e moale, cu resturi de mancare, alteori este doar mucus, fara resturi de mancare. Scaunul cu mucus este mereu dimineata, dupa un scaun aproape normal. Mai mentionez ca ii apar premolarii de sus si este agitata putin, ar baga orice in gura si musca tot ce prinde.
Intrebarea este daca se poate sa nu fie infectie in cazul in care frotiul arata asa sau nu am facut coprocultura bine.
Si o a doua intrebare este daca se poate sa fie doar de la dintisori si colonul iritat de la supozitorul de paracetamol si ce e de facut
Multumesc.
5 comentarii
0
26-07-2012, ora 12:13
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Nu sunt medic, dar cum puteti sa stati acasa cu un copil de 1 an care are diaree atat de multe zile?Se impune urgent un consult medical, data fiind varsta copilului, pentru ca se poate deshidrata si urmarile sa fie grave.Afectiunile acestea la copii atat de mici nu se trateaza prin internet.Eu am fost la urgente pentru exact acelasi lucru(dupa doar 2 zile de diaree) si mi-au internat fetita, bagandu-i perfuzii.
0
26-07-2012, ora 13:49
Luana Aimee
Nu este medic/terapeut
Luana Aimee
Am hidratat-o de la inceput, in mod corespunzator, cu solutii de rehidratare si ceai/apa. Uda suficiente scutece pe zi, nu are pliu cutanat, ochisorii ok, este voioasa. Nu cred ca este deshidratata si nu mi-e teama de asta. Problema mea este de ce nu-i trece diareea. Dar probabil si din cauza unui regim pentru ca nu accepta nici morcovi, nici orez, nici cereale de orez, nici nimic pasat. Vrea doar iaurt si lapte. Si am mai facut o greseala, pentru ca i-am dat lapte formula normala si asta a stricat-o si mai rau la stomac. Nu stiam ca nu sunt bune lactatele in astfel de situatii. Acum am trecut pe o formula dietetica si e ok.
Eu sunt singura acasa pana maine si nu am masina, nu am nimic. Maine o sa ma duc sa o consulte cineva de la urgente...daca nu se vede nicio imbunatatire.
0
26-07-2012, ora 13:54
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Puteati chema salvarea.Eu va spun doar ca la urgente mi s-a reprosat ca doua zile am tinut-o acasa, data fiind varsta.In plus, trebuia data smecta, ceai de menta, regim alimentar...nu scapa de diaree doar hidratand-o...Fiecare isi creste copilul dupa cum crede de cuviinta.
0
31-07-2012, ora 19:21
the_artivist
Nu este medic/terapeut
the_artivist
Eu as recomanda sa umbli putin si la alimentatie prin eliminarea lactatelor de orice fel si sa te uiti pe cursurile video ale doctorului Calin Margineanu.
0
30-09-2012, ora 23:36
Luana Aimee
Nu este medic/terapeut
Luana Aimee
Pentru cei care se afla intr-o situatie asemanatoare, eu care am scapat, recomand din propria experienta:
- asa cum zice the_artivist, eliminati lactatele din alimentatie (laptele in primul rand). Eu cum ii dadeam lapte, cum o luam de la capat, chiar daca parea ca isi revenise. Am trecut pe chefir si pe lapte dietetic, pentru situatii de-astea diareice(se gaseste la farmacii).
- faceti niste analize la scaun(coprocultura, coproparazitologic, coprocitograma etc.). Nu va avantati cu antibioticele ca mai rau fac.
- hidratati copilul corespunzator. Nu este de joaca!!! Am avut o nepotica ce a murit la un anisor din cauza deshidratarii. Nu este suficienta numai apa, pentru ca se pierd si minerale prin scaunul diareic. Gasiti la farmacie solutii de rehidratare orala (de la Hipp ORS 200). Pliculetele de la Humana nu au gust asa bun.
- faceti un control la un specialist.
Poate nu le-am pus chiar in ordine. Eu nu m-am avantat la medici deoarece multi recomanda antibiotic "preventiv". Diareea oricum trece. Pericolul este deshidratarea si nu este de gluma.
In afara hidratarii trebuie intr-adevar un regim: morcovi, mucilagiu de orez... Ei bine, la un moment dat copiii se scarbesc de atata morcov si orez. O supa de pui cu foarte putina sare mi-a fost de ajutor. Toate alimentele care le primeste copilul trebuie sa fie foarte bine maruntite. Succes si nu disperati!
Pentru cei care nu vor sa-si asume niciun risc, fugiti din prima cu copilul la spital! :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: