Diane 35, mastoza fibrochistica si dureri ?

17-01-2010
kirsten
Nu este medic/terapeut
kirsten
Am 33 de ani, iau Diane 35 de aproape 2 ani. Pentru a-mi amana ciclul am continuat sa iau pilula cate o saptamana in plus de cateva ori, chiar si consecutiv. Acum 2 saptamani (aprox 7 zile dupa menstruatie) am descoperit un nodul neregulat si dureros in partea dinspre exteriorul sanului drept, apoi zona a devenit dureroasa incepand de la subtioara si pana la coastele de sub san. Sanii au fost mariti si tensionati, am avut dureri difuze in ambii sani. Intre timp nodulul s-a estompat, durerile au disparut, am fost la ecografie unde mi s-a descoperit mastoza fibrochistica, in special un placard nou in sanul drept. Mentionez ca aveam deja cate un placard in fiecare san (care nu m-au deranjat niciodata) de dupa nasterea copilului, acum 9 ani.
Ceea ce ma nelamureste este o durere foarte acuta (intepatoare) undeva parca in spatele coastelor din lateralul sanului drept si usor sub nivelul lui. Durerea devine evidenta cand fac miscari de intindere a bratului drept, am senzatia unei "ate" intinse, care tine bratul si devine supraintinsa atunci cand eu intind bratul. Senzatia de disconfort exista insa aproape in permanenta, un fel de apasare pe care o simt uneori chiar si ca venind din spate. Medicul care a facut ecografia si medicul ginecolog care m-a palpat nu au descoperit nimic suspect (in acel loc), in afara de acea mastoza.
Daca palpez zona, durerea pare a fi exclusiv pe coastele din spatele sanului (partea inferioara exterioara), din alta pozitie insa, coastele par sa nu mai doara in acelasi loc, iar durerea pare sa iradieze totusi spre (sau dinspre?) san.
Recunoaste cineva aceasta simptomatologie ? Apartine ea de mastoza, sau poate fi altceva ? Ce investigatii as mai putea sa fac ?
1 comentarii
0
18-01-2010, ora 22:22
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dupa toate aparentele, s-ar parea ca durerea descrisa tine mai degraba de mastoza. Un cosult la doctorul dv ar fi, totusi, indicat pentru mai multa siguranta.
Ar fi bine sa renuntati la anticonceptionale, care pot avea urmari funeste in asemenea situatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul