Diagnosticat: Faringita cronica

23-03-2012
Andrei Mann
Nu este medic/terapeut
Andrei Mann
Buna ziua! Am cateva intrebari, legate de aceasta conditie a mea. 1. Prin decembrie(2011) m-am racit destul de urat, raceala ce s-a transformat intr-o boala mai severa cu tusa seaca ce a tinut cam 3 saptamani, si s-a terminat intr-o pneumonie minora, ce dupa ce a fost depistat, a trecut de antibiotice. 2. mi-a ramas in gat pe partea stanga mai jos de corzile vocale o afectiune ce nu a vrut sa treaca. Parca as avea o bila uscata, foarte uscata acolo, ce nu vrea sa dispara. si in primele saptamani am fost ragusit. Fumez, si desigur am continuat sa fumez. Oricum m-am dus la medicul de familie si dupa cateva tratamente, ce nu au dat rezultate, m-a trimis la ORL, unde am facut o serie de analize (Analize la sange, radiografie, si analiza laborator) Diagnosticul a iesit: Faringita Cronica, si au inceput tratamentele. (claritromicina, Aerius, etc.) Am inceput tratamentele astea acum 2 luni, si pana acum nimic nu prea pare sa aiba efect. Am renuntat la fumat. Acum pe langa sentimentul de uscat in gat pe partea stanga si sentimentul de prezenta unui corp strain, parca simt ceva apasari si mai departe pe partea stanga, spre clavicula si putin in urechi. Chiar sunt foarte speriat, si vreau sa va intreb daca acele teste facute la ORL ar fi depistat cancer daca ar exista. Este necesar sa ma consult altundeva, cu alt medic, sau aceste lucruri sunt normale la faringita cronica? Nu mai fumez niciodata, dar sper sa nu am nimic mai serios.
5 comentarii
0
23-03-2012, ora 16:48
Mara_p10
Nu este medic/terapeut
Mara_p10
nu stiu ce sa-ti raspund la intrebare, presupun ca depistau daca era o problema grava. daca nu esti impacat si vrei o a doua oprinie, iti pot recomanda o dr ORL-ista foarte buna. o gasesti la spitalul Coltea, Raluca Grigore este numele ei.
0
23-03-2012, ora 17:58
Andrei Mann
Nu este medic/terapeut
Andrei Mann
Poate ar trebui sa includ, ca lucrez intr-un mediu plin cu praf. Facem forfecute de manichiura, si lucrez 8 ore pe zi la un polizor la care polizez piesele forfecutelor. Camera este prost aerisita, si nu avem filtre pentru praf. Oricum mai sunt alti 2 mucitori cu mine in camera si ei nu aveau probleme pana acum. Nu folosim masti.

Orice ar fi problema mea persista, si mi se pare ca avanseaza. Acum cateva zile am inceput sa simt iritatii si la amigdale, si am sentimentul ca gatul meu este umflat in zona unde simt aceea afectiune persistenta.

Pe scrisoare medicala scrie: Rgr. SAF = 1891 / 28.II.2012 vl. normale (asta cred ca a copiat de la radio) nl. normale obiectiv (s-a uitat in gat cu oglinda)

Microbiologie
Exudat faringian-Cultura : Streptococ beta hemolitic absent
Exudat faringian-Fungi : Micoza: Negativ
Hematologie: totul valori normale, Biochimie: totul valori normale

Totul arata bine pe hartie dar nu poate fi bine dupa mai mult de 3 luni de simptome agravate.

Tratamente facute pana acum cu propolis C, Claritromicina, diclotard, si acum seara iau Aerius, si ma intorc la control peste cateva zile.

Cand s-a uitat la corzile vocale a spus ca acolo nu am noduli, inflamatii, rupturi, nimic.
0
24-03-2012, ora 00:50
Andrei Mann
Nu este medic/terapeut
Andrei Mann
Apropo. Rgr. SAF este o radiografie pe care se vede doar capul, nu? Deci in orice caz nu arata gatul deci o problema mai grava poate nu a fost depistata
0
10-12-2012, ora 11:52
radu83
Nu este medic/terapeut
radu83
Salut Andrei Mann,

Ce s-a mai intamplat cu starea ta si simptomele de la gat? Te-ai vindecat?
De o luna si jumatate prezint oarecum aceleasi simptome, o durere surda de gat pe partea dreapta langa marul lui Adam manifestata atunci cand inghit (chiar si saliva) sau cand incordez gatul, chiar si cand casc cu pofta.
Am mai avut si alte simptome asociate cum ar fi: iritatie in gat, senzatie corp strain in gat, senzatia de a-mi drege vocea din cand in cand; senzatie nod in gat. Acestea din urma nu le am in permanenta, ma gandesc ca poate ar fi si pe fond psihic.
Insa durerea aceia de gat este persistenta.
Am fost la 4 medici ORL, mi-am facut 2 fibroscopii, radiografie pulmonara, cervicala; endoscopie gastrica (unde a reiesit ca am boala de reflux si gastrita). Toti medicii m-au linistit spunandu-mi sa nu-mi fac griji ca ar fi ceva grav.
Insa durerea nu trece nici cu antibiotice, nici cu antiinflamatoare.
Mentionez ca si eu am fost fumator, mai bine de 10 ani (acum am 29) in care de multe ori saream de 1 pachet pe zi. Bineinteles ca m-am lasat de fumat dupa ce au debutat simptomele astea dubioase si nu mi-a venit sa cred cat de simplu a putut fi. Si de ce oare facem acest pas doar atunci cand suntem cu cutitul la os si ne temem ca avem cine stie ce boli grave.

Astept sa scrii cum ai rezolvat problema. Eu ma gandesc serios sa imi fac si un RMN la gat. Inca sunt panicat sa nu fie ceva grav, chiar si cat au insistat medicii sa ma linisteasca. Ma intreb oare daca la fibroscopia laringiana se putea omite vreo afectiune grava.

Have a nice day
0
09-09-2014, ora 18:48
marian geo
Nu este medic/terapeut
marian geo
SALUT ANDREI MAN SI RADU vas ruga din suflet sa imi ziceti si mei ce ati facut cu simtomele si daca ati rezolvat cv ajutatima va rog din suflet ca de 7 luni ma lupt cu faringita cronica care nu stiu de=a ce sa mai ma feresc ca tot se inflameaza contacteaza_ma -* va implor datimi cateva sfaturi


(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Tusea uscată vs tusea productivă - diferențe, cauze, tratament
  • Cum și când trebuie tratată tusea
  •