Diagnostic corect?

10-07-2009
CristescuP
Nu este medic/terapeut
CristescuP
Buna ziua,

Problema mea a inceput acum vreo 3 luni de zile si s-a manifestat prin atacuri de panica...de dimineata pana seara.Aceleasi simptome m-au urmarit pe parcursul a 2 luni groaznice in care toti medicii mi-au recomandat sa iau mai mult calciu...magneziu aspacardin si altele.
Intr-un final mi s-a pus un diagnostic de 'atacuri de panica' in urma unei discutii cu un psihiatru si mi s-a recomandat sa iau cate jumatate de pastila de cipralex in fiecare seara inainte sa ma culc.Sunt la a doua zi de tratament si sincer sa fiu, desi ma simt oarecum ciudat...starile de panica si ameteala au disparut aproape in totalitate.

Intrebarea mea e insa alta: in discutia cu psihiatrul am omis faptul ca prima mea criza a survenit in urma faptului ca, curios fiind, am tras si eu cateva fumuri dintr-o tigara de iarba(marijuana sau ceva de genul) al unui prieten...moment in care am si avut prima criza de panica.Initial nu am stiut ca acesta ar putea fi motivul pentru care au inceput atacurile de panica...asa ca in discutia initiala cu pshihiatrul am discutat despre schimbarile bruste din viata mea.Astazi insa am citit un articol si am aflat ca au fost multi altii care au avut atacuri de panica in urma folosirii drogurilor usoare.asa ca : tratamentul cu cipralex pe care l-am primit este valabil si in cazul in care crizele de panica...ameteala samd nu au fost cauzate de ce se credea initial.ci de acele fumuri si prima criza?


p.s. am fumat mizeria aceea cu 1 luna inainte de a incepe problemele mele


Multumesc anticipat
2 comentarii
0
15-09-2009, ora 12:32
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna!Din cate stiu eu in cazul anumitor persoana, drogurile in general, pot declansa si anxietatea.Daca spui ca ai tras cateva fumuri si atat, iar dupa aceea nu ai mai consumat, nu cred ca se poate vorbi de dependenta.Ceea ce pare ciudat este ca aceste stari persista chiar si dupa ce efectul ierbii a disparut.Poate ca acea tigara te-a inspaimantat sau mai exact faptul ca ai trasdin ea.Ori poate a dezechilibrat ceva la nivelul neurotransmitatorilor, parerea mea.Eu zic sa ai rabdare cu tratamentul, vezi ce se intampla.Eventual poti consulta si un psihoterapeut, informatiile sunt confidentiale.Multa sanatate!
0
16-09-2009, ora 23:07
Everywhere
Nu este medic/terapeut
Everywhere
M-as apuca sa iau si eu ce iei tu dar nuj dak e bn ! Eu am consumat produse pe baza de salvie si multe alte prostii chestie care dupa 6-7 luni de consum zilnic si aproape zilnic, , , , am generat in stari de necontrolat cand fumam si ma panicam de park ajungea in iad...Am ajuns la spital am luat de 2 ori remotiv !Si am zis sa ma las ! am facut-o fara sa mai trag nici mkr un fum si la 3 zile ma luat o ameteala ca si cum as fi fumat . De 3 saptamani ma confrunt cu acea ameteala si stari de panica... vai de capu meu...Am momente knd imi mai revin initial si iar ma ia, sau ma ia mai tare, starile de panica sunt mai rare ca in primele zile mi se pare normal mi-am dat seama de situatie dar nuj ce sa fac sa imi revin mai rpd ! Ma vazut un neurolog si medici, la psihiatru nu am fost ca nu sunt asigurat si nu am bani ! si as vrea dak se poate sa ma ajute cineva sa stiu ce pastile sa iau.cu exactitate, nu vreau sa iau aiurea sa genereze in altceva... ! si la psihiatru ce sa fac. am discernamant cu toate ca nu e vb de asta sunt constient de tot ce se intampla... sa vada dak sunt frumos sau ce ? Am consumat salvie si ce naiba mai contin astea ! SAlvia divinorum, ingrasamant de plante, akm 2-3 luni am bagat si niste coca... :)) ce sa mai zic. !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul