Diagnostic clinic: tumora pelvina retroperitoneala; fibrom uterin. | Forumul Medical ROmedic

Diagnostic clinic: tumora pelvina retroperitoneala; fibrom uterin.

28-07-2014
Marina Buz
Nu este medic/terapeut
Marina Buz
Buna ziua, as dorii sa stiu si eu explicatia acestui rezultat histopatologic, pe care nu-l inteleg.. 1.Corp uterin si istm de 10, 8, 7cm, sectionat transversal cu mic nodul fibromatos:fragment cu structura de endometru foliculinic;miometru cu nodul leiomiomatos.Col uterin de 5cm cu chiste Naboth:fragment cu structura de col uterin cu glande dilatate chistic. Salpinge cu lungimea de 10cm, calibru uniform cu chist seros paratubar:ovar de 6, 4, 4cm, cu corpi albicans, mici chiste seroase hemoragice.Fragment cu structura de salpinge cu chist seros paratubar:ovar cu corpi albicans si chist hematic.Salpinge cu lungimea de 10cm, calibru uniform:ovar de 3, 2, 1cm cu corpi albicans.Fragment cu structura de salpinge :ovar cu corpi albicans. 2.Tumora:piesa de 20, 13, 10cm, primita, sectionata cu suprafata neregulata aparent incapsulata cu ciucuri tumorali ;pe sectiune aspect neomogen, albicioasa cu consistenta crescuta, cu degenerescenta chistica, mucoida, cu zone hemoragice. Tumora cu proliferare mezenchimala cu celule fuziforme cu nuclei uniformi, cu vascularizatie bogata, degenerescenta hialina si arii mioide. Mentionez ca mama mea a fost operata in urma cu o luna jum, i s-a extirpat tumora iar doctorul a decis sa-i faca histerectomie totala! Astept un raspuns, va rog din suflet!! Multumesc anticipat!
9 comentarii
0
28-07-2014, ora 17:23
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Eu nu sunt ginecolog, dar din prezentarea buletinului histopatologic pe care o faceti rezulta - descrierea unor sectiuni facute la nivel uterului, colului uterin, anexelor ( trompe si ovare ). Apoi e descrisa tumora, care e voluminoasa - nu pot sa va spun ce este. Oricum, la sfarsitul buletinului ar trebui sa fie - aspectul pledeaza pentru... Poate un fibrom, poate altceva. Tot rezultatul acesta trebuie sa precizeze.
Acesta e buletinul primit la circa 30 de zile de la operatie ?
Ce varsta are doamna ?
0
28-07-2014, ora 17:34
Marina Buz
Nu este medic/terapeut
Marina Buz
Da, este buletinul primit la 30 si ceva de zile dupa operatie.Varsta mamei mele este de 50 de ani.Am uitat sa mentionez ca la sfarsitul buletinului scrie:se recomanda teste IHC pentru stabilirea potentialului malign.sunt sanse sa fie o tumora maligna?
0
28-07-2014, ora 17:50
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Da exista aceasta posibilitate - trebuie sa faceti aceste teste - din cate stiu se pot face la Inst. V.Babes.
0
28-07-2014, ora 17:57
Marina Buz
Nu este medic/terapeut
Marina Buz
Va multumesc din suflet pt raspunsuri!! Va rog daca imi puteti spune cat de grav este daca ar fi un cancer avand in vedere dimensiunea tumorii?
0
28-07-2014, ora 18:13
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Cred ca, daca va uitati cu atentie pe rezultatul HP, la sfarsit, ar trebui sa vedeti o concluzie a diagnosticului.
Diferentierea malign - benign o poate face testul IHC.
0
28-07-2014, ora 18:39
Marina Buz
Nu este medic/terapeut
Marina Buz
Buna ziua!Din pacate nu este nicio concluzie, ce v-am scris dumneavoastra este tot ce apare in rezultatul histopatologic...
0
29-07-2014, ora 11:44
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
marina eu sunt pacient cu cancer din 2008 si chiar daca mia dat inca sase metastaze si pe alte organe iti pot confirma prin faptul ca sunt in viata ca, CHIAR DACA ESTE MALIGN ca la mine NU INSEAMNA DECES, printre altele am si tumori pe fiecare plaman si care de obicei sunt foarte agresive si duc la deces foarte repede uneori si in doa trei luni, dar eu cu ajutorul medicilor, tratamentului, familiei, elimentatiei optimismului etc, am reusit sa le tin sub control din luna noiembrie de cand cele de pe plamani stagneaza si cea de pe colon scade.
Este normala treactia ca atunci cand auzi de cancer sa te gandesti la deces pt ca majoritatea oamenilor indiferent de nationalitate, asociaza aceasta boala cu sfarsitul.
1
30-07-2014, ora 00:55
Marina Buz
Nu este medic/terapeut
Marina Buz
Va multumesc din suflet pt incurajari!apreciez optimismul dumneavoastra in fata bolii.Va doresc din suflet multa sanatate si sa nu va pierdeti speranta!
0
30-07-2014, ora 16:57
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
marina tiam trimis mesaj pe privat, si in continuare mama ta poate lua zilnic vitamina c care ajuta sistemul imunitar sa se intareasca si sa lupte cu cancerul, sa manance alimente cat mai crude fructe si legume proaspete.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uter fibromatos - explicaÈ›ii pe înÈ›elesul tuturor
  • SubstanÈ›e chimice regăsite în produse comune de consum pot creÈ™te riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  •