Diagnostic Histopatologic

15-07-2012
anca1987
Nu este medic/terapeut
anca1987
Buna! Poate ma ajuta si pe mine cineva sa inteleg mai bine rezultatul acesta. Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer la plamani. Prolifiere tumorala cu pattern acinar solid si micropapila, alcatuita din celule tumorale cu citoplasma eozinofila si nuclei pleomorfi, unii mari, bizari, cu nucleoli eozinofili, altii veziculosi si cu rare mitoze atipice, rare celule in inel cu pecete.In jurulplajelor tumorale, material mucinos si infiltrat hematic. Aspectulhistologic sugereaza un adenocarcinom pulmonar mixt acinar, solid si micropapilar si cu inel cu pecete slab diferentiate G3. DESCRIERE MACROSCOPICA: Fragment tisular cu aspect gelatinos. Asta e rezultatul bronhscopiei...era vorba ca ii ia o bucata din tumoarea aia si o trimite la cluj pt anazlia insa medici iau facuto in baia mare. si nelamurimea mea ca noi acum trei ani am fo la culj pentru niste analize si atunci nici vorba de cancer si acum..sunt foarte dezorientata tinand cont ca totul a pornit din cauza picioarelor si sa ajuns aici. a mai fost si acu trei ani internat la spitalul de pneumoftiziologie. Va rog sa imi spuneti mai multe sa mai mergem in alta parte pt alt diagnostic sau stiu eu ce sa zic.am uitat sa precizez ca dupa acest ultim rezultat la trimis la sectia de oncologie la care acolo ia dat un formular sa se uite si daca accepta tratament cu tarceva si a si inceput cu chimioterapia. eu ma gandesc ca medicul oncolog trebuia sa ii ne zica sa mai facem ceva analize mai amanuntite iau facut ceva dar foarte putine de sange numai si un ecograf.astept raspus si daca va mai intereseaza si alte rezultae va pot scrie de pe iesirile din spital.VA MULTUMESC
9 comentarii
0
15-07-2012, ora 20:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
intai de toate care e intrebarea ?

dupa toate pe care le prezinti, in mod evident are un cancer de plamani. ca acest cancer e primar sau ca e secundar, adica metastaze de pe la vreun alt cancer, asta nu se poate spune in absenta unor analize suplimentare, cum ar fi cel putin un tomograf de torace, abdomen si pelvis + o analiza IMUNOHISTOCHIMICA a biopsiei care s-a prelevat prin bronhoscopie.

ai aceste investigatii facute ? sau macar o ecografie de abdomen si o radiografie de plamani ?
0
15-07-2012, ora 21:57
anca1987
Nu este medic/terapeut
anca1987
Eu am sa scriu exact ce scrie pe aia de la radiografie: Examinarea: CT mediastino-pleuro-bronho-pulmonara nativa a fost efectuata prin sectiuni de 5/7, 5mm, in plan axial si evidentiaza: fara epansament fluid pleural. fara adenopatii mediastinale cu dimensiuni patologice. emfizem bulos in segm.2dr. in segmentul 9 dr masa tisulara cu diametrul de 56 mm, cu contur fin spiculat spre parenchimul pulmonar, cu prelungiri spre pleura viscerala care este ingrosata si tractionata. fara alte mase tisulare intarparenchimatoase pulmonare. SR stg marita de volum cu densitati negative. fara modificari de structura osasa sugestuive pentru DS. aorta ascendenta cu diametrul axial de 40 mm.
0
15-07-2012, ora 22:00
anca1987
Nu este medic/terapeut
anca1987
a facut si tomograf dar nu am la mine fisa sa pot scrie rezultatul.iar ce mar interesa sunt cat mai multe informati ce e de facut in continuare cat de grav e..ce sanse sunt orice sfat e bine venit
0
15-07-2012, ora 22:07
anca1987
Nu este medic/terapeut
anca1987
cat timp a fost internat iau fost facute hemoleucograma completa, aspirat pt celule TU, creatininaserica, ex.complet de urina, glicemie, microscopie BK aspirat bronsic, proteine totale serice, TGO, TGP, VSH,. Cam astea sunt ce vad eu pe iesirile din spital.
0
16-07-2012, ora 00:00
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
deci are o tumora pulmonara vazuta pe CT (care este tomograful de care ziceam; CT = computer tomograf); din pacate nu pot spune, pe baza interpretarii pe care ai scris-o si tu, ca respectivul CT e interpretat cu un prea mare simt de raspundere. ba chiar interpretarea data mi se pare aruncata destul de in scarba... ma rog, nu prea conteaza.

conteaza ca a fost diagnosticat cu CANCER pulmonar si acum conteaza sa se stie STADIUL cu exactitate. ca atare ce este standard in momentul de fata, si ce as recomanda eu, este sa faca un PET/CT, spre a se vedea extensia bolii cat mai exact. boala este localizata si de exemplu problema neclara vazuta in suprarenala NU este metastaza si nici nu exista metastaz pe altundeva, se poate pune in discutie o OPERATIE, cu scop de vindecare. altfel trebuie recurs la tratament oncologic cu scopul obtinerii unei remisii pentru prelungirea vietii si amanarea progresiei simptomelor.

ca atare: ce v-a propus medicul sa faceti ulterior ? v-ati intalnit cu un oncolog ? sfatul meu ca etapa actuala este acesta: examen PET/CT. citeste pe internet ce inseamna. este ca un CT unde zonele afectate de cancer apar colorate, simplist spus. este o investigatie foarte scumpa care se face gratis cu dosar intocmit de oncolog.
0
16-07-2012, ora 09:25
anca1987
Nu este medic/terapeut
anca1987
da luni am fost la oncolog mare lucru nu nea spus probabil nu avea timp de explicatii.la internat 2 zile ia facut o perfuzie care cred ca era chimioterapie daca nu ma insel.maine mai face una si dupa ce termina 3 sau 4 sedinte zicea cai face un tomograf sa vada cum a reactionat tumoarea si daca se poate opera. dar daca a inceput cu aceste sedinte si eu as vrea sal duc in viena la un control riscam sa se simta rau??? si inca ceva iau aparut si ceva bubite sa fie de la chimioterapie?? sa nu suporte corpul?? va multumesc!
0
16-07-2012, ora 21:04
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca nu a fost operabil de la inceput, cu siguranta ca nu este acuma. adica daca problema din suprarenala vazuta pe CT a fost considerata metastaza. altfel, daca nu, cu siguranta ca el trebuia operat din prima. pentru a se fi transat acest lucru trebuia facut un examen PET/CT, acum lucrurile nu se mai pot stii sigur.

nu inteleg la ce control vrei sa-l duci la viena... daca ai bani pentru un control la o clinica privata acolo, cu siguranta ca puteai sa te descurci foarte bine si in romania si mai ales sa afli raspuns la TOATE intrebarile pe care le ai + ca ati fi putut face un PET/CT. totusi alte optiuni de tratament nu poti gasi la viena, pentru ca tratamentele in oncologie sunt foarte standardizate. de transport nu cred ca este vreo problema, relativ totusi la cum se simte momentan.

despre "bubite" si orice alt lucru care necesita un examen clinic, nu pot sa ma exprim.
0
16-07-2012, ora 21:48
anca1987
Nu este medic/terapeut
anca1987
va multumesc mult pentru timpul dvs
0
16-07-2012, ora 22:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu placere !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.