Diagnostic : Prolactinom ! Pot ramane insarcinata ?

21-04-2010
Annaaa20
Nu este medic/terapeut
Annaaa20
Buna ziua ! Am 20 de ani si de la 16 ani am avut probleme cu ciclul menstrual. La 16 ani mia venit doar o zi, apoi dupa jumatate de an mam dus la un medic endocrinolog si mia dat utrogestan si anticonceptionale Chloe. Leam luat pana in noiembrie 2009, si de atunci nu mai am menstruatie. In februarie 2010 mam adresat altui medic endocrinolog care ma diagnosticat cu Prolactinom. Am facut si IRM cranio-cerebral cu substanta de contrast. Pot ramane insarcinata acum sau numai dupa ce medicul endocrinolog imi va prescrie un tratament?Intreb pentru ca am avut contact sexual neprotejat si sunt ingrijorata. Stiu ca este o tumora de care nu voi scapa definitiv, voi duce boala asta pe picioare toata viata si pe viitor imi doresc macar un copilas...Astept un raspuns cat mai clar. Multumesc anticipat.O zi frumoasa. Sanatate.
1 comentarii
0
22-04-2010, ora 00:26
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Probabilitatea de a ramanea insarcinata este infima, deoarece este inhibata nu numai menstruatia, ci si ovulatia.
2. Prolactinomul este o tumora benigna tratabila, tinta tratamentului fiind vindecarea definitiva si completa. Dupa tratament adecvat veti putea avea copii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul