Diagnostic: prolaps de valva mitrala

08-04-2007
Ana Puiu
Nu este medic/terapeut
Ana Puiu
Ca urmare a unor dificultati respiratorii, mai exact inspiram aer fara sa ma satur, am fost examinata de un cardiolog, care in urma unui EKG si a unui eco-cord, mi-a pus diagnosticul de prolaps de valva mitrala, prescriindu-mi Aspacardin si Distonocalm. Mentionez ca eu aveam cunostinta de foarte multi ani despre o posibila stenoza mitrala, dar pe care am ignorat-o pina acum. Poate cineva sa ma ajute cu un sfat, deoarece eu am in continuare probleme cu respiratia, desi mai mici, mai ales noaptea. As dori sa-mi spuneti daca exista alte tratamente, sau exista interdictii, restrictii, etc. Va multumesc anticipat !
6 comentarii
0
08-04-2007, ora 00:00
cris30
Nu este medic/terapeut
cris30
Buna! Am fost diagnosticata si eu cu prolaps de valva mitrala, ducandu-ma la medic pentru extrasistole.MI s-a facut EKG si ecografie la inima. Din cate am citit si ce mi-a spus doctorul, acest prolaps nu se dobandeste ci te nasti cu el. In multe cazuri este asimptomatic si nu prea sunt riscuri de complicatii, trebuie doar avut grija ca in cazul interventiilor stomatologice sau pe mucoase sa se ia inainte antibiotice pentru a prevenii infectiile. Mi-a spus ca extrasistolele nu au nici o legatura cu prolapsul, nu el le declanseaza si mi-a dat sa iau atenolol. Prolapsul nu afecteaza functionarea inimii si cu atat mai putin respiratia, deci nu au legatura intr-e ele.Cred ca la tine este vorba de mici atacuri de anxietate, de aceea ti-a dat distonocalm.Pentru linistea ta te poti duce la un pneumolog.
0
10-04-2007, ora 00:00
raluca2000
Nu este medic/terapeut
raluca2000
Prolapsul este cu regurgitare sau fara regurgitare?
Pentru ca daca exista si regurgitare, in timp se poate ajunge la marirea inimii deoarece din cauza prolapsului valvele mitrale nu se inchid etans si o parte din sange se intoarce din ventriculul stang in atriul stang.
Tulburarile de ritm sunt un simptom frecvent al prolapsului de valva mitrala.(in special extrasistolele)
0
11-04-2007, ora 00:00
Ana Puiu
Nu este medic/terapeut
Ana Puiu
Multumesc pentru cele doua raspunsuri !
N-as putea insa sa precizez pentru Raluca daca prolapsul acesta este sau nu cu regurgitare, deoarece, singurul comentariu al medicului in legatura cu aceasta a fost "IMI- secundara"- ceea ce as traduce eu, ca insuficienta mitrala secundara. Ce implicatii are lucrul asta...eu in orice caz, n-am de unde sa stiu. Poate doar cine este de specialitate, si de fapt eu speram intr-o parere a unui specialist.
Multumesc oricum !
0
11-04-2007, ora 00:00
raluca2000
Nu este medic/terapeut
raluca2000
Si eu am insuficienta mitrala mica. Am facut numeroase controale eco dopller, ekg-uri.Tot ce am spus mai sus este ceea ce mi-au comunicat si mie doctorii, si toti mi-au spus ca extrasistolele sunt din cauza prolapsului.
0
11-04-2007, ora 00:00
raluca2000
Nu este medic/terapeut
raluca2000
Autor: Dr.Dub Data: 13-02-2007
Prolapsul de valva mitrala (PVM) este cam cea mai frecvent intalnita afectiune valvulara (un studiu in u.s.a. zice ca aproximativ 2-5% din populatie este afectata, si mai ales la femeile tinere comparativ cu barbatii de aceeasi varsta); prognosticul pe termen lung este in general excelent.
Trecand acuma la extrasistolele ventriculare, sa stiti ca ele se asociaza frecvent cu PVM dar in general au caracter benign (nedaunator). Oricum cand vorbim despre extrasistole ca si periculozitate si implicit ca si decizie de tratament, trebuie sa tinem cont de 3 criterii: numarul (frecventa) lor, forma si modul de grupare, si boala de cord pe care ele apar; in cazul dvs extrasistolia ventriculara fiind frecvent intalnita iar tratarea lor se justifica doar in cazul in care acestea sunt fecvente si suparatoare. Alte masuri acceptate ar fi psihoterapie si inlaturarea factorilor precipitanti, cafea, tutun, ceai, ciocolata, alcool.
Este foarte probabil ca aceste manifestari pe care dvs le-ati relatat sa faca parte din asa numitul ''sindrom al prolapsului de valva mitrala'', expresie a disautonomiei cardiovasculare ( disfunctie a sistemului nervos autonom) iar tabloul clinic al acestuia (anxietate, palpitatii, aritmii, oboseala la efort, dureri toracice nespecifice, atacuri de panica, alte simptome neuroprishice etc.) este deseori declansat sau amplificat de cresterea stresului fizic sau emotional produsa de diversi factori sau scenarii din viata dvs.Ca si tratament si prognostic, la fel ca si mai sus, atat timp cat nu exista o afectare cardiaca organica mai importanta tratamentul consta in special in psihoterapia de linistire a anxietatii pacientilor, precum si abstinenta de la alcool, cafea si fumat. Antrenamentul fizic are de obicei efecte atat fiziologice si psihologice favorabile. Medicamentele de evitat sunt diureticele si cele cu actiune adrenergica (efedrina) care pot amplifica simptomatologia. Ce va mai recomand este efectuarea anuala sau la doi ani (asta in functie si de stare dvs clinica si de cum va indruma si medicul dvs cardiolog) a investigatiilor cardiace (ekg, ecografie etc.) pentru a urmarii evolutia PVM care este in general foarte buna.
Multa sanatate.
0
12-04-2007, ora 00:00
Ana Puiu
Nu este medic/terapeut
Ana Puiu
Multumesc, inca o data pentru raspuns, Raluca !
Din cele adugate de tine si nu numai, trebuie sa inteleg, ca aceasta este o boala cu prognostic bun, numai ca ar mai fi de adugat, ca abordarea clinica, evident, trebuie particularizata, intrucit, nu stiu ce virsta ai tu, dar eu, am aproape 45 de ani. Din ce-am citit, dupa virsta de 40 de ani, lucrurile stau putin diferit in evolutia bolilor de acest fel.
Oricum va arata insa viitorul, eu iti doresc tie, si tuturor, multa sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: