Diabetul tip 2 si depresia

29-06-2011
gabrielag70
Nu este medic/terapeut
gabrielag70
Buna ziua ! Sunt diagnosticata cu diabet tip 2 de 6 ani ; marturisesc ca nu am urmat regimul alimentar asa cum ar trebui si analizele mele acum arata astfel : glicemie 247 - dar am ajuns la unele variatii si pana la 430 ; trigliceride 806 ; colesterol 323. In prezent urmez un tratament cu Amaryl de 1mg /zi si fiind hipertensiva urmez si un tratament cu betablocante. Problema consta in faptul ca ma confrunt cu o stare depresiva si o nervozitate pe care cu greu reusesc sa le controlez. Mentionez ca am efectuat cateva luni un tratament contra depresiei - cu Cymbalta - dar care nu a avut un rezultat pozitiv. As dori sa-mi spuneti daca exista o legatura directa intre diabet si depresie si cum pot gestiona aceasta situatie.

Va multumesc !
8 comentarii
0
29-06-2011, ora 10:45
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Toate au legatura in corpul nostru fizic, in corpul noastru emotional. De ce te distrugi singura? Fa-ti tratamentele indicate pentru glicemie si schimba medicul psihiatru. O sa te simti mult mai bine daca te tratezi. Ba mai mult, poti avea o viata normala in care sa ai o stima de sine normala, nu sa te sabotezi singura, sa te pedepsesti degeaba.
Sanatate iti doresc si ACTIONEAZA!
0
29-06-2011, ora 12:32
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Cymbalta este tratamentul ideal pentru persoanele cu depresie si diabet. Ajuta si la tratarea durerilor din neuropatia diabetica. cat timp ati urmat tratament, in ce doze si daca vi s-a mai asociat si altceva la Cymbalta? Ce simptome in afara de nervozitatea de care spuneti va mai supara?
0
29-06-2011, ora 16:36
gabrielag70
Nu este medic/terapeut
gabrielag70
Tratamentul contra depresiei l-am urmat timp de 4 luni si a constat in Cymbalta de 60 mg - 1 pastila dimineata si 1 pastila seara, si 1/2 Lexotan dimineata si seara. Am incercat in aceeasi perioada si consiliere psihologica. Motivul pentru care am abandonat tratamentul a fost accentuarea starii de confuzie si ameteli. Referitor la starile " obisnuite " cu care ma confrunt acestea ar fi : oboseala, pofta de mancare exagerata, sentimente exagerate de culpabilitate, teama, senzatia zilnica a unor pericole ( posibile) dar iminente, transpir abundent in regiunea capului indiferent de anotimp.
Va multumesc pentru sprijin !
0
30-06-2011, ora 09:17
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Din pacate se pare ca la dvs acest medicament nu a functionat. Chiar ma surprinde acest lucru, dar fiecare organism e unic si raspunde in felul lui. Eu v-as face mai multe investigatii daca nu le aveti deja, analize de sange, poate si un consult neurologic sa vedem daca situatia e strict datorata sistemului nervos sau mai e si altceva. Apoi e clar ca trebuie recomandat alt antidepresiv.
0
30-06-2011, ora 21:43
dinno4949
Nu este medic/terapeut
dinno4949
Doamna scumpa, va raspund intrucat si eu sunt diabetic de 14 ani, insulinonecesitant. Starile de depresie nu vin de la diabet, doar posibil, de teama ca nu tineti regimul de diabet. Din descrierea starilor pe care le aveti cred ca va simtiti vinovata ca nu puteti renunta la dulciuri, fiind constienta ca nu faceti bine. Probabil aveti si o greutate corporala destul de mare. Un diabetic trebuie sa tina in frau hipertensiunea, sa nu depaseasca valoarea 13, colesterolul sub 200, si trigliceridele la valori normale. Regimul alimentar obligatoriu, sa nu depasiti valoarea hidrocarbonatilor prescrisi de diabetolog. Starile dvs. par mai degraba de stari emotionale ascunse, nu neaparat depresie. Va recomand sa nu suplimentati medicamentele necesare pentru diabet si tensiune, cu medicamente pentru depresie, care va pot face mai mult rau decat bine. Eu urmez de cca.8 luni terapia Bowrech, printre altele si pentru diabet de cca o luna. Ma simt foarte bine, drept care am urmat cursurile de terapie Bowen si am obtinut licenta. Aproape toate simptomele date de neuropatia diabetica au DISPARUT complet, iar in ultima luna am redus dozele de insulina cu 33%. Duc o viata normala si caut sa determin si alte persoane sa urmeze terapia Bowen si medicna homeopata. Si am 67 ani. Miscarea si consumul de lichide, mese bogate in legume si fructe. Cred ca aceasta e calea pe care s-o urmati. Daca aveti depresii, sau stari emotionale sau stres se "repara" prin terapia susnumita. Va doresc o viata linistita si cat mai lunga. De aceea v-am scris acest raspuns mai amplu.
1
30-06-2011, ora 23:01
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Dinno4949, e clar ca nu reusim sa ne intelegem si nu e prima data cand iti atrag atentia ca prin ceea ce faci iti depasesti si competentele, induci si oamenii in eroare. Nu am nimic cu terapia pe care o practici tu, ci cu modul in care respingi sfaturi medicale avizate, emitand niste pareri cat se poate de incompetente. De data aceasta voi avertiza moderatorii si astept un raspuns serios din partea lor, existand si riscul sa plec de pe forum si sa te las pe tine sa tratezi pe toti oamenii asa cum gasesti tu de cuviinta: cu ce drept si in urma caror studii medicale iti permiti tu sa contrapostezi parerea unui specialist si sa recomanzi pacientilor sa nu se trateze de depresie sau de alte probleme pe care un medic le considera importante? De unde stii tu ca ii vor face mai mult rau decat bine medicamentele?
De nenumarate ori ai intervenit gresit si la niste afectiuni psihice grave (nu e cazul doamnei din aceasta postare) care pot avea risc vital. E evident ca nu stii despre ce vorbesti, iar eu sincer m-am saturat.
Daca intru atat de des pe acest forum este pentru ca am descoperit ca imi place sa ajut si oamenii de la care nu pot avea beneficii de nici un fel, caci sa fim seriosi, faptul ca de aici vin pacienti la cabinet e ceva ipotetic, de cele mai multe ori oamenii intra, cer un sfat, multumesc si pleaca mai departe pe drumul lor. Dar daca tot imi petrec aici un timp important zilnic, pe care mi-l rup din cel dedicat familiei sau altor activitati personale, imi place sa o fac cu responsabilitate, fara sa imi bat joc de sanatatea oamenilor.
Deci, ori iti revizuiesti modul in care scrii, ori eu nu mai am ce cauta pe acest forum de maine!
0
10-06-2013, ora 18:59
gedeme
Nu este medic/terapeut
gedeme
buna ziua, ma intereseaza daca pot fi considerat diabetic in cazul in care :glicemia 100, hemoleucogr glicozilata 5, 4, trigl 175, colest 190.varsta 60.barbat.multumesc
0
01-10-2013, ora 17:05
aydin
Nu este medic/terapeut
aydin
buna ziua, ma numesc Aydin, sint de origine turca si in afara de 6 clase aici nu am stat aici iar acum stau Aksaray TR,
vreau sa spun ca eu am diabet am gasit odata glicemia mare si am slabit tare mult si repede iar acum fac injectie 4 ori pe zi dar sincer nu controlez glicemia sau mancarea si maninc absolut orice oricit si oricind e adevarat ca daca exacerez ma simt putin cam rau dar trece

am auzit ca dca fac 4 sau 5 fiole de ata spune ca face ceva soc pancreasu si da drumu iar normal la insulina asa este?zice ca daca face asa soc putin porneste iar e posibil dar stiu ca daca fac asa multa se poate sa mor nu?eu asa stiu

daca mi dati un raspuns va rog si scuzati ma daca am deranjat
va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.