Dezlipire placenta

30-04-2014
andreea p
Nu este medic/terapeut
andreea p
Buna ziua, Sunt o prospata viitoare mămica...am 12 săptămâni şi 6zile şi deja mă confrunt cu o situaţie ca nu îmi mai da pace. La ce 9 săptămâni şi putin am fost găsită cu placenta nelipita bine şi un hematom de 36/18 am primit instrucţiuni de medicamentatie (arefam(3/zi), acid.folic, vitamina C, magne B6 şi repaos, însă la câteva zile de la veste am ajuns de urgenţa la spital cu hemoragie puternică, (bebele.bine :-) )am stat 4 zile internata şi mi-a dat drumul cu repaos la pat.Aşa am făcut însă fiind sarbatorile am fugit intr¬ o zi la ai mei părinţi iar a doua zi am fost la mănăstire. Însă din nou am ajuns de urgenţă la spital cu hemotagie puternică care ma ţinut vreo 2 zile şi vreo 4 cu sangerare mai uşoară, cu mult mai mult decât prima data( bebele bine :-) ) Urmare la cele enumerate mai sus date nu au fost prea bune doctorul indicând urmatoatele: placenta situată fundic şi posterior grosime 22. Dezlipire parţială de sac gestational cu grosime de 17mm, hematom retrocapsular pe o lungime de 62 mm. Vă rog mult dacă mă puteţi ajuta... Ce şanse am de a se lipi placenta la loc şi până cand se poate forma total, şi dacă există riscul să stau toata sarcina la pat. Mulţumesc tare mult pentru orice răspuns!
4 comentarii
0
10-06-2014, ora 01:52
Dr. Laurentiu Craciunas
Obstetrica-ginecologie, Manchester, UK
Dr. Laurentiu Craciunas
Buna Andreea,

Medicatia recomandata are potential teoretic de a ajuta, dar nu exista dovezi ca o si face. Ajuta mai mult la confortul psihic "sa stii ca faci ceva". Din pacate evolutia hematoamelor nu poate fi influentata sau prevazuta, acelasi hematom poate avea ovolutii diferite la 2 gravide diferite. Mai important decat asta este grupa ta de sange, in special Rh-ul, daca e negativ ai nevoie de anti D la fiecare episod de sangerare.
0
19-10-2014, ora 19:48
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Si eu ma incadrez in categoria sarcinilor care au sangerat in prima jumatate ( respectiv spotting 9 zile in saptamana 5-6 ), spoting o zi ( saptamana 8 ), sangerare puternica ( s 12 ) si de atunci sangerare mai multa sau mai putina timp de 2 saptamani.

Si eu fac tratament cu Progesteron si No-spa zilnic si evaluare ecografica periodica- am 2 hematoame marginale - unul de 2, 7 ml ( a scazut de de la 5, 7 ml si unul de 3, 6 ml ) Se pare ca Progesteronul ar putea ajuta in momentele in care apar aceste decolari...desi intr-adevar nu exista o garantie.

Proteina plasmatica PAPP-A mi-a iesit micuta 0, 495 MOM ( dupa calculele mele :) si 0, 335, 0, 350 dupa calculele softurilor medicilor mei ) ceea ce impreuna cu sangerarile mele ma arunca in grupa sarcinilor cu risc de restrictie de crestere, nastere prematura si alte nebunii, din pacate.

Curiozitatea mea este urmatoarea : sangele - uneori f putin, uneori maroniu sau de un rosu mai inchis - care persista intermitent acum este din aceste hematoame? Adica, dupa atata timp - sangerarea activa a avut loc acum 2 saptamani-, hematomul acela inca poate avea in el sange necoagulat? Un medic mi-a spus ca pe masura ce sarcina mea creste va impinge/ elimina aceste hematoame. Cum mai exact are loc acest fenomen ? Mi-e greu sa inteleg dpdv fizic, mecanic cum se petrec lucrurile cu hematoamele subcoriale din sarcina. Sa ma bucur daca vad sange maro sau sa ma sperii ? Sa stau la pat sau.nefiind o sangerare activa sa imi vad de programul meu, dar cu calm?
In saptamana a 12a de ex...sacul ovular umple uterul sau atarna intr-o parte ? Dar in saptamana a 14a ?

Va multumesc in avams pentru raspuns
0
01-07-2018, ora 18:15
AndreeaNechita
Nu este medic/terapeut
AndreeaNechita
Ce bine ar fi daca mamicile care au discutat deja aceste subiecte aici s-ar intoarce pentru a ne spine si noia viitoarele mamici cu aceleasi probleme cum a decirs pana la capat sarcina lor, poate mai putem si noi spera intr-un final fericit sau sa ne intarim psihic si sa ne asteptam si la ce-i mai rau.Majoritatea forumurilor vorbesc despre acest subiect si vedem multe cazuri asemanatoare dar nu mai revin cu noi rezultate, multa sanatate tuturor !
0
14-07-2018, ora 14:19
Renataianis25
Nu este medic/terapeut
Renataianis25
Buna ziua sunt noua in acest grup.sunt însărcinată în 8 săptămâni ieri mi s-a spus că am placenta dezlipita 70-75% si mi-au spus că aș putea pierde oricand sarcina. Acuma intrebarea mea este se poate duce pana la capat aceasta sarcina cu dezlipire de placenta 70% si daca da care ar fi efectele asupra fatului?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: