Detoxifiere a organismului

30-03-2016
Stefstelist14
Nu este medic/terapeut
Stefstelist14
As dori si eu sa stiu o metoda de detoxifiere a organismului si a sistemului limfatic mai ales ! In urma unor analize am avut VDRL pozitiv, m`am tratat, dar anumiti doctori mi`au zis ca dupa tratament trebuie sa urmez o cura de detoxifiere a organismului! Va multumesc !
2 comentarii
0
30-03-2016, ora 20:02
Dr. Rosculete Dinu Mariana
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Rosculete Dinu Mariana
Buna ziua. Organismul are resurse proprii de detoxifiere in general. Noi doar trebuie sa-l ajutam, aducand prin aport alimentar necesarul de macronutrienti, precum si de micronutrienti. Reusim acest lucru printr-o alimentatie sanatoasa, ce cuprinde legume (crude sau gatite- fierte, la abur, la cuptor), fructe, leguminoase, orez, paste integrale, peste, carne slaba, lactate partial degresate. Alimentele trebuie preparate acasa, intr-un mod corect, trebuie evitate alimentele gata ambalate, care sunt pline de conservanti. Hidratarea (apa, ceai) este foarte importanta. Exercitiile fizice accelereaza procesul de detoxifiere, mai ales limfatic.
0
30-01-2018, ora 21:03
Dietetician Calutu Mirela
Nutritie si dietetica, Craiova
Dietetician Calutu Mirela
Stimata Domnisoara,
Detoxifierea organismullui ca proces in sine practic nu exista– aceasta este o denumire generica mai degraba inventata si folosita mai ales in ultima vreme de literatura de “preudo-specialitate” care circula la nivelul blogurilor si eventualele sfaturi ale pseudo-specialistilor. (preudo-nutritionistilor).
Termenul poate fi acceptat la acest nivel daca se identifica cu o anumita stare de crutare a tubului digestiv, cu o usurare a digestiei si facilitarea absorbtiei, cresterea diurezei si eliminarea lichidelor prin transpiratie.
Mai mult, aceasta initiativa se bazeaza si pe o selectare mai riguroasa a alimentelor, renuntarea la alimentele de origine animala procesate, intens industrializate.
Se pune accent pe consumul de legume si fructe, cu acordarea importantei cuvenite sursei de aprovzionare a acestora – in incercarea de a manca cat mai “curat”., respectiv cu evitarea aditivilor alimentari de tot felul, a colorantilor sintetici, indulcitorilor, contaminantilor alimentari, metalelor grele, reziduurilor de pesticide, organismelor modificate genetic, antibioticelor, etc.
Vom renunta la zaharul rafinat in favoarea mierii, vom consuma fibre alimentare si vom folosi fibrele naturale - semintele de in, cerealele integrale, radacinoasele. Consumul de fibre ne asigura un tranzit intestinal optim iar prin structural or faciliteaza chiar curatarea mucoasei intestinale de reziduuri – ceea ce amplifica efectul de autocuratare.
Asa cum v-a raspuns si DR. ROsculete Dinu MAriana - importanta este si gastrotehnia - adica calea pe care o alegeti de a prepara alimentele, si anume aceasta trebuie aleasa evitand prajelile in ulei, preferand coacerea la cuptor, gatirea pe abur, la capac, consumul de salate de fructe si legume cat mai multe si cat mai crude.
Exercitiul fizic si hidratarea corespunzatoare a organismului, ca si relaxarea si trendul optimist - adica asa numita gandire pozitiva – participa la schema generala a astfel denumitei “cura de detoxifiere”.
In plus, oricat de mult ne-am cruta organismul de produsi toxici, fara un travaliu muscular nu am reusi
Absolut constienti de faptul ca sanatatea noatsra depinde in mod direct de calitatea alimentatiei noastre, care imbunatateste capacitatea autoreglatoare a organismului, miscare efectuata in aer liber (plimbarea) imbunatateste respiratia, functia cardiovasculara, functionalitatea sistemului nervos si astfel, intregul organism.
Astfel, acesta preocupare trebuie vazuta ca o cura de sanatate, care se desfasoara practic permanent, parte a igienei personale, care ne arata ca ne pasa de propriul organsim si de starea lui de sanatate.
Va doresc sanatate - ca-i mai buna decat toate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Produse naturale pentru curățarea colonului (detoxifiere naturală)
  • Cum elimină corpul substanțele toxice?
  • Detoxifierea ficatului - o abordare științifică
  • Noi descoperiri legate de detoxifiere și prelungirea vieții
  • Detoxifierea corpului - metode, sfaturi și recomandări
  • Detoxifierea organismului - ce trebuie să știi
  •