Despre constipatie

12-12-2006
iulia_dinca
Nu este medic/terapeut
iulia_dinca
Buna!Eu am avut o mare problema cu constipatia.Ieseam o data pe saptamana la toaleta, si celmai rau era ca nu consideram ca e ceva in gresit in asta.Snasa mea a fost ca am ajuns la un consultant de nutritie care mi-a completat o fisa si asa am aflat ca faptul ca nu ieseam in fiecare zi constituia o problema.Initial ma dusesem ca vroiam sa slabesc 4-5 kg, insa nu numai ca mi-am rezolvat problema cu constipatia(acum ies zilnic la toaleta, cateodata de 2 ori/zi), dar mi-am imbunatatit calitatea tenului(aveam un ten incarcat si acneic) si am slabit si 4 kg.deci dintr-un foc s-au rezolvat trei probleme.Asa aminceput sa ma preocup de sanatatea mea si m-am specializat ion aceasta directie si acum, la randul meu ajut oamenii sa-si rezolve diverse probleme legate de nutritia dezechilibrata.

-
3 comentarii
0
07-02-2007, ora 00:00
alex2007
Nu este medic/terapeut
alex2007
Buna! Sunt si eu intr-o situatie similara, atata doar ca am inceput sa manac tot mai putin ca sa nu fie nevoie sa merg la toaleta. Poti sa-mi spui mai multe despre cum ti-ai rezolvat problema? Este vorba de produse Herbalife?
0
31-07-2008, ora 00:00
brianna
Nu este medic/terapeut
brianna
alex, mananca fructe(exceptie banane), legume, cereale, iaurt, bea ceai de anghinare, papadie, telina, urzica, cimbru si sparanghel.invata sa accepti mai mult opiniile celorlalti si fii mai detasat la ideile ce nu corespund cu gandurile tale.
0
21-06-2013, ora 12:24
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Buna ziua,
pentru tratarea constipatiei pe cale fitoterapeutica, se recomanda o cura de detoxifiere a colonului, pentru 1-2 luni.Aceasta va ajuta atat la restabilirea tranzitului intestinal cat si la eliminarea toxinelor acumulate in organism datorita tranzitului deficitar avut anterior.Pentru realizarea detoxifierii colonului exista complexe din plante medicinale cu efecte laxative, detoxifiante, purgative, antiinflamatoare a mucoasei tractului digestiv, antispastic cum sunt Curatarea colonului, complex de plante medicinale sau complexul de plante medicinale Organism sanatos.Se incepe cura cu 1 lingura pe zi, dimineata, timp de 3 zile, apoi se creste la 1 lingura de 2 ori pe zi, dimineata si la pranz.Nu se mananca nimic 30-40 minute de la administrare.
Se administreaza cu iaurt, suc de fructe, ceai sau apa, dimineata si seara pe stomacul gol.Dupa ingerare se conuma in decurs de 30 minute, minim 400 ml de lichide. Pentru eficienta maxima se recomanda consumul zilnic de cel putin 2 litri de lichide. Efectul laxativ se instalează dupa 8-10 ore de la ingerare.
Cura se poate repeta după o pauza de o luna. Pentru detoxifiere se recomanda anual două cure de cate 1-2 luni.
Pentu restabilirea completa a echilibrului organsimului este recomandat sa se realizeze si celelalte etape ale detoxifierii timp de o luna pentru detoxifierea ficatlui si o luna pentru detoxifierea sangelui si a limfei.
In timpul curei de detoxifiere se urmareste abordarea unei alimentatii naturale, cu mese la ore fixe, care sa contina alimente bogate in fibre alimentare solubile : fructe (prune, mere, portocale) si legume( morcovi) si insolubile: cereale integrale(orz, secara, grau), fasole uscata, fructe si legume cu coaja, paste fainoase, seminte si tarate.Dimineata se bea 1-2 pahare de apa calda pe stomacul gol.
Se limiteaza consumul de lapte sau alte produse bogate in calciu, aportul de fier(prin dieta sau suplimente alimentare) si zaharuri rafinate.
Se evita sedentarismul si administrarea medicamentelor fara avizul medicului.
Laxativele naturale, cum sunt capsulele Laxativ forte, sirop cu miere si propolis Laxativ, ceai Laxativ sau Curatarea colonului, sunt indicate sa fie luate la nevoie sau pe o perioada de maxim 2 saptamani pana la restabilirea transitului intestinal.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
  •