Despre Epilepsie

21-12-2008
baicu
Nu este medic/terapeut
baicu
Mi-am facut un RMN, sufar de boala asta de 11 ani...si acum la RMN acesta mi-sa gasit un cavernom de 1cm relativ omogen izohipersemnal T2 si FLAIR, izohipersemnal T1; hiposemnal pe secventele eco de gradient gadolinofila, dispusa relativ periferic, frontal si in stanga.
Aspectul pledeaza pentru MAV regiunea frontala stanga (cavernom)


As dori parerile unui doctor neuro-chirurg despre problema mea, se poate opera avand in vedere ca se afla pe partea stanga, cat de grava este si despre efectele ei si daca mai sunt si alte persoane, care sunt efectele lor adverse, daca si ei au blocaje, daca este de la pastile (topamax si trileptal) sau de la cavernom.

Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Baicu Angelica, 31 ani.
4 comentarii
0
24-12-2008, ora 06:39
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Angelica, mergi dupa sarbatori la medicul dfe familie sa-ti recomande un neurochirurg, sau, daca stai intr-un orasel mic care nu are astfel de specialisti, tot cu trimitere du-te la un spital de neurochirurgie in Bucuresti sau Cluj.Sarbatori fericite!
0
28-12-2008, ora 07:29
baicu
Nu este medic/terapeut
baicu
Sunt din Bucuresti.

Doctorii mi-au spus ca se poate opera, dar sunt riscuri sa...Doamne fereste sa aibe alte urmari, sa nu mai pot vorbi sau altceva. De aceea vroiam sa aflu mai multe.

Sarbatori fericite si tie si multumesc de raspuns :)
0
01-02-2009, ora 12:10
uta_ancan
Nu este medic/terapeut
uta_ancan
buna ziua! Nu dispera! In august 2003 am fost operata de cavernom partea stg. de catre : prof. dr. A. V. Ciurea sef sectie clinica de neurochirurgie din Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni din Bucuresti.
Sos. Berceni, nr.10, sector 4 telefon: 0213343025 int: 1500. Operatie reusita. Mi s-a descoperit problema dupa ani lungi de dureri si suferinta. E drept ca prin anii 1992-1993 cand au inceput problemele mele, abia atunci nu de mult s-au introdus si la noi in tara primele TOMOGRFE. A fost foarte scump... Erau doar particulari.. Si, nu era inca RMN-ul.
Acum, de cate ori ma internez sa fac controlul periodic, imi face cu prioritate RMN-ul... Am fost printre primele paciente operate de CAVERNOM in Romania de catre domnul prof. dr. Ciurea... Si... multumescu-i lui si lui Dumnezeu, e bine. Am 58 ani. Operatia am facut-o la 52 ani. Deci...??? Merg periodic, permanent la control, respect tratamentul dat precum si sfaturile date. Este simplu, dar, nu e de glumit!. Trebuie sa ne ingrijim... Gataaaaaaa. Te-am zapacit de cap... Nu stiu de unde esti. Dar, daca esti din provincie ca mine: TRASEU spre spital: din gara de nord, iei metroul asa: Gara de nord - Pta Victoriei. Cobori si schimbi pe traseul spre: IMGB dar, cobori la Pta Sudului De la Pta sudului spre Spital, mergi pe jos cca 6-8 minute (eu prefer pe jos) intrebi sus directia spre Spital. Nu merita sa iei taxi. Este exagerat de scump si nu ajungi mai repede decat cu METROU... Tot binele din lume! Maria Ancan telef 0743124170
0
01-02-2009, ora 12:16
uta_ancan
Nu este medic/terapeut
uta_ancan
A! Esti din Bucuresti... Abia acum am vazut la raspunsul de multumire dat mai jos...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Top 10 aplicații de smartphone pentru epilepsie
  • Un grup de celule din hipocamp asociate cu comoțiile și pierderile de memorie
  • O nouă terapie pentru managementul crizelor convulsive?
  • Cum afectează Neurontin și Lyrica sinapsele creierului?
  • Opto-vTrap: un nou instrument dezvoltat de cercetători, ce ar putea fi utilizat în viitor pentru tratamentul epilepsiei
  • O peptidă protejează neuronii atât împotriva bolii Alzheimer, cât și a epilepsiei
  •