Dermatita seboreica, problema rezolvata

03-09-2014
Tulipe Noire
Nu este medic/terapeut
Tulipe Noire
Buna ziua, in primul rand vreau sa va spun ca dermatita seboreica nu se poate vindeca, o poti tine sub control prin alimentia echilibrata. Eu va spun din propia experienta ce am facut si cum am reusit intr-un final sa o tin sub control.
Vreau sa va spun ca m-am luptat foarte mult cu aceasta dermatita, medicul dermatolog mi-a dat cateva creme care nu au facut minuni ( multe au fost enumerate aici, KELUAL DS, Dermovate unguent ) am fost supus la cateva sedinte cu cateva masti de fata pus la cateva tipuri de lumini.. in fine, costisitor. Am inteles ca fiecare isi urmareste scopul, toata problema vine din interior si din ce mancam. Eu personal am renuntat la dulciuri, zahar doar la cafea, fara lapte ( doar la cafea ), fara iaurt, fara smantana, prajituri, fara prea multe prajeli, mai multa mancare naturala, multa apa, foarte multa apa. Uneori imi faceam si cateva limonade, mai ales vara cand erau perfecte si zahar puneam foarte putin. Iar in Italia, cineva mi-a recomandat o lotiune tonica pentru ten nornmal si gras si un sapun special pentru corp si fata, nu vreau sa fac reclama la aceasta firma. Pentru mine a fost ceva uimitor, o tin sub control, seara ma spal cu sapunul special care il tin doar pentru fata si dupa ce ma sterg pe fata, imi pun in palma cateva picaturi de lotiune tonica si ma dau pe fata. Nu mai am probleme, o tin sub control.
Am deschis acest topic din pricina faptului ca foarte multa lume apeleaza la unguente, efectele sunt doar de scurta durata si costa foarte multi bani. Mentionez ca dermatita mea a inceput undeva de langa nas, la inceput nu ii dadeam importanta, dadeam cu degetul am zis ca e din cauza varstei, asta fiind undeva la 17-18 ani dupa aceea s-a extins pe nas, in jurul nasului putin pe pometi si a urcat pe frunte de acolo am oprit-o. Asta in decursul a 3-4 ani. Am mai citit undeva pe un site ca si ph-ul sangelui ar avea legatura cu aceasta dermatita, trebuie sa fie un ph situat in anumite valori nu stiu cat de adevarat este dar inclin sa cred ca exista un sambure de adevar. Multumesc frumos si o zi buna in continuare.
3 comentarii
0
29-08-2016, ora 12:32
utilizator26
Nu este medic/terapeut
utilizator26
Te rog sa imi spui si mie cele doua produse pe care le-ai folosit, eu ma lupt cu dermatita de 15 ani si parca nu-i mai fac fata cu nimic acum
0
12-03-2018, ora 10:01
Mury95
Nu este medic/terapeut
Mury95
Spune-mi te rog cum se numesc săpunul și loțiunea, mulțumesc !
0
09-07-2022, ora 13:57
nicoleta10
Nu este medic/terapeut
nicoleta10
Va rugam sa ne spuneți si noi despre ce e vorba? Cum se numeste si crema si loțiunea!
Multumim!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: